Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Järnåldersringen 687, SÖDERBY
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
64 kvm
Avgift
3 745 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbart miniradhus

Denna luftiga tvårummare bjuder bland annat på fräscha ytskikt, mycket dagsljus och sociala ytor. En hemtrevlig och smart planerad bostad i fint skick som passar utmärkt för ett par eller den lilla familjen.

Det första man möts av i detta hem är en inbjudande och möblerbar hall. Vidare finns ett sovrum och ett härligt och ljuvligt kök med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, utgång till altan och plats för matbord och stolar. Det sociala och lättmöblerade vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp och generösa sällskapsytor. Fint duschrum renoverat 2014. Nyttjanderätt på en stor härlig uteplats där man kan fånga solens alla timmar från morgon till kväll.

Att ha möjlighet att ta en nypa frisk luft direkt från lägenheten är något som uppskattas av många, och den här bostaden erbjuder två uteplatser att sitta på. Den ena utgörs av en trevlig altan på framsidan med trätrall, sol hela eftermiddagen och kvällen samt plats för matbord och stolar. Den andra, som ligger i anslutning till köket, är en stor, trevlig och insynsskyddad uteplats delvis under tak med plats för matbord och soffgrupp.

Brf Söderbyhus nr 2 är en trevlig och välskött förening med en härlig gemenskap och ständigt fokus på förbättringsåtgärder. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, lekplats och soprum.

Beskrivning

Hall
Den inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall - hatthylla och gott om plats för jackor och skor.

Kök
Det härliga köket har vitmålade väggar och parkettgolv. Utrustningen består av spis, ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, utgång till altan och plats för matbord och stolar.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt och lättmöblerat rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp och generösa sällskapsytor.

Sovrum
Sovrummet är stort och rogivande och har plats för dubbelsäng och garderober. Golvet är belagt med en snygg mörk laminat och väggarna är vitmålade.

Klädkammare
Stor klädkammare i anslutning till hallen, här finns även en lucka till vinden med goda förvaringsmöjligheter.

Duschrum
Bostadens stilrena duschrum som renoverades 2014 bjuder på klinkergolv, kaklade väggar, spotlights, golvvärme samt fönster för ljusinsläpp och vädring. Duschrummet är utrustat med toalett, handfat, kommod, spegelskåp och dusch med duschväggar.

Dokument (pdf)

Planritningar Frågelista Energideklaration BRF Årsredovisning söderbyhus nr 2.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Haninge kommun, Skattesats 32.01%.

Storlek

Boarea 64 kvm. Enligt föreningens information.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

403

Byggnad

Byggnadsår: 1983
Byggnadstyp: 1 plans radhus
Ventilation: FTX

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump och vattenburen el

Föreningen

Föreningens namn: Brf Söderbyhus nr 2
Organisationsnummer: 716417-6740
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 403
Antal lägenheter: 190
Antal lokaler: 0

Brf Söderbyhus nr 2 ligger i ett historiskt och lugnt naturskönt område mellan Vendelsö och Handen i Haninge kommun. Föreningen grundades år 1982 och består av 190 stycken bostadsrättsradhus. Lägenhetsfördelningen är enligt följande; 2 rok 53st 64 kvm, 3 rok 50st 81 kvm, 4 rok 62st 111 kvm samt 5 rok 25st 134,5 kvm.

Gemensamma utrymmen
3 stycken stora, fullt utrustade tvättstugor i varje område. 2 stycken stora bastur.

I Brf Söderbyhus nr 2 har alla medlemmar full insyn i ekonomi och förvaltning. I en förening som har god kontroll över ekonomin kan medlemmarna känna sig trygga. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen själva, läs mer om detta på föreningens hemsida.
Föreningen har delat in sig i tre områden vilka är benämnda med färgerna grön, gul och röd. I varje område finns det en stor och fullt utrustad tvättstuga (totalt tre stycken i föreningen). Samlingslokal i gröna och gula området, bastu i gröna och gula området samt fristående förrådsbyggnader i varje område. Det finns även en stor EU-anpassad lekplats varav ett antal lokala mindre lekplatser i området.

Besök gärna föreningens hemsida, www.brfsh2.se.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-09-27
Energiprestanda primärenergital: 151 /kWh per kvm och år

TV

ComHem

Internet

ComHem

Månadsavgift

Avgift: 3 745 SEK / mån
vatten och kabel-tv

Tillträde

Enl. ök.

Gårdsplats/innergård

Gemensamma utrymmen
Det finns tre stycken stora, fullt utrustade tvättstugor, en i varje område. Det finns även två stycken bastur och två lokaler som man kan hyra för barnkalas och andra sammankomster.

LekplatsLekparken2
Mitt i vårt område finns en stor och EU-anpassad lekplats. Mindre lekplatser finns på vissa av våra innergårdar.

Driftskostnad

1 100 SEK varav:
Elektricitet: 1 100 SEK
Observera att driftkostnaderna varierar beroende på antal personer i hushållet, förbrukning och elavtal. Kostnad för försäkring tillkommer.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.41369 %
Andel av årsavgiften: 0.41369 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare
Reparationsfond: 2 274 SEK

Renoveringar

2020
-Installerat Luftvärmepump.

2017
- Byggt altan med tak.
- Byggt friggebod.
- Byggt staket.

2014
- Gjort om badrummet.

Övriga utrymmen

Det finns ett vindsutrymme med gott om förvaringsmöjligheter. Det finns även ett förråd och en friggebod på tomten samt ett externt förråd tillhörande bostaden.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy