Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 375 000 SEK / /utgångspris
Adress
Stadsvallsvägen 6A, Stadsvall, Värmdö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
62 kvm
Avgift
2 697 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

MED UNIKT NATURNÄRA LÄGE

Det är inte ofta vi kan erbjuda en bostadsrätt med ett läge likt detta. I unik miljö med havet nästintill vid din sida ligger denna vackra fastighet. Odla dina egna kryddor, sol från morgon till kväll på dina balkonger, ta en roddtur i föreningens eka, ta ett bastubad innan du tar kvällsdoppet eller varför inte bjuda dina vänner på övernattning i föreningens gästlägenhet. Kort och gott har detta boende allt man kan önska!

Beskrivning

Välkommen till detta unika boende med vacker herrgårdskaraktär.
Med utsikt åt fina ängar i söder samt Torsbyfjärdens vatten i väster. Ett tryggt boende i lantlig miljö.
Entré in till stor möblerbar hall med garderob. Ingång till fint planerat kök där öppen planlösning mot vardagsrummet borgar för ljus och rymd. Bra arbetsytor.
Väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkong i söder.
Stort helkaklat badrum, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, dusch, WC samt handfat. Stort underbart sovrum med bra plats för säng. Sovrummet har en hel garderobsvägg. Utgång till den andra balkongen med kvällssol.
Generellt har lägenheten vackra trägolv samt är ljust inredd.

Övrigt

Gemensamhetsutrymme består av bastu, tvättstuga, gästlägenhet, källarförråd samt utomhusförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar ÅR Stadsvallsvikens BRF.pdf Stadgar Stadsvallsviken BRF.pdf Frågelista Stadsvall.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Värmdö kommun, Skattesats 31.51%.

Storlek

Boarea 62 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1101

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2000
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Övrigt: Byggnaden totalrenoverades år 2000
Fönster: 2-glas
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme

Föreningen

Föreningens namn: Stadsvallsvikens Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769604-4135
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1101
Antal lägenheter: 8
Antal lokaler: 0

Stadsvallsvikens bostadsrättsförening består av den herrgårdsliknande vackra huvudbyggnaden belägen högt ovan åker, skog och hav. Fastighetens huvudbyggnad byggdes ursprungligen 1954-56.

År 1996 förvärvade Byggmästaren Håkan B Carlsson fastigheten och har därefter genomfört ett ombyggnadsprogram för huvudbyggnaden samt tillbyggnaderna/ flygelbyggnaderna. Flyglarna stod klara år 2001.

I föreningen finns totalt 8 st lägenheter i storlekarna 2 rok om 62 kvm samt 3 rok om 78 kvm.

I huvudbyggnaden finns gemensamhetslokaler som bastu med relaxavdelning, gästlägenhet med pentry och wc, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Yttre gemensamhetsanläggningar såsom uteplatser, förråd, gårdsplaner, trädgårdsanläggningar, grönytor och inhägnade odlingslotter.

Separata biluppställningsplatser med motorvärmaruttag samt stor gästparkering. Båt i form av plasteka finns att låna av föreningen.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut från köparen av föreningen. Sammanlagt ligger det på ca 2000 - 2500 SEK.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 145 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-04-15

Internet

Fiber från Telia, basutbud ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 697 SEK / mån
inkl vatten,tvättstuga, förråd, kabel-tv, telefoni, bredband, bastu samt p-plats

Driftskostnad

900 SEK varav:
Elektricitet: 900 SEK
Kostnaden för el och uppvärmning stäms av en gång per år.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 11.07000 %
Andel av årsavgiften: 11.07000 %
Pantsättningsavgift: 450 SEK
Överlåtelseavgift: 1000 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Två fina balkonger varav en med fri utsikt i söder och väster

Rätt till "egen" odlingslott
Bilplats

Bilplats med eluttag ingår i avgiften

Bilplats

egen p-plats med eluttag

Närområde

Allmänt om området: Centralt i Stockholms skärgård med endast ca 45 minuters bilfärd från Stockholms innerstad finner ni Stadsvall med en genuin känsla av lugn och harmoni. Området erbjuder fantastisk natur och närhet till bad och bryggor.
Med båt eller bil tar du dig snabbt till Vaxholm med sin pittoreska småstadsidyll där caféer och affärer avlöser varandra.
I närområdet finns Värmdö kyrka, en vacker stenkyrka från 1300-talet. Siggesta Gård med bl.a. ridskola, restaurang Ladugården och klädesbutik. På Siggesta Gård finns även fotbollsgolf, minigolfbanan "ett Värmdö i miniatyr" samt sommarens populära backluckeloppis som är ett älskat utflyktsmål på söndagarna.
För den hästintresserade finns det flertalet närliggande stall.
Golfbanor finns på Norråva samt på Wärmdö Golf & Country Club.

Området erbjuder dessutom fina vandringsleder med fornlämningar, Kyrkskolan erbjuder förskola och skola (F-5).
Bussförbindelse från stan med SLs buss nr 437 (mot Siggesta) och 438 (mot Boda) och närmaste busshållplats heter Stadsvall.
Närmaste centrum är Hemmesta med kommersiell service och pendelparkering.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy