Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK / Utgångspris
Adress
Norra skeppargatan 4, Centralt/Norr, GÄVLE
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
87 kvm
Avgift
4 522 SEK / mån
Rum
3 rum

Charmig och hemtrevlig trerumslägenhet med mycket centralt och attraktivt läge

Här erbjuds en hemtrevlig och välplanerad hörnlägenhet som har en mängd charmiga och personliga lösningar. Är du på jakt efter ett hem i fint skick där det bara är att flytta in kan den här lägenheten vara helt rätt.

Det första man möts av i denna bostad är en stor, öppen och lättmöblerad hall. Det sociala, stilrena och fräscha köket bjuder på en trevlig köksö med barstolar, generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar. Rymligt, socialt och lättmöblerat vardagsrum med mycket dagsljus, stora fönster och generösa sällskapsytor.

Beskrivning

Hall
Den stora, öppna och lättmöblerade hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och klinkergolv och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall ? hatthylla, klädhängare och gott om plats för jackor och skor.

Kök
Det sociala, stilrena och fräscha köket har vitmålade väggar och parkettgolv. Utrustningen består av induktionshäll, ugn, kyl, frys, fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket en trevlig köksö, generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt ? ett rymligt, socialt och lättmöblerat rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här erbjuds mycket dagsljus, stora fönster och generösa sällskapsytor.

Sovrum 1
Från korridoren når du lägenhetens master bedroom ? ett stort, rogivande och mysigt rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Rummet har fint ljusinsläpp, plats för garderob och plats för dubbelsäng.

Sovrum 2
Ett lite mindre sovrum med rymliga garderober, plats för säng och plats för exempelvis bäddsoffa och skrivbord. Vitmålade väggar och har parkettgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Brf Aten Årsredovisning 2014 BRF Brf Aten Stadgar BRF Energideklaration BRF Årsredovisning 2018 Brf Aten.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Gävle kommun, Skattesats 34.02%.

Storlek

Boarea 87 kvm. Enligt säljarens och föreningens uppgifter..

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1987
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Aten
Organisationsnummer: 716413-5415
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 1

Föreningen äger fastigheten Norr 30:3 i Gävle kommun med adressen Norra skeppargatan 4.

TV och bredband: Tv och bredband via ComHem.

Gemensamma utrymmen: Gemensam uteplats på innegården som får nyttjas av föreningens medlemmar.

Föreningens ekonomi

Föreningens förvaltning sker via Fastighetssnabben AB.

Föreningens renoveringar

2017
- Bytt torkskåp i tvättstuga
- Bytt låssystem
- Planterat ny häck utanför entrén
- Installerat vägguttag i trapphus på varje våningsplan och bytt belysning i källare
- Köpt in utemöbler och paviljong till innergården
- Reparation av uteplats på lägenhet 1004
- Målning av fönsterbågar utvändigt.
- Ny torkumlare i tvättstugan.

Månadsavgift

Avgift: 4 522 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.68807 %
Andel av årsavgiften: 5.68807 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Gävle nämns för första gången som stad 1413 men dess äldsta kända stadsprivilegier är från år 1446. Staden fungerade som utskeppningshamn för norra Bergslagen och Gävlefiskarna hade tidvis kungligt monopol på fiske längs en stor del av Norrlands kust. Gävle var tidigt stapelstad och konkurrerade till och med med Stockholm, men det så kallade bottniska handelstvånget 1636, framtvingat efter klagomål från huvudstadens borgerskap, hämmade stadens handel då utrikes sjöfart inte tilläts. 1673 återfick staden sina rättigheter som stapelstad, men Karl XII:s krig hindrade då dess uppblomstring på nytt.[3]

Under det stora nordiska kriget undgick staden det öde som drabbade de flesta av Norrlands kuststäder, nämligen att skövlas och brännas av ryssarna. Det ryska anfallet mot Gävle 1719 slogs tillbaka av svensk militär. På 1700-talet repade sig handeln och sjöfarten och särskilt från slutet av seklet hade staden en mycket positiv ekonomisk utveckling. År 1792 höll Gustav III sin sista riksdag här i en tillfällig byggnad vid Gävle slott. Den positiva trenden fortsatte med korta avbrott de följande hundra åren, då särskilt sjöfarten och varvsindustrin var betydande och flera andra stora industrier anlades, men i början av 1900-talet hade denna utveckling i det närmaste upphört.[4]

Staden har drabbats av ett flertal stadsbränder bland annat 1603, 1645 och 1776. År 1669 brann nästan hela staden ned.[3] och den senaste branden 1869 lade större delen av staden norr om Gavleån i aska.

Gävle slott anlades av Johan III 1583 med torn och spiror men efter branden 1727, då slottet totalförstördes, återuppfördes det i enklare stil.[3]

År 1642 blev Gävle residensstad i det dåtida Västernorrlands län, från 1776 i Gävleborgs län.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy