Länk kopierad!

Visningar

sön 12 jul 12:30 - 13:00
Bokad visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 095 000 SEK / eller högstbjudande!
Adress
Östra Förstadsgatan 17C, Slussen, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
73.5 kvm
Avgift
4 822 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående trea med inglasad balkong i citynära Slussen!

På ett trivsamt cityläge, intill huvudstråket Östra Förstadsgatan, saluförs denna ljusa och genomgående trea med Malmö kanal, restauranger och innerstans nöjen runt hörnet samt Centralstationen på gångavstånd. På fjärde våningen med hiss från markplan kommer man högt upp över stadslivet nedan. Här väntar en hemtrevlig lägenhet med en inglasad balkong vänd mot innergården och ett fönsterliv i vardagsrum och kök i väster med utsikt över takåsar vilket skänker rummen mycket eftermiddagsljus. Interiört finns väldisponerade ytor med ett rymligt vardagsrum, ett modernt kök i passande vitt med matplats i ett ljust burspråk, ett renoverat och helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt två avskilda sovrum i bra storlek. Här och där finns fondväggar av tapet och i varma färger som bryter av det vita på ett fint sätt, ekparkett samt nytt enstavigt laminatgolv i sovrummen.

Pricken över i:et är att man blir boende i populära Brf Skansen som är en stabil HSB-förening med välskötta hus. Föreningen har dessutom en grönskande och inhägnad innergård som ger ett trivsamt lugn mitt i stan med fina umgängesytor för grillning och lekplats för barnen.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Entré
Bostaden har en funktionell och bred entréhall där det finns gott om svängrum och ett praktiskt klinkergolv. Här finns en säkerhetsdörr med elektronisk tittöga (2018), klädavhängning och förvaring.

BADRUM
Stort och helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv samt vitt kakel på väggarna. Inredningen består av badkar, wc, tvättställ med underskåp, spegelskåp med infälld belysning, elburen golvvärme samt tvättmaskin. Badrummet är renoverades 2015 av fackman.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt, stilrent och rymligt rum med ekparkett och ljusa väggar. Här erbjuds mycket dagsljus och gott om plats för soffa och matgrupp.

KÖK
Köket renoverades 2015 och har en skåpsinredning med köksluckor i vitt, diskho och arbetsbänkar i ljusgrå laminat. Stänkskydd i form av vitt kakel finns ovanför arbetsytorna - praktiskt vid rengöring. I kökets ände, precis vid burspråket, finns en matplats.

Maskinerna består av spishäll med ugn, kyl och frys i fullhöjd och mikro samt köksfläkt.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet når du lägenhetens master bedroom - ett stort, harmoniskt och rogivande rum med nylagd laminatgolv och fondväggar. Rummet har garderober, ett fint ljusinsläpp och plats för stor säng. Dörrutgång i glas leder ut till den sköna balkongen och skapar en fin koppling mellan umgänge inne och ute i den väderskyddade balkongmiljön.

SOVRUM 2
Ett mysigt och fint sovrum med plats för säng och skrivbord. Rummet är inrett med en rosa fondtapet och nylagd laminatgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF HSB Skansen Stadgar BRF HSB Skansen Årsredovisning 2018 BRF Skansen Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Bror 25, Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 73.5 kvm. Areauppgifter från bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

107

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1989

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Skansen
Organisationsnummer: 716407-1602
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 107
Antal lägenheter: 147
Antal lokaler: 1

HSB Brf Skansen är en äkta bostadsrättsförening (äger marken). På fastigheten finns 3 flerfamiljshus med sammanlagt 8 trapphus och totalt 147 lägenheter och en lokal. Adresserna till dessa är Östra Förstadsgatan 17 A-H. Husen stod klara 1989. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB Malmö.

EKONOMI
HSB Malmö sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. (2020-06-23)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
2010 - OVK utförd.
2013 - Ny porttelefon med kamera och portsystem med taggar installerades.
2016 - Fasadrenovering, stuprör och plåtarbeten. Modernisering av värmecentral.
2016 - OVK utförd.
2018 - Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2019 - Renovering av hissar

Planerade renoveringar-
2020 - Solceller

Föreningen har en underhållsplan som framgår av årsredovisningen. Inga avgiftshöjningar är beslutade till följd av kommande renoveringar.

GEMEMSAMMA UTRYMMEN
Inom föreningen finns det gott om plats att ställa din cykel i källaren och även flera cykelställ ute på gården.
Det finns en tvättstuga per trappa och varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, ett avfuktningsskåp, en torktumlare och en mangel. Varje tvättpass är på 5 timmar med start kl 07.00 måndag-söndag.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Det ingår TV-kanaler via ComHem i avgiften. Kanalerna är: SVT1, SVT2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TLC, FOX, DR1, Danska TV2 och Lokalkanal.
Bredband 100/100 Mbit/s via Bahnhof ingår i avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Begränsat antal garageplatser finns att tillgå. Tillämpar kölista. Om du har bil och vill ställa dig i kö för en garageplats så vänder du dig till föreningens vicevärd. Garaget når du via infart från Skansgatan.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/skansen/
E-post: skansenmalmo@gmail.com

Föreningens ekonomi

2016: Avgiften sänktes med 12 %
2017: Avgiften sänktes med 5 %

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 85 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2018-02-14

Månadsavgift

Avgift: 4 822 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.69598 %
Andel av årsavgiften: 0.69598 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Namnet Slussen kommer från den hamnsluss som fanns här fram 1910. Även om funktionen inte finns kvar lever namnet ännu. Området är spännande och kombinerar några av Malmös mest klassiska byggen, SJ-husen med PEAB:s höghus precis intill kanalen. Läget, mittemellan Värnhem och Malmö City, uppmuntrar till mycket näringsliv och här finns en av Malmös mest uppskattade brunchbufféer, Café Ceder, klassiska stammishak som Broderstugan och underhållning i form av Big Bowl och Laserdome. Det blir aldrig tråkigt på Slussen!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy