Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / bud
Adress
Vasavägen 27, Vasastaden, Linköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
51 kvm
Avgift
2 441 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Välkommen till en 1930-tals dröm om 51 kvm

Vilken fantastisk charmig lägenhet! Här blir du inte besviken. Högst upp i huset ligger denna pärla. En otroligt mysig och fin bostadsrätt med 2,70 i takhöjd, djupa fönsternischer och fina trägolv. Lägenheten präglas också av fina ytskikt, ett fräscht badrum och ett mycket mysigt kök. I det ljusa och mysiga vardagsrummet har tillgång till stor sovalkov. Ett mycket välplanerat boende med gott om förvaringsmöjligheter.

Brf Axet 11 är en välskött HSB-förening med mycket god ekonomi. Belåningen är mycket låg och därav kan månadsavgiften hållas på en förmånligt låg nivå. Föreningen har senaste åren genomfört omfattande renoveringar vilket gör att byggnaden hålls i ett väldigt gott skick. Stambyte gjordes 2002.

Denna lägenhet ligger i attraktiva Vasastaden med närhet till city, resecentrum, bibliotek, Konsert & Kongress och cykelavstånd till Universitetet. Stångån och dess fina promenadstråk ligger även några minuter bort. Helt enkelt med närhet till det mesta!

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

- Hjärtligt välkomna på visning!

Genom att nästan helt sluta med pappersprospekt vill SkandiaMäklarna i Linköping minska sin miljö- och klimatpåverkan och ta en tydlig position i framkant inom hållbarhet. Därav delar vi inte längre ut några prospekt på våra visningar. För varje förmedlad affär planterar vi istället ett träd i Afrika i samarbete med Vi-skogen. Ni som ändå vill ha ett pappersprospekt, meddela ansvarig mäklare så ordnar vi naturligtvis ett till Er.

I länken nedan finner Ni det bläddringsbara prospektet.

https://epaper.webtopsolutions.com/epaper.asp?id=641334

Beskrivning

Entré med matta och inre möblerbar hall med fint furugolv. Dörr in till både klädkammare och städskåp.

Stambytt och renoverat badrum (2002) med helkaklade väggar och våtrumsmatta. Utrustning: Badkar, wc, handdukstork, handfat och kommod.

Mysigt vardagsrum med stor sovalkov. Plats för dubbelsäng, soffa, tv matplats mm. En fantastisk rymd och fint trägolv.

Mycket fint och charmigt kök vit skåpinredning, vitt kakel över diskbänk/arbetsytor och skafferi. Matplats för 4-5 personer. Utrustning: Liten diskmaskin, ugn, induktionshäll, fläkt samt kyl och frys.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Vasavägen 27.pdf Stadgar Axet 11 2015.pdf Årsredovisning HSB brf Axet 11 i Linköping 2018 (6).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun, Skattesats 32%.

Storlek

Boarea 51 kvm.

Rum

1,5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

36

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1932
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Axet 11
Organisationsnummer: 769623-0478
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 36
Antal lägenheter: 42
Antal lokaler: 4

Bostadrättsföreningen omfattar 42 lägenheter. Föreningen ombildades från hyreshus till HSB-anknuten bostadsrättsförening hösten 2011. I köpet fanns budgeterat för renoveringar av fasad, fönster och tak. Genom att föreningen budgeterade för dessa kostnader vid förvärvet istället för efteråt lyckades föreningen hålla nere årsavgifterna för medlemmarna.

Föreningen har 4 lokaler, främst i källaren på 32:an. Samtliga lokaler är uthyrda.

I källaren på Vasavägen 27 finns två tvättstugor, en mindre och en större. Sammanlagt finns 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel.
Lägenhetsförråd på vinden. I källaren finns även utrymme för cyklar.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring hos Länsförsäkringar. Det innebär att bostadsrättsföreningen står för bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Den boende ska dock ha en egen vanlig hemförsäkring.

I nuläget har föreningen fortfarande två hyreslägenheter kvar från ombildningen. När dessa hyresgäster väljer att flytta kommer dessa säljas till marknadspris och således generera intäkter till bostadsrättsföreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning. Styrelsen arbetar aktivt för att sänka kostnaderna, öka intäkterna och på sikt sänka avgifterna.

Inga avgiftshöjningar är f.n. planerade (2019-08-16)

Föreningens renoveringar

2002 - Stambyte och badrumsrenovering
2012 - Fönsterbyte mot innergård
2012 - Takrenovering
2012 - Fasadrenovering
2016 - Byte till säkerhetsdörrar

TV

Ansluten till kabelnät. Basutbudet ingår i avgiften.

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 441 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Gårdsplats/innergård

På innergården finns 10 parkeringsplatser.

Driftskostnad

275 SEK varav:
Försäkring: 75 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Uppskattade siffror.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.42798 %
Andel av årsavgiften: 2.42798 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

2002 - Stambyte och badrumsrenovering
2012 - Fönsterbyte mot innergård
2012 - Takrenovering
2012 - Fasadrenovering
2016 - Byte till säkerhetsdörrar

Bilplats

10 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
I området finns boendeparkering. För 370 kr/mån kan man stå utmed gatorna i närområdet.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy