Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sankt Göransgatan 70, 4tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
37 kvm
Avgift
931 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Balkong i söder - Låg avgift - Skuldfri BRF

2:a med balkong i soligt söderläge! Perfekt planlösning med bra förvaring, luftiga ytor, fint ljusinsläpp och generös takhöjd. Vardagsrummet har gott om plats för sällskapsdel och matbord. Stort fönsterparti i söder med vacker fönsterbänk i sten och utgång till balkong. Det mysiga sovrummet har plats för 160-säng (120 cm idag). Köket är rymligt med goda arbetsytor och gott om förvaring i vita över- och underskåp. Köket är fullt utrustat och har diskmaskin. Badrummet är stambytt och har badkar. Genomgående ljus färgsättning med vitmålade väggar, i vardagsrummet finns vacker bevarad fiskbensparkett.

Föreningen är ytterst välskött och helt skuldfri. I den redan låga avgiften ingår förutom värme och vatten även bredband. Föreningen har historiskt sett haft 3 avgiftsfria månader varje år. Medlemmarna har tillgång till två stora bokningsbara takterrasser.

Perfekt läge på Kungsholmen med all tänkbar service inom räckhåll. Närhet till Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer samt Fridhemsplans knutpunkt för kollektivtrafik med både grön och blå tunnelbanelinje runt hörnet. Kronobergsparken ligger en bit uppför gatan, några minuters promenad till Norr Mälarstrand åt ena hållet och Kungsholmsstrand och Vasastan åt andra hållet. Närhet till Centralen & City. Precis utanför porten finns bland annat mataffär, restaurang, kemtvätt och italienska caféet Poli med fantastiskt kaffe.

Beskrivning

HALL
I entrén finns två stora originalgarderober med överskåp för förvaring samt ytterligare en stor garderob vid ingången till badrummet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust och rymligt och har ett stort fönsterparti med utgång till balkongen i söderläge. Rummet är lättmöblerat och ger utrymme för såväl sällskapsdel som matbord.

BALKONG
Möblerbar balkong i soligt söderläge med sol hela dagen sommartid.

KÖK
Köket har mycket bra förvaring i vita över- och underskåp. Vitvarorna består av kyl/frys, diskmaskin, ugn med spishäll, inbyggd micro, matavfallskvarn och fläkt.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet har ett stort fönster med vacker fönsterbänk i sten. Rummet är idag möblerat med 120 cm säng.

BADRUM
Badrummet har helkaklade väggar med dekoration samt våtrumsmatta med trätall ovanpå. Här finns badkar, handfat med överskåp samt handdukstork.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Energideklaration Brf Arbetaren 13 BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 37 kvm. Areauppgifter enligt mätning..

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

53

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939

Föreningen

Föreningens namn: BRF Arbetaren 13
Organisationsnummer: 716411-7025
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 53
Antal lägenheter: 68
Antal lokaler: 3

FÖRENINGEN:
Brf Arbetaren 13 förvärvade fastigheten 1988 och upplåter idag 68 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1939-1943 och huserar på adresserna Sankt Göransgatan 70-72. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening.

RENOVERINGAR/EKONOMI:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2035. Större renoveringar har sett ut enligt följande;

2018 - Stamspolning. Målning av plåttak. Golvslipning trapphus.
2016/2017 - Ventilationsöversyn
2016 - Sett över taksäkerhet samt brandskydd
2015/2016 - Upprustning av innergårdar
2015 - Installation av matafallskvarnar i de lägenheter som önskat
2013 - Uppgradering för Internet, stamspolning samt filmning av stammar
2012/2013 - Underhåll av vindar och tak
2012 - Ny port
2011 - Uppgradering av maskinpark i tvättstuga, nytt låssystem
2010/2012 - Byte av undercentral samt fastighetens samtliga radiatorventiler, åtgärder enligt OVK
2009 - Konvertering av piskbalkonger till takaltaner
2005 - Hissrenovering, byte till säkerhetsdörrar
2000 - Omputsning fasad, renovering av balkonger
1994/1996 - Rörstambyte samt elstambyte

KABEL-TV/BREDBAND: Att notera är att i den redan låga avgiften ingår, förutom värme och VA, basutbud för marksända TV-kanaler från ComHem via antennuttaget samt bredband via Ownit.

EKONOMI/AVGIFT:
Föreningen har en mycket bra ekonomi och är idag skuldfria. En stor inkomstkälla är föreningens ena lokal, matvarubutiken Lidl.
Föreningen har under många år bjudit på 3 avgiftsfria månader/år, beslutas år för år.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Föreningen har ett antal gemensamma utrymmen för medlemmarna att nyttja.

- Två härliga takterrasser som renoverats under 2009. Under sommaren möbleras terrasserna med utemöbler och grill.
- Fräsch tvättstuga ligger belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, centrifug och mangel. Det finns även ett torkrum samt en obokningsbar tvättmaskin för drop-in.
- Cykelförråd samt grovsoprum finns i entréplan.
- Gemensam innergård finns som om sommaren möbleras med utemöbler. Här finns även cykelparkering under tak.

För mer information gå in på; www.arbetaren13.se

Månadsavgift

Avgift: 931 SEK / mån
Inkl: värme, vatten, bredband & bas Tv.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.34100 %
Andel av årsavgiften: 1.05761 %

Uteplats

Balkong i söderläge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy