Länk kopierad!

Visningar

sön 16 aug 14:15 - 15:00
Önskas privatvisning, vänligen kontakta ansvarig mäklare.
mån 17 aug 18:30 - 19:00
Önskas privatvisning, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 695 000 SEK / utgångspris
Adress
Finnboda varvsväg 12A, Finnboda Hamn, NACKA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
99.5 kvm
Avgift
5 389 SEK / mån
Rum
3 rum

Lyxig och påkostad etagevåning med radhuskänsla och gavelläge!

Välkommen hem till detta unika boende i Finnboda hamn, det optimala området för dig som vill ha det bästa av två världar, hav/natur och närheten till city. Här bor du en lyxig etagelägenhet med radhuskänsla i Docklands K-märkta industrilokaler.

Denna minst sagt unika etagelägenhet med gavelläge har en härlig radhuskänsla med privat ingång från den öppna innergården och två uteplatser med sydost- och nordvästläge om 8 resp. 15 kvm. Då bostaden ligger med ett unikt gavelläge har man ovanligt stor uteplats på innergården där det finns möjlighet att grilla med både gasol och el. På uteplatsen finns också ett förråd där du enkelt har tillgång till dynor och andra saker som borgar för härliga stunder ute.

De stora fönsterna som sträcker sig över två våningsplan påminner om fastighetens industriella historia och ger en modern och unik karaktär. Lägenheten är genomgående i mycket gott skick med påkostade materialval. Här har ingenting lämnats åt slumpen och det finns en tanke bakom varje detalj. På nedre plan finns välkomnande sällskapsytor och uteplatser. Köket är charmigt inrett och bjuder på matplats med platsbyggd kökssoffa. Vardagsrummet ligger intill med fantastiskt ljusinsläpp. På övre plan finns två generösa sovrum med möjlighet till att skapa ytterligare ett mindre sovrum/arbetsrum. Det ena sovrummet har öppet ner till vardagsrum med iögonfallande fönstervägg och det andra sovrummet är stort med fransk balkong överblickande innergården. På båda våningarna finns ett fullutrustat badrum med dusch, badrummet på övre plan har också en separat tvättdel.

Lägenheten har bra förvaringsmöjligheter och unikt för detta gavelläge en riktigt stor klädkammare med dubbel takhöjd och ingång under trappen.

Det unika läget ger dig direktkontakt med Saltsjön och farlederna in mot Slussen, det är här de gigantiska kryssningsfartygen passerar på sin väg till och från Stockholm och i Finnboda Hamn ligger båthållplatsen där pendelbåtarna tar dig snabbt in till stan. I området finns ICA, gym, trevliga caféer och restauranger. Området i Finnboda Hamn har ett högt historiskt värde och här blandas moderna hus, strandpromenad längs kajen, service och närhet till skärgården med charmiga industribyggnader. Möjlighet till båtplats i närområdet finns genom Finnboda båtklubb, Svindersviks båtklubb och Segelsällskapet Gäddviken.

Beskrivning

Entréplan
Hall - Via en stor uteplats om 15 kvm når du en välkomnande hall med grått klinkergolv, målade väggar i grått och randig fondtapet. Hallen renoverades 2019.

Kök - Smakfullt kök från Vedum som renoverats 2019 med ekparkettgolv och målade väggar i grått. Köket är inrett med vita skåpsluckor, bänkskiva i mörkgrått och vitt kakel i halvstensförband och mörk fog. Vitvaror så som induktionsspishäll, rosfri varmluftsugn, rostfri fläkt, rostfri diskmaskin, rostfri mikrovågsugn samt rostfri kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från Electrolux. I köket finns det plats för matgrupp om 4-8 personer vid fönster som vetter mot entrén och uteplatsen. Platsbyggd kökssoffa i vinkel.

Badrum - Badrum med svart/vitt klinkergolv och vitt kakel. Här finns toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork och dusch med vikbara väggar.

Klädkammare -Under trappen finns ingång till extra stor klädkammare som sträcker sig längs hela köket. Klädkammaren har dubbel takhöjd och kan därför bjuda på riktigt mycket förvaring på höjden.

Vardagsrum - Ljus vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Fantastiskt fönsterparti med industrikänsla från nedervåning till övervåningen samt utgång till uteplats om 8 kvm. Här finns det gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Mysig möblerbar uteplats med dagssol. Vardagsrummet pryds även av den vackra trappan som tar oss upp på övervåningen.

Övre plan
Sovrum 1 - Rymligt sovrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. De stora industrifönstren som fortsätter upp från vardagsrummet ger en härlig fönstervägg med läckert ljusinsläpp. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord. Bra förvaring i hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum 2 - Stort rogivande sovrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Gott om plats för dubbelsäng och generös förvaring i form av en garderobsvägg med skjutdörrar. Här finns även ett ventilationsrum som kan nyttjas till förvaring. Rummet har två delar där det ena är målat i mörkgrönt med fransk balkong. Denna del går att dela av för att skapa ytterligare ett mindre sovrum eller arbetsrum.

Badrum - Badrum med svart/vitt klinkergolv och vitt kakel. Här finns toalett, handfat, infälld spegel, handdukstork och dusch med takdusch munstycke. Tvättdel med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, vit arbetsbänk i laminat och vita överskåp.

Övrigt

Området är känt för sin anrika historia och för de magnifika vyerna över Stockholms inlopp, innerstan och Djurgården. Detta är det optimala området för dig som vill bo nära naturen men samtidigt vill ha nära till innerstans puls. Servicen i området byggs ut successivt och nu finns en bra mataffär (ICA), ett gym, en trevlig restaurang med fantastisk utsikt och möbelbutik med café. Ett större serviceutbud finns närmast i charmiga Kvarnholmen och Sickla köpkvarter som erbjuder matbutiker, ett stort shoppingutbud och fantastiska restauranger. Södermalm ligger nära tillhands och en kort båttur bort når du Nybroviken och innerstan. På gångavstånd finns förskola vid Finnboda Hamn och Vilans Skola som rymmer daghem, förskola och årskurs 1-6. I angränsning till området ligger tre stycken båtklubbar och charmiga promenadstråk intill vatten tar dig till populära Boule & Berså och vidare bort mot Saltsjöqvarn med Elite Hotel och dess trevliga uteservering. Det finns också en promenad/cykelväg till Sickla och Alphyddan längs Svindersviken.

Hela området är under förändring framförallt Finnboda hamn och Kvarnholmen som bebyggs med bostäder såväl nybyggda som ombyggda industrier. På sikt i takt med inflyttningen kommer det även byggas ut butiker, närservice och gång och cykelvägar längs vattnet. En högbro för bil- och kollektivtrafik förbinder Kvarnholmen med Nacka för att förstärka kommunikationerna till och från Kvarnholmen.

KOMMUNIKATIONER
Området trafikeras av buss 402 som går till Slussen, 469 som går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter samt 53:an som tar er hela vägen in till Slussen, Centralen och Fridhemsplan. Finnboda ligger endast ett par minuters bilväg från Stockholm city och en kort promenad till Henriksdal ger tillgång till samtliga Nacka/Värmdö bussar. Det finns även möjlighet att ta sig till stan via båt (SL-kortet gäller).I Finnboda hamn intill restaurang Docklands finns hållplatsen för båten som tar dig vidare in till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. Du också välja båten som åker vidare mot Nacka strand, Lidingö och Frihamnen. Båten erbjuder täta turer under rusningstid och går hela dagen till sent på kvällen. Läs mer om båttrafiken på: www.sjovagen.nu.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2019

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 30.76%.

Storlek

Boarea 99.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen, avstämd med säljaren..

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

7

Våning / hiss

Markplan. Lägenhet i etage.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Finnboda Dockland i Nacka
Organisationsnummer: 769622-0941
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 7
Antal lägenheter: 40
Antal lokaler: 0

HSB Brf Finnboda Dockland i Nacka är en äkta bostadsrättsförening (äger marken). Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:74 som består av 40 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2015. Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemskap i HSB. Individuell mätning av el och debitering av varmvattenförbrukning görs av föreningen.

Föreningen har ett bra kassaflöde och har amorterat regelbundet, de långfristiga skulderna kommer från och med april vara på ca 26,7 Mkr (då amorterar man 800 000 kr, precis som man gjorde i april 2019) , vilket ger en belåningsgrad om ca 9 100 kr/kvm. Avgiften har varit oförändrad sen fastigheten färdigställdes och det finns inga planerade avgiftsändringar.

Parkering: 22 garageplatser finns att hyra i Hamngaraget för en kostnad om 1 128 kr/mån (I dagsläget finns 5 lediga platser 2020-08-05). Utomhusparkering finns att hyra längst Finnboda Varvsväg för en kostnad om 600 kr/mån. Parkeringarna sköts av Corepark.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via Comhem. I avgiften ingår grundutbud för tv. Bredband 100 Mbit/s ingår mot ett obligatoriskt tillägg om 168 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en föreningslokal, barnvagnsrum, cykelrum, ett hobbyrum med pingisbord samt en gemensam tvättstuga i källaren (utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel).

Föreningens renoveringar

Inga planerade renoveringar då fastigheterna byggdes om till bostäder 2015.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 128 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2018-03-19

Månadsavgift

Avgift: 5 389 SEK / mån
I avgiften ingår värme, kallvatten & kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband om 168 kr/mån. Individuell mätning av el och debitering av varmvattenförbrukning görs av föreningen.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård som nominerades till ett designpris år 2015. På innergården finns en trapp/soldäck med sittdynor.

Driftskostnad

850 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
VA: 250 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Posten VA avser varmvattensförbrukning. Angiven driftkostnad gäller för 3 personers hushåll (2 vuxna). Kostnaderna kan både vara högre och lägre för ny ägare.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.75839 %
Andel av årsavgiften: 3.14487 %
Pantsättningsavgift: 710 SEK
Överlåtelseavgift: 1656 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett eget förråd om ca 5 kvm med belysning och el.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy