Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / utgångspris
Adress
Ormingeringen 80, Orminge, SALTSJÖ-BOO
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
61 kvm
Avgift
4 421 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Smakfull hörntvåa med västerbalkong

Välkommen hem till en ljus och mycket välskött lägenhet med stora sociala ytor, smarta lösningar och balkong i fritt läge med sol från lunch till kväll. Här finns ett stort påkostat kök med bänkskiva i svart granit, extra bred induktionshäll och ugn med ångfunktion. Badrum från 2016 av hög standard med golvvärme, tvättmaskin och badkar. Klinkergolv i hall med golvvärme. Under våren kommer föreningens balkonger att bytas ut till nya och större, samtliga med inglasning.

Visningar planerade till mars - kontakta mäklare för intresseanmälan och mer information!

Brf Agaten är en mycket välskött förening med låg belåningsgrad, hus med K-märkt arkitektur och god sammanhållning med bland annat en seniorklubb. Området är känt för sina mysiga omgivningar med grillplatser, grönytor och lekplatser som uppskattas av både stora och små. Här bor du med ett centralt läge nära till busshållplats och med gångavstånd till Orminge centrum. I närområdet finns också flertalet förskolor och skolor samt direkt närhet till härlig natur med elljusspår, badsjöar och strövområden. På cykelavstånd finns Hasseluddens brygga som trafikeras av skärgårdsbåtarna.

Bostadsfakta

Kommun

Orminge 37:2, Nacka kommun, Skattesats 30.76%.

Storlek

Boarea 61 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

187

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1970
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Agaten
Organisationsnummer: 714000-1970
Föreningsform: Bostadsförening
Lägenhetsnummer: 187
Antal lägenheter: 373
Antal lokaler: 1

HSB:s BRF Agaten ligger på Ormingeringen 63-81 och omfattar 373 bostadsrätter fördelade på 17 bostadshus och 4 ekonomibyggnader innehållande tvättstugor, föreningslokaler, förråd och grovsoprum. Samtliga hus byggdes mellan 1969-1970 och alla trappuppgångar har hiss.

Parkering: Det finns två olika typer av parkeringsplatser för bil, oreserverade, reserverade med elstolpe. Högst ut två parkeringstillstånd per lägenhet. Det första oreserverade tillståndet kostar 1 500:-/år, det andra kostar 2 000:-/år. Reserverad plats med elstolpe kostar 500:-/månad. Det finns även cykelförråd under tak samt mc-platser.

TV och bredband: Bredband ingår kabel-tv (basutbud) och bredband (250/250 Mbit/s) från Telenor.

Föreningens renoveringar

1994-1996 Stambyte
2014 Ny undercentral installerad
2016 OVK genomförd
2016 Stamspolning
2016 Installation av styrsystem
2016 Utbytt styrsystem för att reglera temperaturen i lägenheterna
2016-2018 Takomläggning
2019-2020 Rivning av befintligt garage
2019-2020 Renovering av tvättstugor
2020 Byte av samtliga balkonger

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-02-09
Energiprestanda primärenergital: 137 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 421 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband.

Driftskostnad

250 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 150 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.28158 %
Andel av årsavgiften: 0.28158 %
Pantsättningsavgift: 591 SEK
Överlåtelseavgift: 1480 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy