Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 950 000 SEK / utgångspris
Adress
Finnboda varvsväg 10A, Finnboda Hamn, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
60 kvm
Avgift
3 521 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 3:a med stor balkong

Välkommen hem till detta inbjudande boende i Finnboda hamn, det optimala området för dig som vill ha det bästa av två världar, hav/natur och närheten till city. Lägenheten är nybyggd 2014 och våningsplanet ger maximalt med soltimmar tack vare den stora och soliga balkongen, på hela 7 kvm. Här kan man grilla och njuta av middagar med trevligt sällskap.

Lägenheten är genomgående och otroligt välplanerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är riktigt smakfullt med moderna och exklusiva materialval som grå köksluckor och carraramarmor både som bänkskiva och stänkskydd. I vardagsrummet ligger fokus på de stora fönsterna med härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Här ifrån når man den mysiga balkongen med soligt västerläge och fri utsikt.

Master bedroom, som ligger i anslutning till vardagsrummet, har även det stora fönster. I sovrummet finns det gott om förvaring i form av rejäl garderobsvägg med skjutdörrar. Det mindre sovrummet nås från hallen och här finns plats för både säng och skrivbord. Badrummet är helkaklat och modernt inrett med golvvärme, dusch, spotlights i tak och tvättdel med tvättmaskin och torktumlare.

Det unika läget ger dig direktkontakt med Saltsjön och farlederna in mot Slussen, det är här de gigantiska kryssningsfartygen passerar på sin väg till och från Stockholm och i Finnboda Hamn ligger båthållplatsen där pendelbåtarna tar dig snabbt in till stan. I området finns ICA, gym, trevliga caféer och restauranger. Området i Finnboda Hamn har ett högt historiskt värde och här blandas moderna hus, strandpromenad längs kajen, service och närhet till skärgården med charmiga industribyggnader. Möjlighet till båtplats i närområdet finns genom Finnboda båtklubb, Svindersviks båtklubb och Segelsällskapet Gäddviken. Området är också mycket barnvänligt med populära förskolor och skolor i närheten.

Beskrivning

HALL -Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. God förvaring via inbyggd garderob med vita skjutdörrar.

VARDAGSRUM - Ljust och härligt vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet har god plats för soffgrupp och här har du stora fönster med fri utsikt utan insyn samt utgång till balkong.

BALKONG - Inbjudande rymligt balkong om ca 7 kvm med trätrall. Fritt läge och maximalt med soltimmar. Eftermiddags- och kvällssol. Okej att grilla på balkongen och möjlighet att glasa in finns.

KÖK - Modernt och exklusivt kök med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Köket är inrett med grå köksluckor, bänkskiva och stänkskydd i carraramarmor samt diskho och blandare från Blanco. Här finns gott om förvaring och arbetsytor. Köksutrustningen består av induktionsspishäll, integrerad fläkt, rostfri varmluftsugn, integrerad diskmaskin, inbyggd rostfri mikrovågsugn och rostfri kyl/frys. Trevlig matplats för 4-6 personer med öppen planlösning mot vardagsrum.

SOVRUM 1 - Trivsamt stort sovrum med ekparkettgolv och målade väggar i grått. Här finns god plats för dubbelsäng. Förvaring i form av rejäl garderobsvägg med vita skjutdörrar och inredning från Elfa. Stora fönster med härligt insynsskyddat läge.

SOVRUM 2 - Trevligt mindre sovrum med lyxig heltäckningsmatta och målade väggar i vitt. Plats för säng och övrigt möblemang.

BADRUM - Stort och modernt badrum med grått klinkergolv (golvvärme) och vitt kakel. Här finns toalett, handfat med kommod, dusch med vikbara glasväggar samt tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Ovanför finns en arbetsbänk och vita överskåp. Spotlights i tak.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 30.76%.

Storlek

Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt Brf och säljaren.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

00152

Våning / hiss

Våning 5 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2014
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Saltsjö Vy
Organisationsnummer: 769624-3638
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00152
Antal lägenheter: 130
Antal lokaler: 1

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Nacka Sicklaön 37:71 och förvärvade fastigheten av Ikano Bostad under 2013. I föreningen finns 130 bostadslägenheter fördelade på adressen Finnboda Varvsväg 10 A-D, en lokal för föreningsverksamhet och källare med garage. Lägenheterna är uppvärmda via ett centralt luftvärmesystem och är kopplat till kommunens fjärrvärmenät. Föreningen har mycket god ekonomi och har gjort stora amorteringar vid flera tillfällen och planerar för fler då överskottet är stort. Läs mer på www.saltsjovy.se

Parkering: I föreningen finns det 81 garageplatser samt några MC-platser som kan hyras för 983 kr/mån (fn är det kö till bilplatser men ledigt till MC-platser). Boendeparkering tillämpas i området och kostar 650 kr/månad. Det finns gästparkeringar (taxa) längs Finnboda Varvsväg.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via ComHem. För den som vill uppgradera till 100 Mbit/s kostar det 50 kr extra per månad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns också cykelrum, barnvagnsrum, soprum och gemensamhetslokal som kan hyras för 350 kr/dygn och kan nyttjas för te.x. kalas (max 35 pers) eller övernattning (4 bäddar). På våning 7 finns en trivsam terrass för de boende att nyttja. Här finns grill och utemöbler samt fina planteringar. I anslutning till fastigheten finns en nyanlagd lekplats.

Föreningens renoveringar

Plan för framtida underhåll har fastställts. Tvåårsbesiktning med påföljande åtgärder genomfördes under 2017. Femårsbesiktning genomfördes under 2019.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-10-09
Energiprestanda primärenergital: 120 /kWh per kvm och år

TV

Kabel-TV och bredband via ComHem. För den som vill uppgradera till 100 Mbit/s kostar det 50 kr extra per månad.

Månadsavgift

Avgift: 3 521 SEK / mån
I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Driftskostnad

280 SEK varav:
Försäkring: 130 SEK
Elektricitet: 150 SEK
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll (2 vuxna) ingår elkostnad om ca 1 800 kr/år, hemförsäkring om ca 1 560 kr/år. Samtliga uppgifter är enligt säljaren. Kostnaderna kan vara både högre och lägre för ny ägare/boende.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.66460 %
Andel av årsavgiften: 0.66460 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy