Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 330 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Vädurens Gata 232, Haninge/Brandbergen, Haninge
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
27 kvm
Avgift
1 983 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad 1:a med inglasad balkong

Perfekt som första boende! Fräsch och totalrenoverad 1:a om 27 välplanerade kvm med inglasad balkong. Nytt kök med moderna detaljer och öppen planlösning mot rummet. Modernt badrum med klinkergolv samt dusch. Hall med garderobsvägg. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel tv. Låg månadskostnad.

Beskrivning

Från entrédörren möts man av hallen med grått klinkergolv och vitmålade väggar. I hallen finns en garderobsvägg.

Rakt fram finns det modernt renoverade och helkaklade badrummet med klinkergolv samt dusch.

Till vänster är ett stort rum avdelat med kök som har öppen planlösning. Hela rummet har fint golv i valnöt vitmålade väggar samt tak med spotlights. Utgång till balkong. Praktiska förvaringslösningar.

Nytt kök med luckor i vitt och rostfria maskiner.

Kort gångavstånd till bussförbindelser mot Haninge Centrum och pendeltåget. Gullmarsplan med buss 809, endast 18 minuter och mot Tyresö Centrum. Endast ett stenkast från och närköp och pizzeria.

Kök 2008. Golv: klinker (2008). Väggar: målade (2008). Tak: spotlights (2008). Köksluckor: Vita (2008). Utrustning: spis, varmluftsugn (2008), fläkt (2009) och kombinerad kyl/frys.

Badrum 2008. Golv: klinker (2008). Väggar: kakel (2008). Tak: spotlights (2008). Utrustning: toalett, dusch och tvättställ.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration Väduren.pdf BRF Stadgar Brf Väduren.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf arsredovsining-2018 brf Väduren.pdf stadgar-2018-09-15-pdf brf väduren.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Haninge kommun, Skattesats 32.01%.

Storlek

Boarea 27 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

515

Våning / hiss

Souterrängvåning. 1 trappa.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1970-72
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Väduren
Organisationsnummer: 712400-2192
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 515
Antal lägenheter: 912
Antal lokaler: 179

Brf Väduren är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar, med 907 lägenheter. Brf Väduren innefattar Vädurens gata, Oxens gata, Vattumannens gata, Stenbockens gata och Fiskarnas gata i Brandbergen.

www.vaduren.se

Parkering: 610 garageplatser, 341 varmplatser och 269 kallplatser. Dessa tillhör föreningen.
Ca 600 utomhusparkeringsplatser

TV och bredband: Tv (basutbud ingår) och bredband Ownit obligatoriskt tillägg om 92 kr.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, källarförråd, solarium och bastu.

Föreningens renoveringar

RENOVERINGAR
2018 - Bergvärme
2018 - Modernisering av hissar
2017 - Stambyte Stenbockens Gata 118
2017 - Inventering och statusbedömning av avlopp i föreningens hus
2017 - Radonmätning & Asbestsanering
2017 - Fönsterrenovering
2017 - Ventilationsunderhåll
2012 - 2016 - Nybyggnation 5 st lägenheter
2012 - 2016 - Ombyggnad fritidslokal
2012 -2016 - Byte till LED vid entréer
2012 - 2016 - Fasadtvätt
2010 - 2011 - Nödbelysning och larm i garage samt källargångar
2010 - 2011 Avfuktar till låghusen med krypgrund
2006 - 2009 - Installation och driftsättning av passersystem till portar, barnvagns- och cykelrum, garage, elcentraler, undercentraler, vindsluckor samt tvättstugor och bastu.

KOMMANDE/PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Föreningen filmar och spolar sina avloppsrör med cirka 6 års mellanrum för att hålla stammarna i så gott skick som möjligt. Man har ännu ej bestämt huruvida stammarna kommer bytas ut eller relinas och vilket år det kan komma att ske (årsredovisning 2018)

2019
OVK i låghusen
Fortsättning markprojekt
2020
Byte av samtliga LED amaturer
Målning av föreningens samtliga balkongtak
målninga av föreningens trapphus och entréer
OVK i höghusen

Energideklaration

Energiförbrukning: 144 /per kvm (atemp) och år

TV

ComHem

Internet

Ownit Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Fast kostnad: 59 kr/mån, som är inkluderad i månadsavgiften

Månadsavgift

Avgift: 1 983 SEK / mån
Inkl värme vatten, kabel-tv och bredband

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.04850 %
Pantsättningsavgift: 445 SEK
Överlåtelseavgift: 1113 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 208 SEK

Uteplats

Balkong, inglasad, läge morgon- och förmiddagssol.

Bilplats

Garage går att hyra för ca 275 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-plats går att hyra för ca 180 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. Hör med föreningen för mer information. Vädurens förvaltningskontor ligger på Vädurens gata 224 och har telefon: 08-556 507 70.

Övrigt

INFORMATION OM FÖRENINGEN
Bostadsrätten tillhör HSB:s Brf Väduren. I föreningen finns 901 lägenheter. Väduren har sitt förvaltningskontor på Vädurens gata 224 och nås på telefon: 08-556 507 70. Inom föreningen finns det tillgång till bastu, festlokal, samlingslokal samt nyrenoverad tvättstuga.

INFORMATION OM OMRÅDET
Brandbergen är ett centralt beläget bostadsområde cirka 2 km från Haninge Centrum. Här bor man nära naturen med bekvämt avstånd till centrum. Runt Brandbergens centrum och en kärna av flerbostadshus finns tät småhusbebyggelse. Huvuddelen av flerbostadshusen renoverades för ett tiotal år sedan och är idag ett attraktivt bostadsområde.

SERVICEUTBUD
Brandbergen har en väl utbyggd service. I centrum finns livsmedelsbutiker, affärer, post, restauranger, apotek, bibliotek med mera. Två stormarknader, Coop Forum och ICA MAXI Stormarknad, ligger inom gång- och cykelavstånd.

SKOLOR OCH FÖRSKOLOR I NÄROMRÅDET
Här finns grundskolor och ett antal förskolor. I Brandbergens centrum ligger Brandbergsskolan, grundskola från årskurs 4-9, med musikklasser och kommunal musikskola. Klockarbergsskolan har årskurs 1-5, montessoriinriktad klass, förskola och fritidshem. Svartbäcksskolan har årskurs 1-5, förskola, fritidshem och särskola och ligger på väg mot Tyresta. Förskolorna i området heter Dragspelet, Trombonen, Trumman och Tamburinen. För mer information om skolor och förskolor gå in på www.haninge.se.

KOMMUNIKATIONER
Brandbergen har goda kommunikationer. Lokalbusslinjer till Haninge Centrum och pendeltåg samt till andra kommundelar och Tyresö. Direktbusslinjer till Stockholm C med linje 809 C. God kontakt med det regionala vägnätet. Restid till Stockholm cirka 20 minuter med bil. Snabbuss till Gullmarsplan tar lika kort tid. Här finns ett väl utbyggt gång- och cykelvägnät, separerat från biltrafik.

FRITID
I Brandbergen finns ett centralt parkområde. I anslutning till detta finns ett utomhusbad, bollplaner och lekytor. I övrigt finns sporthall, bowlinghall, minigolf, squash med mera.
Söder om Brandbergen finns bostadsnära naturområden med motionsspår. Tyresta nationalpark ligger inom promenadavstånd, cirka 3 km.
I Tyresta by finns genuin gårdsbebyggelse med café och Nationalparkernas hus. Nära Brandbergen ligger Skutans gård med ridmöjligheter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy