Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 500 000 SEK / Utgångspris
Adress
Kostergränd 4E, Västra Hamnen, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
124 kvm, biarea 20 kvm
Avgift
5 380 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik etagevåning i 3-plan med prisbelönta arkitektoniska kvaliteter!

Förbluffande attraktiv radhus med uteplats i sydväst, 3 våningar och arkitektoniska kvaliteter, genomtänkt rumsdisponering och noggrant utvalda materialval!

Varmt välkommen till ett superläckert boende i grönskande miljö i attraktiva Västra hamnen! Här välkomnas vi av unika materialval så som betonggolv och väggar, arkitektritade rum med enorm takhöjd om ca 4,20m och fönsterpartier som förser bostaden med ett härligt ljusinsläpp. Köket är stort och praktiskt för de matglada med kvalitativa vitvaror! Från vardagsrummet nås den privata trädgården med härlig rumskänsla, en rofylld oas mitt i Västra Hamnens livfulla stadsbild. Den sociala nedervåningen präglas av ljus och rymd medan ovanvåningen har en mer ombonad atmosfär med fyra nedsänkta sovrum och två lyxiga helkaklade badrum varav ett med egen dusch och tvättmöjligheter och det andra med en WC och tvättställ. Detta är ett boende som upplevs bäst på plats! Ett gott betyg på att detta hem är "outstanding" är att det 2015 blev vinnare av Sveriges Arkitekters bostadspris.

Bo i ett av Malmös mest expansiva områden med alla tänkbara faciliteter runt hörnan såsom Ica Maxi, restauranger, caféer, gym, vårdcentral, busskommunikation, havsbad både vid västra hamnens badbryggor och Ribersborgs strand. Här bor ni med kort promenad från både härliga havsbad och Malmös stadskärna.
Varmt välkomna!

Beskrivning

ENTÉ/HALL
Betonggolv och betongväggar. Plats för avhängsningsmöjligheter innanför dörren. Finns även stora förvaringsmöjligheter med skåpsluckor upp till tak samt förvaringsutrymme under trappan.

KÖK
Betonggolv och betongväggar. Stort rymligt kök med ca 4,15m i takhöjd. Vita kökssnickerier, bänkskiva i betong med vitt kakel baktill. Köket är utrustat med stor diskho med blandare i krom (grohe), kyl/frys (Miele), integrerad diskmaskin (Miele), ugn (Miele) samt mikrovågsugn (Siemens). Spishäll (witt) med uppfälldbar fläkt baktill. Plats för matbord för 6-8 personer.

VARDAGSRUM
Betonggolv och betongväggar. Stort plats för möblemang. Utgång till bostadens uteplats i västerläge.

BADRUM
Vitt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med tvättställ med blandare i krom (grohe) med vit kommod undertill samt en vägghängd spegel ovanför med en integrerad lampa bredvid på väggen. Badkar (Westerbergs) med blandare i krom (grohe), vägghängd WC (ifö) samt handdukstork. (INR)

UTEPLATS
Uteplats i väst med egna planteringsmöjligheter samt stor plats för möblemang.

ENTRESOL
Vitpigmenterat parkettgolv och ljusa väggar. Öppet ner till kök och vardagsrum. Används idag som ett kontorsutrymme.

ÖVREPLAN
Vitpigmenterat parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 1
Vitpigmenterat parkettgolv och betongväggar. Här finns en garderob med skjutdörrar. Plats för säng och möblemang.

SOVRUM 2
Vitpigmenterat parkettgolv och betongväggar. Här finns en garderob med skjutdörrar. Plats för säng och möblemang.

SOVRUM 3
Vitpigmenterat parkettgolv och betongväggar. Här finns en garderob med skjutdörrar. Plats för säng och möblemang.

SOVRUM 4
Vitpigmenterat parkettgolv och betongväggar. Här finns en garderob med skjutdörrar. Plats för säng och möblemang.

BADRUM
Vitt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Duschhörna med blandare i krom (grohe) som försluts av en glasdörr. Tvättmaskin samt torktumlare (Miele) handdukstork. (INR)

WC
Vitt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Tvättställ med blandare i krom (grohe) med vit kommod undertill. Vägghängd WC (ifö) samt en vägghängd spegel.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett förråd på den gemensamma innergården.

Dokument (pdf)

BRF OHOJ Årsredovisning 2018.pdf BRF OHOJ Stadgar

Länkar

Film

Bostadsfakta

Kommun

Klippern 3, Malmö kommun.

Storlek

Boarea 124 kvm, biarea 20 kvm. Areauppgifter från bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

5

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
3 plans hus
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2014

Föreningen

Föreningens namn: Brf OHOJ
Organisationsnummer: 769625-1094
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 5
Antal lägenheter: 10
Antal lokaler: 0

Brf OHOJ bildades 2013 och förvaltar den friköpta fastigheten Klippern 3. Föreningens byggnad färdigställdes 2014 och består av 10 stycken lägenheter, alla i etager, som upplåts med bostadsrätt. Arkitekt och byggherre är Cord Siegel & Axel Hauschild. Byggnaden har nominerats till det prestigefyllda Kasper Sahlin-priset och Stadsbyggnadspriset i Malmö Stad samt vunnit Sveriges arkitekters pris Årets Bostad 2015.

EKONOMI
Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1183 kr år 2020).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).

Föreningen höjde avgiften med 5% 2018-01-01.
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. (2020-01-28)

UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
Det finns ingen plan för underhåll då huset är så pass nytt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På gården finns gemensamma cykelparkeringar, planteringar, plats för gårdsfester och umgänge. Gårdshus i trä längs fastighetsgränsen. Här finns teknikrum med bland annat fjärrvärmecentral, miljörum, lägenhetsförråd samt en gemensam bastu.

GARAGE/PARKERING
Föreningen har inget eget garage eller egna parkeringsplatser. Möjlighet till att hyra parkeringsplats finns i grannskapet i P-Hus Fullriggaren för en kostnad om 750:-/mån. I övrigt råder avgiftsbelagd parkering i området.

KABEL-TV & BREDBAND
I Föreningen är ansluten till TV, telefoni och fiberoptiskt bredband 250/250 Mbit/s via Ownit.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information.
Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående
kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Månadsavgift

Avgift: 5 380 SEK / mån
Ingår i avgiften: Värme
Obligatoriska tillägg: Bredband & IPTV-avgift 382:-/mån.
Totalt; 5762kr/mån
Vatten samt el debiteras separat utefter faktisk förbrukning för en ca kostnad om 340:-/mån.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 11.628 %
Andel av årsavgiften: 11.628 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK

Närområde

Allmänt om området: Västra Hamnen, Malmös kronjuvel när det gäller stadsomvandling, med Turning Torso i topp. Vad som började med en byggmässa har nu blivit ett storskaligt projekt som 15 år senare fortfarande är igång. Det mesta är redan etablerat, så som Scaniabadet i norra änden, den långa Strandpromenaden och Kockums Fritid. Här är det är vackert året runt men på somrarna förvandlas Västra Hamnen till ett semesterparadis med lyxyachter och vänner som dricker rosé på bryggan. Västra Hamnen har allt från gym, ICA Maxi och systembolag ett stenkast ifrån. Med en kort buss-, cykelfärd eller promenad är du inne i city på nolltid. Här bor du havsnära med närhet till det mesta!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy