Länk kopierad!

Visningar

tis 14 apr 17:30 - 18:00
Förhandsvisning. Anmälan krävs, varmt välkomna!
ons 15 apr 17:30 - 18:00
Ordinarie visning. Anmälan krävs, varmt välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK
Adress
Falkmansgatan 5 B lgh 1702, Pildammarna, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
28 kvm
Avgift
1 580 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimalt planerat boende i toppskick!

Nu ges möjligheten att förvärva ett boende i absolut toppskick, högst upp i huset och med fantastisk utsikt!
Här bor du i en kvadratsmart lägenhet med låg avgift i en stabil förening och med Pildammsparken som närmsta granne. Här möts du av fina ytskikt, renoverat kök och badrum samtidigt som lägenheten bjuder på gott om förvaringsmöjligheter!

Området kännetecknas av en lugn och rofylld atmosfär med närhet till både Rönneholmsparken och Pildammsparken samtidigt som både stadskärnan och havet finns på behändigt avstånd.

Varmt välkomna!

Beskrivning

HALL:
Vita vägar och ljust golv. Här finns avhängningsmöjligheter på hatthylla och härifrån nås lägenhetens rymliga klädkammare.

SOVALKOV:
Vita väggar och ljust golv. Här finns plats för säng med möjlighet att skärma av.
Här finns även en öppning för ljusinsläpp frånvardagsrummet.

VARDAGSRUM:
Vita väggar och ljust golv som är genomgående för hela lägenheten. Här finns plats för soffa och mindre matbord. Här finns även plats för förvaring i städskåp/garderob.

KÖK:
Kök i ljust utförande som renoverades 2016. Här finns generösa arbetsytor på bänkskiva i granit och bakom finns vitt kakel. Köket bjuder på gott om förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Här finns utrustning som Kyl/frys (Electroluxe), spis, köksfläkt (Electroluxe) och ugn.

BADRUM:
Ljust och rymligt badrum som renoverades 2016. Grått klinker på golv samt vita, helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch och badrumsskåp.

Dokument (pdf)

Planritningar Roxen Stadgar 2011 version 5.pdf Roxen 2035_Stämma 200114_ÅR 190831.pdf Falkmansgatan 1 Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 28 kvm.

Rum

1,5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

100

Våning / hiss

Våning 8 av 8.
Hiss finns.

Föreningen

Föreningens namn: HSB BRF Roxen i Malmö
Organisationsnummer: 746000-5825
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 100
Antal lägenheter: 171
Antal lokaler: 13

Brf Roxen i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1955. Föreningen förvaltar fastigheten Lorensborg 1 som 1958 bebyggdes med tre flerbostadshus innehållande totalt 171 lägenheter och 13 lokaler. Marken innehas med tomträtt som omförhandlades 2020.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en innergård och här finns grill och utemöbler. Det finns även cykelförråd och två tvättstugor i varje hus med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. (Dessa är placerade vid bottenplan)
En fritidslokal med plats för cirka 30 personer, ett snickerirum kan utnyttjas kostnadsfritt såväl som ett motionsrum samt bastu.
Till lägenheten hör ett källarförråd.


Övrigt
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Parkering: Föreningen har 60 p-platser i underjordsgarage, 60 p-platser ovan mark och 31 garage i markplan. Till detta tillämpas kösystem.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem för kabel-tv, basutbud ingår i månadsavgiften. HSB Bolina är indragen i lägenheten och abonnemang tecknas separat av önskad leverantör.

Föreningens ekonomi

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1655 kr och en pantsättningsavgift om 709 kr som betalas av köparen.
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress betalas per år.

Föreningens renoveringar

Avslutade underhåll/renoveringar:
1997 hissystemet renoverades
2001 är vattenstammarna i kök och badrum är bytta
2010/2011 moderniserades uppvärmningssystemet
2012 skärmtak, målning underjordsgarage
2014/2015 relining, hustak inklusive balkongtak, komplettering av trädgård, kameraövervakning i miljörummet
2015-2016 belysning (ny armatur) garage och huskropp långsidor, upprustning och renovering av fritidslokal, styrelserum och expeditionen, besiktning och uppdatering av skyddsrum, sotning av ventilationskanaler, ny källarnedgång gaveln Falkmansgatan 3 A
2016-2017 cykelställ och skärmtak, eventuellt byte eller komplettering av hisslinor, belysning inomhus (ny armatur), omläggning av asfalt och betongmarksten
2017 -2018 vipportar, källarmålning
2018-2019 ventiler/radiatorer skärmplank

Pågående/kommande renoveringar;
2019-2020 Eventuellt byte eller komplettering av hisslinor, besiktning utförs varje år
2019-2020 Inre målningsarbeten
2019-2020 Vipportar

Under den kommande 5-årsperioden kommer föreningen att utföra det stora arbetet med deras yttre miljö såsom garagetak, miljöhus, cykelparkering, trädgården, plattläggning och torget.
Åtgärderna i planen är preliminära när det gäller tidpunkten och kan flyttas fram eller
tidigareläggas beroende på bedömningar vid den årliga besiktningen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 93 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-09-21
Energiprestanda primärenergital: 93 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 1 580 SEK / mån
Höjning av månadsavgift kommer att ske med 1-2 % årligen enligt föreningens 5-årskalkyl.

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Driftskostnaden är individuell och varierar beroende på förbrukning.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.20283 %
Andel av årsavgiften: 0.20283 %
Betalas av: Köpare

Uteplats

Saknar balkong

Närområde

Allmänt om området: Längs Roskildevägen ligger lägenheterna med Malmös bästa trädgård. Med Pildammsparken utanför dörren finns det alltid en plats att ta en picknick. Här kan du även promenera bort till Pildammsteatern för att se vad som händer där eller avnjuta en gourmetmiddag på Michelinrestaurangen Bloom in the Park. Trots grönskan är det alltid nära till stadsvimlet, det är bara att följa Kronborgsvägen till fots i tio minuter så hamnar du i Triangeln med köpcenter och tågstation. Dessutom har du två av Malmös mysigaste kvartershak, JP's och Bakfickan liggandes vägg i vägg uppe vid Mariedalsvägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy