Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 190 000 SEK / Föreslagen budstart.
Adress
Övägen 4A, Limhamns sjöstad, Limhamn
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
75 kvm
Avgift
3 834 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Representativt 4:a på havsnära läge med stor inglasad söderbalkong

På saltstänkt adress vid attraktiva Dragörkajen, finner vi denna välplanerade och stilrena bostad om 75 kvm med en stor balkong i härligt söderläge. Här njuter vi av ett modernt och bekvämt boende med generösa ljusflöden, stora ljusa rum och en fantastisk rymd. Lägenheten är har släta vita väggar och snygg ekparkett i alla rum. Köket, som är integrerat med vardagsrummet, går i klassiskt vitt med bänkskivor i stilfullt grått. Köket har utgång till den stora inglasade balkongen i söderläge. Lägenheten som ursprungligen är en trea, disponeras idag som en fyra. Med enkla medel kan vardagsrummet öppnas upp från ett av sovrummen. Idag finns ett stort sovrum på avskilt läge med skjutdörrsgarderob. Ytterligare ett mindre sovrum finns i anslutning till köket. Badrummet är i sin tur helkaklat med dusch och tvättmöjligheter. Runt knuten har vi havet, småbåtshamnen, fiskehoddorna och Limhamns Fiskrökeri. Limhamns centrum ligger på bekvämt gångavstånd, och vackra omgivningar hittar vi även på Ön. Välkommen hem!

Beskrivning

HALL: med vita väggar och ekparkett. Stor, ljus och rymlig med god plats för avhängning av ytterkläder. En inredd skjutdörrsgarderob med städskåp.

VARDAGSRUM: med vita väggar och ekparkett. Stort, ljust och rymligt med plats för soffgrupp, tv, läshörna och förvaring. Stora fönster med fint ljusinsläpp och utsikt mot gården, kajen samt fiskehoddorna. Utgång till stor balkong i söderläge. Öppen planlösning mot kök. Notera: Lägenheten disponeras idag som en fyra, men kan enkelt göras om till en trea, genom att ta bort en extra vägg i vardagsrummet, se alternativ planlösning.

KÖK: med vita väggar och ekparkett. Stort, ljust och rymligt med gott om arbetsyta, skåp och förvaring. Stora fönster med fint ljusinsläpp. Köksinredning med luckor i vitt med beslag i rostfritt, blandare och diskho i rostfritt, och bänkskivor i grå laminat. Kyl och frys i fullhöjd från Siemens (2015), spishäll från Siemens (2015), fläkt från Siemens (2015), ugn från Siemens (2015), platsbyggd microvågsugn från Siemens (2015) och inbyggd diskmaskin från Siemens (2015). Matplats för ca 6-8 personer. Öppen planlösning mot vardagsrum.

SOVRUM 1: med vita väggar och ekparkett. Stort, ljust och rymligt med plats för dubbelsäng, arbetsyta och förvaring. Stora fönster med fint ljusinsläpp. Skjutdörrsparti för förvaring.

SOVRUM 2: Vita väggar och ekparkett. Perfekt mindre sovrum med plats för större säng samt förvaring/kontor.

SOVRUM 3: Stort extra sovrum i anknytning till vardagsrummet.

BADRUM: helkaklat med dusch. Vitt kakel på vägg och grå klinker på golv. Handfat och toalettstol i vitt porslin. Dusch med vikbara duschväggar. Blandare i rostfritt. Elektrisk handdukstork i rostfritt. Spegel med belysning ovan handfat. Grovköksdel med arbetsbänk, tvättmaskin från Siemens (2015), torktumlare från Siemens (2015) och förvaringsskåp i vitt.

BALKONG: lägenheten har en stor balkong i söderläge med utsikt mot gården, kajen samt fiskehoddorna. Utgång från vardagsrum.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF BRF Dragörkajen Årsredovisning 2018.pdf BRF Dragör 2 Energideklaration.pdf BRF BRF Dragörkajen Stadgar 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Dragör 2, Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 75 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

1102

Våning / hiss

Våning 2 av 5.
Hiss finns.
Från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Fönster: 3-glas
Ventilation: Mekanisk m. värmeåtervinning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Dragörkajen
Organisationsnummer: 769626-2885
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1102
Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 0

Brf Dragökajen är en äkta förening som bildades 2014, och samma år förvärvade föreningen fastigheten Dragör 2 i Malmö. År 2016 stod byggnaderna på fastigheten färdigställda, innehållande ett flerbostadshus i 6 våningar samt 5 parhus, 10 enheter. Föreningen består av 84 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse:
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).
Överlåtelseavgift 2.5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen (1183 kr år 2020).

Kostnad för faktiskt förbrukning av el och varmvatten debiteras kvartalsvis.
Någon avgiftshöjning är ej gjord sedan inflyttning, däremot har föreningen sänkt månadsavgiften 1 januari 2020 pga god ekonomi. I dagsläget finns därmed ingen avgiftshöjning planerad (2020-02-04).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Nybyggnation.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten hör ett källarförråd, det finns möjlighet att hyra ett extra förråd av föreningen (kösystem tillämpas). I källaren finns cykel och barnvagnsrum, även gården erbjuder cykelparkering.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv grundutbud, bredband och telefoni via Telia Triple Play, obligatorisk avgift på 220 kr/månad.

GARAGE OCH PARKERING
Fastigheten är försedd med 83 garageplatser för bilar samt 4 för mc. Garageplats för bil kostar 800 kr/mån och mc-plats 350 kr/mån. 8 av garageplatserna är utrustade med laddbox för elbil, kostnad 1000 kr/mån+elkostnad (ca 150 kr/mnd).
Kösystem tillämpas för samtliga platser. Allmän avgiftsbelagd parkering i närheten.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår, men kan vid enskilda fall behöva att kompletteras. Kontakta föreningen.

KONTAKT
www.brf-dragorkajen.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: B
Energiförbrukning: 45 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-12-14

TV

Telia Triple Play

Internet

Telia Triple Play

Månadsavgift

Avgift: 3 834 SEK / mån
I avgiften ingår: värme, kallvatten och bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån vilket avser bredband. Faktisk förbrukning av el och varmvatten debiteras i efterskott.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Shablonberäknad.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.08530 %
Andel av årsavgiften: 1.08530 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Fastigheten är försedd med 82 garageplatser för bilar samt 4 för mc. Garageplats för bil kostar 800 kr/mån, separat kö tillämpas.

Närområde

Allmänt om området: Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest expansiva områden just nu. Snart växer här ett eget centrum fram i området och det läggs stort fokus på kvalitet och praktikalitet. I närområdet finns massor att upptäcka, både för stora och små. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Här hittar du även den nya Glasbruksparken där även Glasbruksskolan med åk F till 6 planerar att öppna i området. Redan nu finns Sjöstadsskolan med åk F till 6. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga restauranger, butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, systembolag samt flera caféer, ett måste är fiket "Kaka på kaka". Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy