Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sikvägen 14, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
59 kvm
Avgift
3 294 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Populär tvåa i fridfulla BRF Laken

Denna lägehet är REDO för försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Bo i omtyckta Brf Laken, på 7:e våningen finner ni en av de populära tvåorna med fönster i två väderstreck.

Här ges ni chansen att förvärva en mycket hemtrevlig bostad belägen i ett centralt och trevligt läge där allting finns att tillgå på bekväma avstånd.
Detta i en av Tyresös absolut bästa föreningar med låg avgift såväl som flertalet faciliteter för sina innehavare.
Besök gärna föreningens hemsida www.brflaken.se för mer information.

- Tillträde efter köpares önskemål (kort - långt)
- En av Tyresös mest populära föreningar med oerhört stark ekonomi och låg avgift
- Flera faciliteter som tvättstuga i varje hus, gästlägenhet, snickarbod med mera
- Väldigt centralt beläget utan att störas av biltrafik
- Västläge på inglasad balkong
- Suverän planlösning med fönster i två väderstreck
- Låga omkostnader utöver avgift då värme, vatten, kabel-tv och bredband inkluderas.

Ytorna i bostaden är oerhört väldisponerade med en trevlig hall som knyter samman bostadens alla rum. Entrén erbjuder förvaring för ytterkläder och säsongens alla accessoarer.

Det mycket generösa vardagsrummet inbjuder till stora sociala möjligheter såväl som flexibel möblering. Här når man utgång till den rymliga och inglasade balkongen som i ett högt och fritt västläge erbjuder sol från lunchtid till solnedgång.

Köket innehar god funktionalitet i arbetsytor samt förvaring, även fullt utrustad. God rymd för matplats vid fönster med trevlig utsikt finns här.

Sovrummet i svalt östläge erbjuder stora ytor för möblemang samt erbjuder gott om plats för förvaring.

Helkaklat och stambytt badrum med dusch, handdukstork samt tvättmaskin.

Bostaden innehar säkerhetsdörr och rymligt källarförråd tillhör.

Utmärkta BRF Laken är en populär, stambytt och mycket välskött förening med oerhört god ekonomi.
Beläget väldigt centralt i Tyresö bor du här med lummiga innergårdar som omgärdar och närhet till fina promenadstråk, vacker natur, skärgård och aktiviteter.
För bostadsrättsföreningens seniorer finns även möjligheten att ansluta sig till pensionärsföreningen Fiskarna som regelbundet arrangerar möten och aktiviteter så som bouleturneringar, kräftskivor och utflykter för sina medlemmar.
Föreningen har många fina gemensamma ytor att nyttja så som tvättstuga i varje hus, grovtvätt, bastu, gym, samlingslokal, övernattningslägenhet, snickarbod samt mindre bibliotek.

Bekvämt promenadavstånd till Tyresö C och all dess service. Spela racketsporter så som tennis eller squash i den närliggande rackethallen, eller varför inte gå en runda på den närliggande golfbanan. Dessutom nära till simhall, flertalet gym och restauranger.

Exceptionella kommunikationer mot Tyresö Strand, Gullmarsplan, Handen och Nacka. Under pendlingstider finns även direktbuss som tar dig direkt till Stockholm C.

Bara att flytta in och trivas från första sekund! Anmäl gärna ditt intresse till ansvarig fastighetsmäklare för att informeras löpande.

VÄLKOMMEN HEM

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Här finns plats för enklare möblemang så som bänkar att sitta på, byrå eller skänk.

KÖK
Funktionellt och trevligt kök med fina ljusinsläpp. Gott om arbetsytor såväl som förvaring genom skåp och lådor. Utrustningen består av fläkt, kyl och frys i halvhöjd, spishäll (2013), ugn samt en diskmaskin (2019).

VARDAGSRUM
Stort och rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp, tv-bänk och övriga ytor att möblera. Stora fönster ger fina ljusflöden och i anslutning till dessa finns även utgång till den härliga balkongen.

SOVRUM
Generöst sovrum med plats för stor dubbelsäng. Här finns även mycket bra förvaring i en stor garderobsvägg. Även här får du plats med en byrå, bänk eller dylikt.

BADRUM
Stort helkaklat badrum i ljusa nyanser. Dusch, handfat, wc och handdukstork samt en tvättmaskin.

Källarförråd tillhör bostaden.

VÄLKOMMEN HEM

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Informationsfolder.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Siken 5, Tyresö kommun, Skattesats 32.28%.

Storlek

Boarea 59 kvm. Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

160

Våning / hiss

Våning 7 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1962-63
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Laken HSB
Organisationsnummer: 712400-0808
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 160
Antal lägenheter: 273
Antal lokaler: 6

Föreningen Laken bildades 1960 och fastigheterna uppfördes 1962-1963 och består av 5 bostadshus, Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade. I föreningen finns det 273 bostadsrätter varav 156st, 3 rok och 117st, 2 rok. Föreningen har 6 stycken lokaler med en yta på 331 kvm som hyrs ut.

Parkering: Till parkerings och garage platserna är det separat kö. Kontakta fastighetsförvaltningen, HSB Stockholm. Gratis gästparkering finns vid infarten från Bollmoravägen (innehavaren innehar p-tillstånd) samt mitt emot OK på Siklöjevägen.

TV och bredband: TV: Comhem. Ingår i månadsavgiften.
BREDBAND: Telenor och Comhem. Obligatoriskt tillägg om 125:- tillkommer som avser bredband och IP-telefoni, 250/250 Mb/s.

Gemensamma utrymmen: Det finns samlingslokal, bastu, gym, tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, gästlägenhet, källarförråd, snickarbod och måleribod samt ett mindre bibliotek.

TVÄTTSTUGA
I varje hus finns en tvättstuga. Det finns även en grovtvättstuga på gaveln Sikvägen 12. Tidsbokning sker på en bokningspanel, som finns i mittenporten på varje hus. Du bokar med din passerbricka.

BARNVAGNSRUM
I varje hus finns låsbart rum för barnvagnar (kontakta styrelsen för utkvittering av nyckel).

Föreningens ekonomi

Ekonomisk och teknisk förvaltare: HSB Stockholm

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1 % av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande. Enligt föreningen debiteras säljaren 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningens renoveringar

Man har gjort stambyte 1997, total renovering av badrum och installation av säkerhetsdörrar. Stamspolat år 2012. Renovering av hissar har gjorts och numera åker hissen ner till BV efter 1 minut. Fasad och balkongrenoveringar har även utförts. På senare tid har man förbättrat utemiljön mellan BRF genom bättre belysning, renovering och asfaltering av parkeringsplatser och garage, grönytor, buskar och rabatter.

Samtliga tvättstugor renoverade och nya maskiner, torktumlare och torkskåp, år 2013.
Aptus bokningssystem installerades i grovtvättstugan, målar- och snickarbod, gymmet, övernattningslokalen och bastun. 2014.

TV

Grundutbud från Com Hem, ingår i avgiften.

Internet

Obligatorisk avgift om 125 kr/mån tillkommer för internetuppkoppling.
Telenor och Com Hem.

Månadsavgift

Avgift: 3 294 SEK / mån
Ingår: Värme, vatten, kabel-tv, förråd, elnätsavgift och bostadsrättstillägg.

Gårdsplats/innergård

Trevlig och grönskande innergård med planteringar, odlingsområde, en allmän kompost och sittbänkar. Det finns även fina uteplatser med grill och lekplats för de mindre barnen samt en fotbollsplan och en boulebana för de aktiva.

Driftskostnad

120 SEK varav:
Elektricitet: 120 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.32171 %
Andel av årsavgiften: 0.32171 %
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Man har gjort stambyte 1997, total renovering av badrum och installation av säkerhetsdörrar. Stamspolat år 2012. Renovering av hissar har gjorts och numera åker hissen ner till BV efter 1 minut. Fasad och balkongrenoveringar har även utförts. På senare tid har man förbättrat utemiljön mellan BRF genom bättre belysning, renovering och asfaltering av parkeringsplatser och garage, grönytor, buskar och rabatter.

Samtliga tvättstugor renoverade och nya maskiner, torktumlare och torkskåp, år 2013.
Aptus bokningssystem installerades i grovtvättstugan, målar- och snickarbod, gymmet, övernattningslokalen och bastun. 2014.

Uteplats

Inglasad balkong i högt och fritt västligt läge. Här kan du njuta av solens strålar från lunchtid till kväll. Här ryms utemöbler, solstolar eller cafégrupp. Oavsett om du vill fika, sola eller äta middag så har du det bästa läget och ytan att göra det på.

Bilplats

Till parkerings och garage platserna är det separat kö. Kontakta fastighetsförvaltningen, HSB Stockholm. Gratis gästparkering finns vid infarten från Bollmoravägen (innehavaren innehar p-tillstånd) samt mitt emot OK på Siklöjevägen.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd som tillhör bostaden samt gym, cykel/rullstol/barnvagnsförråd, tvättstugor, grovtvätt, gästlägenhet, snickarbod, samlingslokal samt bastu.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy