Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 900 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 250 000 SEK
Adress
Norrskensstigen 12 A, Stöten, Sälen, Sälen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
82.6 kvm
Avgift
2 995 SEK / mån
Rum
5 rum

Bostadsrätt med fantastisk utsikt i Stöten, Sälen

Med transportlift precis bakom knuten och de norska fjällen som fond, erbjuder Norrskensstigen 12 A inte bara ett liftnära boende i Sälenfjällens snabbast växande skidanläggning utan också ett boende med fantastiskt utsikt. Denna del i ett parhus är beläget i det nyproducerade området Granfjällsbyn och tack vare Stötens generösa liftsystem är det inga problem att med skidor ta sig till och från anläggningen. Bostadsrätten om 82,6 kvadratmeter har rustik interiör med väggar i timmer & träpanel och parkettgolv, dessutom finns här en takhöjd och stora fönsterpartier i storstugan att fascineras över. I och med den öppna planlösningen mellan kök, matplats och allrum så kan hela familjen umgås på sin semester i fjällen vare sig man lagar mat eller tar det lugnt i soffan. Det är totalt fyra sovrum om 12 bäddar och badrum med kakel, klinkers och dusch på vardera plan. I hallen finns torkskåp, skotork och möjlighet för förvaring av ytterkläder. Efter långa dagar i skidbacken brukar bastun i stugan vara uppskattad, för när man vill hitta på något utanför boendet har Stöten mycket att erbjuda. Intill anläggningen finns restauranger, affärer och en rad olika aktiviteter såsom skotersafari, hundspann, vargypyssel, gamezone, gym, solarium, spa & relax, bowling med mera.

Stöten har Sälenfjällens högsta fallhöjden på 370 meter och även Sälens längsta skidbacke på hela 3.06 km. Här finns backar som passar alla skidåkare, allt från mycket lätta, gröna backar till utmanande svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår. Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet med aktiviteter och lite flackare backar. I mitten av fjället hittar du Stötens hjärta, Stötentorget. Anläggningen erbjuder en rad olika aktiviteter såsom skotersafari, hundspann, spa & relax, bowling med mera och det är vid Stötentorget som de flesta aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, finns nedfarterna för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning.

Sälens nya flygplats Scandinavian Mountains Airport ligger endast 20 min bort med bil. Terminalbyggnaden har kapacitet att hantera fyra flighter samtidigt. Den innehåller även restaurang, taxfreebutik och shop. I direkt anslutning till terminalen kommer det finnas hyrbil, taxi och buss.

Bostadsrätten ligger på uthyrning.
Hyresintäkter 2018-2019 var 222 000:- (ev. sommarsäsong tillkommer). Enligt uppgift från säljare.

Kontakta mäklare för visning.

Beskrivning

Hall
Golv: Klinker.
Vägg: Timmerpanel.
Tak: Träpanel.
Garderob och torkskåp (Electrolux).

Vardagsrum/kök
Golv: Parkettgolv.
Vägg: Timmer, kakel i köket.
Tak: Träpanel med synliga balkar.
Vardagsrum med plats för stor hörnsoffa. Högt i tak med stora fönsterpartier. Matplats för ca: 10 personer.
Kök från Marbodal med vita luckor. Bänkskiva i laminat. Rostfria vitvaror: Inbyggd mikro (Electrolux). Kyl/frys (Electrolux), ugn (Electrolux), induktionshäll (Electrolux), fläkt (Electrolux), diskmaskin (Electrolux). Städskåp och garderob.

Sovrum 1
Golv: Parkett.
Vägg: Timmer och panel.
Tak: Träpanel.
Plats för familjesäng, 2+1 bäddar.

Sovrum 2
Golv: Parkett.
Vägg: Timmer och panel.
Tak: Träpanel.
Plats för familjesäng, 2+1 bäddar.

Badrum 1
Golv: Klinker.
Vägg: Kakel.
Tak: Träpanel.
Dusch, badrumskommod med spegel, toppmatad tvättmaskin (Husqvarna). Bastu med Helo-aggregat. Frånluftsvärmepump Nibe.

Ovanvåning

Sovrum 3
Golv: Parkett.
Vägg: Timmer.
Tak: Träpanel.
Master bedroom med plats för dubbelsäng, TV och tre stycken garderober.

Sovrum 4
Golv: Parkett.
Vägg: Timmer och panel.
Tak: Träpanel.
Plats för två våningssängar, garderob.

Badrum 2
Golv: Klinker.
Vägg: Kakel.
Tak: Träpanel.
Toalett, badrumskommod med spegel, dusch.

Övrigt

Säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka bostadsrätten och bostadsrättsföreningen.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf EkonomiskPlan.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malung kommun, Skattesats 34.45%.

Storlek

Boarea 82.6 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen..

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

8

Byggnad

Byggnadsår: 2018
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump (vattenburen golvvärme).
Elförbrukning: 12 600 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Granfjällsbyn
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 8
Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 0

TV

Com Hem

Månadsavgift

Avgift: 2 995 SEK / mån

Driftskostnad

1 846 SEK varav:
Försäkring: 167 SEK
Elektricitet: 1 600 SEK
Övrigt: 79 SEK
Övrigt = Tv.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.00000 %

Övriga utrymmen

Förråd för skidor/snöredskap vid entré.

Närområde

Allmänt om området: Stöten har Sälenfjällens högsta fallhöjden på 370 meter och även Sälens längsta skidbacke på hela 3.06 km. Det ger en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll. Här finns backar som passar alla skidåkare, allt från mycket lätta, gröna backar till utmanande svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår. Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet med aktiviteter och lite flackare backar. Här kan du som nybörjare lära dig åka i din egen takt utan att trängas i långa liftköer. I mitten av fjället hittar du Stötens hjärta, Stötentorget. Anläggningen erbjuder en rad olika aktiviteter såsom skotersafari, hundspann, spa & relax, bowling med mera och det är vid Stötentorget som de de flesta aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, hittar du väldigt bra skidåkning. Nedfarterna här är för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning.
Kommunikation: Sälens nya flygplats Scandinavian Mountains Airport ligger endast 20 min bort med bil. Terminalbyggnaden har kapacitet att hantera fyra flighter samtidigt. Den innehåller även restaurang, taxfreebutik och shop. I direkt anslutning till terminalen kommer det finnas hyrbil, taxi och buss.
Närservice: Livsmedelsbutik, restauranger och butiker finns intill anläggningen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy