Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Hovstagränd 13, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
38.5 kvm
Avgift
3 144 SEK / mån
Rum
1 rum

Nära tunnelbana - Burspråk och fransk balkong - Diskmaskin och tvättmaskin

BOKNINGSBARA VISNINGAR! - Kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen till Hovstagränd 13 och en rymlig etta i gott skick med ett härligt ljusinsläpp från lägenhetens alla fönster!

Bostaden har en öppen planlösning mellan kök och rum, vilket gör bostaden luftig och lättmöblerad. Idag disponeras bostaden som 1 rum och kök, men med enkla medlen kan en vägg sättas upp och få till en separat sovdel. Se alternativ planritning.

Bra planerat kök med praktisk bardel med sittplats och fullt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och spisfläkt. Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och kakel på väggar samt egen tvättmaskin.

Här bor man i en modern fastighet och i en bostad i mycket gott skick. På ca 7 minuters promenad når man tunnelbanans gröna linje som tar dig till T-centralen på ca 20 minuter. I närheten finns även naturområden och bra service med restauranger, butiker, gym mm.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

ENTRÉ
Entré från trapphuset, med plats för avhängning för ytterkläder och skor. Entrén öppnar sedan upp mot bostadens kök och rum.

KÖK
Vidare når man bostadens rymliga kök med goda arbetsytor, både i form av bänkskiva och separat köksö. Köket har vita köksluckor och bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av:
- Kombinerad kyl/frys
- Diskmaskin
- Spis
- Fläkt

RUM
Bostadens rum är bra planerat och rymmer såväl säng som soffa och tv-möbel. Vid den avskilda sovdelen finns 4 rymliga garderober. Vackert burspråk samt den franska balkongen skapar rymd och härlig atmosfär. Vid sovdelen kan denna även stängas igen med en vägg som gör detta till en 1,5 rok eller 2 rok.

BADRUM
Ljust kaklat badrum med wc, dusch, handfat och tvättmaskin.

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd beläget på entréplan.

KOMMUNIKATIONER
Ca 7 minuterspromenad till Hagsätra centrum där du kan ta tunnelbanan, och med den gröna linjen nå Stockholms Central på ca 23 min. Buss 143 tar dig till Älvsjö Centrum på ca 12 min. Där finns flertalet busslinjer samt pendeltåg till bla. Stockholm central. Nattbuss 195 stannar i närhet av bostaden.

OMRÅDE:
Området Hagsätra började byggas 1957. I centrum finns post, bibliotek, apotek, vårdcentral, Vivo, Ica samt ett antal resturanger. Ett stenkast från centrum ligger Vantörs största skola, Hagsätraskolan (1-9).
Vill du ha motion ligger Hagsätra IP precis utanför dörren och bjuder på aktiviteter som fotboll, friidrott och ishockey. Promenera i Ormskärrskogen eller ta en promenad till Högdalens Centrum där du finner inomhusbad med gym och gruppträning. I Hagsätra finns Vantörsbornas stora sommaroas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. Idag växer Hagsätra med bla nyproduktion och ombildningar.

FÖRSKOLOR & SKOLOR:
1.Frövigatan 21-23- Förskola
08-867962
2.Glanshammargatan 11-15 Förskola
08 - 508 201 78
Glanshammarsgatan. 11 BANDHAGEN
3. Kvarntorpsgränd 13-15 Förskola
08 - 508 202 20
Kvarntorpsgränd 13 -15 BANDHAGEN
4. Lillhagsvägen 14 - 16 Förskola
08 - 508 202 31
Lillhagsvägen. 14 -16 BANDHAGEN
5. Hagsätraskolan
08 - 447 16 00
Glanshammarsgatan 11-15 BANDHAGEN

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen och som köpare har man därför en undersökningsplikt.

VÄRDERING AV ER NUVARANDE BOSTAD:
Vi erbjuder alltid en kostnadsfri värdering av er nuvarande bostad. Detta för att ni lättare ska kunna beräkna en ungefärlig kontantinsats vid ert kommande bostadsköp. Dessutom tittar vi på en preliminär tidplan samt strategi för marknadsföringen i den mån ni önskar.
Ett bra förberedelsearbete tillsammans med vår långa erfarenhet från den lokala marknaden ökar tryggheten för er, när det blir dags att sälja er nuvarande bostad.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF Årsredovisning 2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 38.5 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

333

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ängssätra
Organisationsnummer: 716422-1785
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 333
Antal lägenheter: 86
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen Ängssätra består av 6 hus som uppfördes 2007 på Hovstagränd i Hagsätra. Här finns 86 lägenheter som är fördelade på 13 ettor, 10 tvåor, 51 treor och 12 femmor.

Parkering: 60 parkeringsplatser.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät, leverantör ComHem/Telia. TV ingår med både Analogt och Digitalt grundutbud.
Bredband, leverantör ComHem/Telia. Internet ingår med 50mbit nedströms och 10mbit uppströms.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam grovtvättstuga som är utrustad med grovtvättmaskin, mangel, torktumlare och torkskåp. Tvättstugan finns i port 9. På entréplan finns även barnvagnsrum och ute på gården finns cykelförråd.

Föreningens ekonomi

Lån per kvm (enligt årsredovisning 2018): 11 022 kr.

Inga kommande avgiftsförändringar (Kontrollerat; 2020-01-08).

Föreningens renoveringar

Renoveringar 2018:
- Byte namntavlor
- Nytt epoxygolv i miljöhus
- Fasadspolning
- Lagning tak
- Stensättning

Föreningen diskuterar byte av passagesystem, OVK och stamspolning.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2014-06-27

Månadsavgift

Avgift: 3 144 SEK / mån
I avgiften ingår Br-försärking, bredband, TV-basutbud, värme, VA.

Driftskostnad

270 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 150 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.73703 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Fransk balkong med utsikt mot lummig grönska.

Bilplats

60 parkeringsplatser.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy