Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Smedvägen 13, Kallhäll, JÄRFÄLLA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
56 kvm
Avgift
3 282 SEK / mån
Rum
2 rum

Mycket välplanerad och fräsch utan insyn

Välkommen till populära Smedvägen i gröna och Mälarbelägna Kallhäll. Mycket hemtrevlig och välplanerad bostad med rymligt sovrum, öppet kök och ljust vardagsrum med burspråk och utgång till inglasad balkong. Både balkong och bostaden i sig saknar insyn och har utsikt över trädtoppar och även viss mälarutsikt. De senaste åren har renovering av badrum och ytskick gjorts och planlösningen i köket har öppnats upp till ett luftigt och socialt kök med smakfull inredning. Låg avgift och stabil förening mitt i Kallhäll med några minuters gångavstånd till pendeltåg och Kallhälls centrum. På gångavstånd når man också Mälarens vatten, motionsspår och naturen. Måste upplevas!

Beskrivning

HALL: Välkomnande och öppen hall med praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar. Plats för ytterkläder och skor.

KÖK: Öppet och inbjudande kök med gott om förvaring och modern inredning med vita luckor, svart kakel som stänkskydd samt köksbänk i komposit/massiv trä. Matplats för fyra personer, klinker på golvet och målade väggar. Den maskinella utrustningen består av spis (2020), spisfläkt, kyl/frys, micro och diskmaskin.

SOVRUM: Rymligt sovrum med gott om klädförvaring i hörngarderob i ekfanér. Parkett på golvet och fondvägg.

VARDAGSRUM: Ljust och lättmöblerat vardagsrum med burspråk. Parkett på golvet samt fondvägg. Utgång till inglasad balkong med infravärme och utsikt över naturområde och viss sjöutsikt. Västerläge.

BADRUM: Helkaklat badrum med badkar, vädringsfönster, handfat i kommod samt väggskåp med spegel.

Övrigt

Lägenheten är centralt belägen i Kallhäll med gångavstånd till centrum med affärer, pendeltåget, bussar, dagis och parker. Även Kallhälls övriga tillgångar som badplatser och naturområden som ger möjlighet till friluftsaktiviteter året om.

KOMMUNIKATION
Endast 5 minuters avstånd till Kallhälls pendeltåg station. Med pendeltåget tar det ca 23 minuter till Stockholms Central. Med bil tar man sig smidigt via E18 till Stockholm.

SERVICE
Bredvid bostadsområdet finns matvarubutiker, pizzeria, bibliotek, biograf, videobutik, grillbar, apotek, vårdcentral mm.

Cykelavstånd till Jakobsbergs Centrum med ca 100 butiker, caféer, restauranger, banker, post och systembolag. Biograf och bibliotek.

ARBETSPLATSER
I Kallhäll finns många företag etablerade exempelvis Arla och ICA. I Järfälla kommun finns en mängd större och mindre företag etablerade.

SKOLOR OCH BARNOMSORG
Järfälla är en bra utbildningskommun med ett stort utbud vilket ger barnen många möjligheter. Bara några hundra meter till låg- och högstadieskola. Förskolor som finns i området: Teknikvägens förskola, Cylinderstugans förskola och Svetsarvägens förskola.

FRITID
Inom några hundra meters avstånd finns elljusspår, gräs- och grusplaner, samt en fritidsgård. Inom gångavstånd finns badplatser samt småbåtshamn. Det finns även stora naturområden i kommunen med gång och cykelvägar, skidbacke med lift I Kallhäll finns även Bolindervallen med en ishockeyrink, löparbana samt gräs- och grusplaner.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Smedvägen 13.pdf Stadgar Smedvägen 13.pdf Årsredovisning 2018 Smedvägen 13.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Järfälla kommun, Skattesats 31.48%.

Storlek

Boarea 56 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

223

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glas
Övrigt: Föreningen har en lekplats på Smedvägen.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme + frånluftspumpar

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kallhällshus 1
Organisationsnummer: 713200-0691
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 223
Antal lägenheter: 346
Antal lokaler: 17

Kallhällshus nr 1 är en bostadsrättsförening i norra Järfälla som innehåller 346 lägenheter. De byggnader som dessa ryms i byggdes 1956-59 och är fördelade på adresserna Slipargränd 3-17, Filarvägen 1-9, Smedvägen 5-21 och Smedvägen 10-24.

Gemensamma tvättstugor finns på Slipargränd 17, Filarvägen 9, Smedvägen 13 och Smedvägen 24. Dessutom finns det tillgång till källarförråd, matkällare, cykelförråd och barnvagnsrum. De boende har även möjlighet att låna hobbyrum, pingisrum, samt en föreningslokal med pentry för barnkalas och mindre fester. Förutom lägenheter innehåller föreningen även ett mindre antal lokaler, inklusive en hyressrätt.

Förvaltare Riksbyggen.

Parkering: Garageplatser: 38 platser
P-platser: 183 platser

Inom föreningen finns flera parkeringsplatser. Vid Slipargränd finns några få enbilsgarage i huset samt ett antal parkeringsplatser med eluttag. Under Jakobsbergs tryckeri finns ett garage med 30 platser. Mitt emot tryckeriet ligger en stor utomhusparkering kallad inhägnaden. Här inne finns det platser både med och utan el.

Vid Smedvägen 10 finns ett antal platser med elstolpar och nedanför Smedvägen 24 har föreningen också platser med och utan el. Här finns även 6 parkeringsplatser för gäster, betalning i P-automat gäller för dessa. Om gästplatserna är upptagna hänvisar vi till kommunens parkering mitt emot tryckeriet. För MC-förare finns ett garage på Slipargränd 17.

Kölista och priser finner du på följande länk: https://www.kallhallshus.se/showfile/?filID=87

Föreningens renoveringar

Taken har lagts om under 2017 och 2018.
Föreningen har godkänd OVK som utfördes 2017.
Relining utfördes 2005
Nydragning av el utfördes 2008
Samtliga balkonger byggdes om 1992 och samtidigt glasades merparten av balkongerna in.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2010-09-09
Energiprestanda primärenergital: 129 kWh/kvm och år

TV

Kabel-TV från ComHem ingår i månadsavgiften.

Internet

Fiber via Ownit

Månadsavgift

Avgift: 3 282 SEK / mån

Driftskostnad

819 SEK varav:
Försäkring: 260 SEK
Elektricitet: 400 SEK
Övrigt: 159 SEK

Övrigt avser obligatorisk avgift om 159 kr/mån för internetabonnemang via Ownit

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.2549 %
Andel av årsavgiften: 0.25752 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Inglasad balkong med sol hela dagen.

Bilplats

Garageplatser: 38 platser
P-platser: 183 platser
Gästparkering: 6 st
Kölista och priser finner du på följande länk: https://www.kallhallshus.se/showfile/?filID=87

Övriga utrymmen

Barnvagnsrum, cykelförråd, Snickerilokal (Slipargränd 5) Lokal med tennisbord (Smedvägn 13), lokal för upp till 30 personer med kök och wc (Smedvägen 21 och i tvättstugan på Slipargränd finns ett "bibliotek" med böcker att låna. Varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd. I mån av tillgång kan extra förråd hyras (kö).
Tvättstugor finns på Slipargränd 17, Filargränd 9, Smedvägen 13, Smedvägen 24.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy