Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Västra Bangatan 53B, Centralt Sätuna, Märsta
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
76.5 kvm
Avgift
4 351 SEK / mån
Rum
3 rum

Ljus och öppen trerumslägenhet med centralt, barnvänligt och naturnära läge

Denna optimalt planerade trerummare bjuder bland annat på bra planlösning, vackert ljusinsläpp och sociala ytor. En ljus och öppen bostad i fint skick som passar utmärkt för dig som vill bo centralt.

I den funktionella och praktiska hallen finns hatthylla, klädhängare och säkerhetsdörr. Vidare har vi ett rymligt, socialt och välplanerat vardagsrum som bjuder på stora fönster, generösa sällskapsytor, fin utsikt, fint ljusinsläpp och plats för soffa och matgrupp. I det stora köket finns goda förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, rejäl köksbänk, vita skåpluckor och plats för matbord och stolar som inte lämnar mer att önska. Utöver det finns två stora, rogivande sovrum med vacker utsikt, den ena intill den inglasade balkongen. Badrummet är fräscht, funktionellt och nyligen renoverat med toalett, badkar, kommod, handfat och badrumsskåp.

Här bor du vid ett av västra bangatans finaste lägen, med Märsta Station ett stenkast från lägenheten. Märsta Centrum ligger en promenad bort och Stockholm C och Uppsala C finns inom pendlingsavstånd. Här finns allt och lite till för familjen som vill bo på bekvämt avstånd till allt Märsta har att erbjuda.
Hör av er för mer information!

Beskrivning

Hall
Den funktionella, trevliga och praktiska hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och ljust golv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall ? hatthylla, klädhängare och säkerhetsdörr.

Kök
Det stora, trevliga och praktiska köket har vitmålade väggar och ljust golv. Utrustningen består av induktionshäll, ugn, kyl, frys, fläkt, diskmaskin och mikrovågsugn. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, rejäl köksbänk, vita skåpluckor och plats för matbord och stolar.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt ? ett rymligt, socialt och välplanerat rum med ljust golv och vitmålade väggar. Här erbjuds stora fönster, generösa sällskapsytor, fin utsikt, fint ljusinsläpp och plats för soffa och matgrupp.

Sovrum 1
Ljust, rogivande och mysigt sovrum med vacker utsikt, balkong och fint ljusinsläpp. Vitmålade väggar och ljust golv.

Sovrum 2
Ett stort, ljust och charmigt sovrum med plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och har ljust golv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Badrum
Fräscht, funktionellt och nyligen renoverat badrum med toalett, badkar, kommod, handfat och badrumsskåp. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel.

Dokument (pdf)

Stadgar Stinsen i Märsta 2018.pdf HSB Brf Stinsen i Märsta, årsredovisning 2018 signerad.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Sigtuna kommun, Skattesats 32.33%.

Storlek

Boarea 76.5 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

81

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1965
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Stinsen
Organisationsnummer: 714800-1733
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 81
Antal lägenheter: 306
Antal lokaler: 24

Förening:HSB Brf Stinsen
FASTIGHETEN: Föreningen äger fastigheten Sätuna 3:196. Fastigheten bebyggdes 1965. Föreningen innehar 306 lägenheter fördelade på 10 bostadshus. Föreningens 42 trapphus har adresserna Västra Bangatan 47 A-D, 49 A-D, 51 A-D, 53 A-E, 55 A-D, 57 A-C, 59 A-E, 61 A-D, 63 A-D och 65 A-E. Den totala bostadsarean uppgår till 23 082 kvm. Föreningen har 24 lokaler och förråd.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN: I föreningen finns bastu (depositionsavgift 500 kr, årsavgift 200 kr.). Det finns även en gästlägenhet som kan hyras för 200 kr per natt.
Tvättstugor i hus 49, 51, 55, 61 och 63.

PARKERINGSALTERNATIV: Det finns vidare 53 varmgarage, 70 kallgarage, 71 motorvärmarplatser och 10 husvagnsplatser. Därutöver finns ett antal avgiftsbelagda parkeringsplatser där medlemmar kan stå gratis om de har parkeringstillstånd. Parkeringstillståndet får man från HSB. Avgift för varmgarage 475 kr/mån, kallgarage 300 kr/mån, motorvärmarplats 100 kr/mån. Besökande betalar avgift, för närvarande 5 kr/tim eller 50 kr/dygn. Fn. kö till motorvärmarplatser och garage (för mer info kontakta föreningen/Ann-Sofie Westlinder).

KABEL-TV OCH BREDBAND: Kabel-TV (basutbudet) ingår i månadsavgiften. Samtliga lägenheter är försedda med bredbandsuttag. Kostnaden för bredband 100/100 ingår i månadsavgiften.

RENOVERINGAR: Stamrenovering/relining avslutades 2011. Balkongrenoveringar avslutades 2015. Vattenrörsbyten genomfördes under 2015-2017. Under 2016 har man bland annat reparerat alla tak på husen samt reparerat stuprör på fasader. 2018 har man arbetat med termostater och stamventiler samt injusteringar. 2019 har man kopplat in telenor för internet i lägenheterna. Planerat underhåll; fasadputs och fönsterrenovering.

AVGIFTER: En överlåtelseavgift på 1183 kr debiteras säljaren (2020). Pantförskrivningsavgift på 473 kr/pantsättningstillfälle tas ut av köparen/pantsättaren (2020). Medlemsavgift till HSB betalas av köparen på 500 kr. Årsavgiften till HSB ligger på 300 kr/år.

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN: Delat ägandeskap (t ex mellan förälder och barn) accepteras, men den boende i bostaden måste äga minst 5% av bostadsrätten. Juridisk person accepteras ej.

EKONOMISK FÖRVALTARE: HSB Norra Storstockholm svarar för administration och fastighetsskötsel enligt avtal med Brf Stinsen.

AKTUELLT: Inga avgiftshöjningar planerade under 2020 enligt styrelsen. 1/1 2020 sänktes månadsavgifterna med 190 kr. Observera att bostadsrättstillägg i hemförsäkringen ej ingår i avgiften, denna tecknar de boende separat. Ingen avsättning sker längre till den inre fonden.

Parkering: I föreningen finns varmgarage, kallgarage och motorvärmarplatser att hyra, kösystem tillämpas. Dessutom finns gott om parkeringsplatser där medlemmar med parkeringstillstånd parkerar gratis.

TV och bredband: I lägenheterna finns det bredbandsuttag från Telenor. Internet ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: TVÄTTSTUGA
Här har man mycket bra tvättmöjligheter, då det i huset bredvid finns fyra vanliga tvättstugor innehållande två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel samt strykjärn och strykbord. Dessutom finns även i detta hus en grovtvättstuga!

BASTU
I föreningen finns dessutom en bastu (deposionsavgift 500 kr, årskostnad 200 kr)

CYKELRUM
Stort cykelrum finns i källaren.

Föreningens ekonomi

Obligatorisk medlemsavgift till HSB betalas av köpare 500 kr/per medlem (återfås vid utgång).
Enligt föreningens verksamhetsplan är ingen höjning planerad år 2017-2019.

Föreningens renoveringar

2017 Påbörjas byte av ventiler och termostater på radiatorer.
2016: Reparation av tak/stuprör.
2014/15: Inglasade och ombyggda balkonger.
2011: Stamrenovering (Relining).

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2018-05-28
Energiprestanda primärenergital: 134 /kWh per kvm och år

TV

ComHem, ingår i månadsavgiften.

Internet

I lägenheterna finns det bredbandsuttag från Telenor. Internet ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 4 351 SEK / mån
Avgiften höjdes från 1 april 2019 med 2%.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.33283 %
Andel av årsavgiften: 0.33283 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 10 060 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Märsta Centrum har goda parkeringsmöjligheter både i parkeringshus och utomhus. Du parkerar gratis i 3 h med p-skiva.

Närområde

Allmänt om området: Till centrala Märsta räknar vi även Sätuna, Arenberga och Ekilla. Centralt i Märsta ligger kommunhuset med sin förvaltning och bibliotek, konsthall, affärer och restauranger mm. Tåg- och bussstationen ligger längst ner på Stationsgatan. Här finns flerfamiljshus med bostadsrätter, hyresrätter och friliggande villor.
Kommunikation: Från Märsta centrum går det bussar ner till Märsta station som är knutpunkten för all lokaltrafik, buss och pendeltågstrafik. Från Märsta station kan man sedan fortsätta med pendeltåg mot Stockholm alternativt ta SJ:s tåg till Uppsala eller Stockholm. Det finns även bussar till Arlanda och Arlandastad som avgår från stationen. SL-kortet gäller i hela Stockholms län.

En del av bussarna till Sigtuna passerar Märsta centrum och det tar då endast 15 minuter att ta sig till Sigtuna stad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy