Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 000 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Högalidsgatan 25, Södermalm / Högalid / Hornstull, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
77 kvm
Avgift
4 046 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Vacker genomgående 2,5:a med vackra detaljer och många spännande möjligheter

Accepterat pris!

Välkommen till denna charmiga 2,5:a med möjlighet att omdisponera till 3:a! Detta är ett hem som passar både den som söker sociala ytor tack vare sin luftiga planlösning som ger en härlig atmosfär och för den som vill skapa en 3:a. Här finns många vackra detaljer som den fungerande öppna spisen, fiskbensparketten, vackra dörrar och fönster samt generös takhöjd. Genomgående ljusa fina färger, vackra golv och stora fina fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Bostaden har en härlig genomgående planlösning där kök och inre hall som används som matrum bildar en harmonisk sammanhållen enhet. Från matplatsen nås det inbjudande vardagsrummet via ett vackert valv. Bra sovrum med mycket gott om förvaring. Föreningen köpte fastigheten år 2000 och man äger marken (ej tomträtt). Detta är sammantaget ett vackert och charmigt boende som erbjuder många spännande möjligheter!

Adressen är mycket populär i Hornstull och läget ger närhet till allt vad området har att erbjuda, men ändå med lugn och skyddad känsla. Kvarteren har ett flertal caféer, barer och restauranger. I Hornstulls galleria hittar du ett stort utbud av butiker och trendiga barer. Långholmen som ligger några minuters promenad från lägenheten bjuder på utmärkta löpspår och bad på sommaren. Härliga promenadstråk finns utmed Långholmskanalen, Reimersholme eller varför inte åt andra hållet längs med Årstaviken. Nuvarande ägare har inte sällan tagit morgonturer med kajak runt de intilliggande öarna. Här finns goda kommunikationer med närhet till Hornstulls tunnelbanestation samt busslinjerna 3, 4, 55, 66 och 74 som går i närområdet och tar dig till stadens alla delar. Från Hornstull går även flygbuss som på cirka 50 minuter tar dig till Arlanda.

Beskrivning

HALL
Välkomnande entré genom vacker ådringsmålad säkerhetsdörr. Hallen erbjuder goda avhängningsmöjligheter på en vacker hatthylla och ytterligare möjlighet till förvaring för ytterkläder och skor. Hallen har ljust målade väggar och trägolv. Från hallen når man den inre hallen som fungerar som lägenhetens hjärta.

INRE HALL/MATSAL
Rymlig och härlig matsal belägen mellan kök och vardagsrum som på ett fint sätt binder samman rummen i bostaden. Detta rum passar även utmärkt som arbetsrum om så önskas. Andra lägenheter har även flyttat ut köket hit och på så sätt fått en 3:a (se separat planlösning). Detta kräver dock att föreningen godkänner ombyggnationen. Denna del fungerar som lägenhetens hjärta och blir en naturlig samlingspunkt. Ljust målade väggar och på golvet är det vacker tidsenlig fiskbensparkett.

KÖK
Tilltalande kök med gott om förvaring i både över- och underskåp bakom vita luckor och i ett rymligt kallskafferi. Bra arbets- och avställningsytor på bänkskiva av trä och rostfritt med vitt kakel ovan. Här finns även maskinell utrustning i form av gasspis, fläkt och kyl/frys. Ljust målade väggar och fint furugolv. På sikt möjligen möjligt att sätta in pardörrar för direkt access till den trevliga gården. En balkonggrupp i huset jobbar aktivt med sådana planer.

SOVRUM
Mycket stort och luftigt sovrum med utmärkt förvaring i en inbyggd garderob. Rummet är trivsamt och nås både från köket och vardagsrummet och har plats för både dubbelsäng, arbetsplats och förvaring. Även detta rum har ljust målade väggar, fint spröjsat fönster och vacker fiskbensparkett. Detta rum har möjlighet att delas av till 2 rum för den som vill (se alternativ planlösning).

VARDAGSRUM
Fantastiskt vardagsrum med en elegant fungerande öppen spis och ett vackert spröjsat fönster som ger fint ljusinsläpp. Rummet är rymligt och lättmöblerat och det finns plats för både soff- och matsalsdel samt annat mindre möblemang. Rummet har en öppen planlösning mot den inre hallen vilket ger ett fint ljus och härlig rymd. Rummet har ljust målade väggar, generös takhöjd och vacker fiskbensparkett.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkers på golvet och golvvärme. Här finns dusch, toalett, tvättställ, handduksvärmare och badrumsskåp med spegel.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Mätbevis Stadgar Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 77 kvm. Areauppgifter enligt mätning. Enligt lägenhetsförteckningen 2 rok 74 kvm..

Rum

2,5 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

0004

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
0,5 trappa
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1930

Föreningen

Föreningens namn: Brf Hörnhuset
Organisationsnummer: 769630-3366
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0004
Antal lägenheter: 53
Antal lokaler: 1

Brf Hörnhuset bildades år 2000 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av fastigheten på Högalidsgatan 25 och Tobakspinnargatan 1 och består av 53 lägenheter varav 50 st är bostadsrätter, 3 är hyresrätter och 1 lokal.

Föreningens renoveringar

Löpande underhåll enligt plan sker i föreningens fastighet.
Genomförda renoveringar:

2005 Iordningställande av tvättstuga
2006 Stam- och badrumsrenovering utfördes 2006
2008-09 Standardhöjande renovering av lokal
2010 Fasadrenovering samt målning av fönster
2011-2013 Renovering tak och kungsbalkonger
2015-16 Hissmodernisering
2016 Tvättutrustningen i tvättstugan upprustad
2017 Byte av vitvaror i hyreslägenheter
2017 Installation av nytt kärl för matavfall 2017
2018 Renovering av fönster
2020 Byte av värmecentral

Föreningen planerar att bytta till ett nytt tvättbokningssystem och byta undercentral vilket troligtvis kommer ske under 2020. Man har även en balkonggrupp som aktivt arbetar för att balkonger ska byggas och från denna lägenhet skulle det kunna bli aktuellt med dörrar till uteplats på gården. Det finns i dagsläget (2020-03-11) ingen planerad ändring av månadsavgiften.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-12-16
Energiprestanda primärenergital: 150 kWh/kvm och år

Internet

Bredband (100 M/Bit) och kabel-TV (basutbud) från Com Hem ingår i avgiften. För mer information kontakta Com Hem (www.comhem.se).

Månadsavgift

Avgift: 4 046 SEK / mån
Värme, vatten, Bredband (100 mbit/s) och kabel TV (basutbud) från Com Hem ingår i avgiften.

Driftskostnad

755 SEK varav:
Försäkring: 118 SEK
Elektricitet: 385 SEK
Övrigt: 252 SEK

Övrigt avser gas.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.87539 %

Bilplats

Föreningen har en parkeringsplats. I området gäller sedvanlig boendeparkering för mantalsskrivna och ansökan görs hos Gatu-och Fastighetskontoret (www.stockholm.se/parkering).

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. Gemensamhetsutrymme finns i form av en fräsch tvättstuga i källaren som är utrustad med 3 tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Cykelförråd finns i källaren och på gården finns möjlighet att parkera cykel i ett cykelställ. Föreningen har även en mysig gårdsplats som sommartid är möblerad med utemöbler

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy