Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 300 000 SEK / Fast pris
Adress
Olshammarsgatan 64, Ormkärr, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
68.5 kvm
Avgift
4 469 SEK / mån
Rum
3 rum

Ljus - Bra planerad - Balkong med fri utsikt - Nära kommunikationer

Välkommen till denna mycket bra planerade bostad om 3 rok på 68,5 kvm. Lägenheten erbjuder ett ljust och rymligt vardagsrum med utgång till balkong med fri utsikt. Köket är rymligt med bra arbetsyta och förvaring med matplats för 6-8 personer. Stambytt helkaklat badrum, två bra sovrum samt god förvaring med inbyggda garderober. Bra Riksbyggen förening med god ekonomi med 330 lägenheter . Hiss och dubbla förråd finns i huset.

Bra läge i föreningen.

På Olshammarsgatan finns buss 143 som trafikerar Hagsätra - Högdalen - Älvsjö, ni kan också promenera till Hagsätra centrum med tunnelbana mot stan samt god service med butiker och restauranger. Pendeltåg ansluter i Stuvsta och vid Älvsjö station.

Bostaden marknadsförs med ett accepterat pris.

Kontakta Christian Zettergren för mer information och privat visning!

Beskrivning

Välkomnade hall med plats för ytterkläder och skor. Parkettgolv och ljusa väggar.

Stambytt kaklat badrum med ljust klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med: Dusch, wc, handfat, spegelskåp med belysning.

Stort rymligt kök med bra arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gasspis. Matplats för 4 - 6 personer.

Ljust och härligt vardagsrum med utgång till balkong med fri utsikt över området. Parkettgolv och ljusa väggar. Plats finns för soffgrupp, tv, möbel och större matbord.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring med inbyggda garderober.

Även detta sovrum rymmer plats för dubbelsäng eller säng och skrivbord. Parkettgolv och ljusa väggar.

Övrigt

Område:
Lägenheten är belägen i ett lugnt område som består av mestadels bostadsrätter. Området har goda motionsmöjligheter samt promenadstråk med närhet till dagis samt Vantörs största skola, Hagsätraskolan (1-9). Området Hagsätra började byggas 1957. Idag växer Hagsätra med nyproduktioner och ombildningar.

Kommunikationer:
Buss 143 stannar på Olshammarsgatan som tar dig till antingen Älvsjös pendeltågsstation, Liljeholmen med dess anknytning till tvärbanan eller till Högdalen där flera busslinjer ansluter. Inom 5 minuters promenadavstånd ligger Hagsätras tunnelbanestation (gröna linjen) som tar dig till Slussen på 18 minuter och T-centralen inom 23 minuter. Gångavstånd till pendeltåg i Stuvsta.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen och som köpare har man därför en undersökningsplikt.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2017 BRF Betygscertifikat 2016 BRF Årsredovisning 2018 BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 68.5 kvm. Enligt Föreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

169

Våning / hiss

Våning 5 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1960
Fönster: 3 glas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 17
Organisationsnummer: 702002-1627
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 169
Antal lägenheter: 330
Antal lokaler: 23

Brf Stockholmshus nr 17 förvaltas av Riksbyggen och föreningen har sammanlagt nio byggnader. Byggnaderna är uppförda 1959-1960. Stockholmshus 17 är medlem i Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar i Stockholm.

Föreningen tillämpar sopsortering med återvinning i separata kärl som finns i kretsloppsrummen eller vid sopstationer på gården.

För mer information besök: https://www.stockholmshusnr17.se/

Parkering: Föreningen förfogar över 196 parkeringsplatser och 46 garageplatser. Parkeringsplatserna kan hyras för ca 85 kr/mån utan elstolpe och ca 125 kr/mån med elstolpe. Garageplatserna kan hyras för ca 250-330kr/mån. För närvarande är samtliga platser uthyrda och kösystem tillämpas.

Bra utbud finns för gratis parkering på omkringliggande gator.

TV och bredband: Via Com Hem eller Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en fin gästlägenhet med fyra bäddar mellan Olshammarsgatan 73 och 77. Endast medlemmar kan hyra lägenheten inklusive en gästparkering för 200 kr per dygn. Det finns en snickarbod att nyttja i hus 54 för diverse målning eller snickeriarbeten. Möteslokalen ligger mellan Olshammarsgatan 75-77 och är inredd med ett styrelsebord för 10 personer, ett pentry samt toalett. Lokalen används främst av styrelsen men kan även nyttjas till andra sammankomster.

Flera tvättstugor återfinns i både låghus och i höghusen. Cykel/barnvagnsrum, samt sopsortering med grovsopor finns också.

Föreningens renoveringar

- Renovering fasad 2002.
- Föreningen stambytte samtliga lägenheter och elstigarna mellan 2003-2005.
- Fönsterbyte 2014.
- Renovering takterasser 2016
- Renovering tvättstugor 2016
-Lås och belysning allmänna utrymmen 2016
-Fasadvingar höghusen 2016
- Takrenovering låghusen 2019
- Renovering pelare höghusen 2019

TV

Com Hem

Internet

Com Hem

Månadsavgift

Avgift: 4 469 SEK / mån
Ink. Värme, vatten, kabel-tv

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns grillmöjlighet på gårdsplatsen.

Driftskostnad

325 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.29864 %
Andel av årsavgiften: 0.29867 %
Pantsättningsavgift: 446 SEK
Överlåtelseavgift: 1147 SEK
Betalas av: Säljare

Bilplats

Föreningen förfogar över 196 parkeringsplatser och 46 garageplatser. Parkeringsplatserna kan hyras för ca 160 kr/mån utan elstolpe och ca 180 kr/mån med elstolpe. Garageplatserna kan hyras för ca 250-330kr/mån. För närvarande är samtliga platser uthyrda och kösystem tillämpas.

Bra utbud finns för gratis parkering på omkringliggande gator.

Övriga utrymmen

Tvättstuga, cykelrum/barnvagnsrum och förråd/matkällare finns i huset.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy