Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / utgångspris.
Adress
Segevångsgatan, Segevång, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
82.5 kvm
Avgift
4 497 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad 4-rummare, med två balkonger i stabil förening!

Välkomna hem till denna renoverade pärla! Här har ni en hemtrevlig lägenhet som har renoverats smakfullt rakt igenom. Planlösningen är sådan att rummen med enkelhet möbleras efter olika behov och tack vare stora fönster blir lägenheten ljus och luftig. Med två balkonger, varav en är inglasad, i två motsatta riktningar väljer ni själv om ni vill avnjuta för- eller eftermiddagssol.

Lägenheten är en del av stabila HSB-föreningen Almedal som omges utav grönska. I lägenhetens närområde finns bland annat skolor, mataffär, gym, två stora och grönskande parker i form av Sege Park och Beijers Park. Inte för långt bort ligger också bland annat Segevångsbadet och Burlövs Golfklubb. Kommunikationsmöjligheterna är många tack vare Lundavägen som tar er till Inre och Yttre Ringvägen, motorvägar och dessutom till den populära kollektivtrafikshuben Värnhem.

Beskrivning

Hall
Välkomna in i denna smakfullt renoverade lägenhet. Vi möts av en trevlig hall som leder oss vidare in i lägenheten. På golvet ligger ett bekvämt och genomgående vinylgolv i grå ton. Väggarna är bredspacklade och vitmålade. Till vänster finns plats för avhängning av ytterkläder och på höger sida finns praktiska inbyggda garderober.

Sovrum
Den första dörren i hallen går in till det större av lägenhetens tre sovrum. Samtliga sovrum har en harmonisk och stillsam grå ton på väggarna. I detta sovrum får det med enkelhet plats en dubbelsäng och skrivbord, alternativt två byråer. Det finns även inbyggda garderober i sovrummet för praktisk förvaring. Ordentliga fönster skänker rummet gott om dagsljus.

Badrum
Nästa dörr i lägenheten är till badrummet. Precis som resten av lägenheten är harmoni och tidlöshet nyckelord här. Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger ett beige klinkers. Duschväggen i glasbetong skapar ett intressant element för ögat samtidigt som det delar av badrummet på ett bra sätt. På andra sidan väggen finner vi vask med spegel- och underskåp, toalett och handdukstork.

Kök
Lägenhetens kök är ljust och renoverades 2016 (IKEA). Stänkskyddet är ett läckert horisontellt vitt kakel och bänkskivan är av grått laminat. Maskinparken i köket består av diskmaskin, keramisk spishäll, ugn, side-by-side kyl och frys. Köket erbjuder dessutom både gott om arbetsyta och förvaring. Det finns plats för en matplats för fyra och från köket kommer man ut till den inglasade balkongen som är mot innergården. På balkongen får man plats med enklare möblemang och här finns en terrassvärmare för ökad komfort.

Sovrum
Från köket når man lägenhetens andra sovrum. Detta används idag som ett lekrum men här finns gott om plats för säng, garderob och skrivbord. För den som önskar finns även möjlighet att öppna upp en dörr mot vardagsrummet då det från detta rum redan finns en dörr installerad för detta. Ett fönster mot föreningens lugna gård gör att rummet blir både ljust och insynsfritt.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett lättmöblerat och ljust rum. Här har soffgruppen och TV-bänken en given plats och det stora fönsterpartiet ser till så att dagsljuset flödar in i lägenheten. Förutom soffgrupp finns det även plats för t.ex. skrivbord i vardagsrummet.

Sovrum
Det tredje och minsta sovrummet nås från vardagsrummet. Här får en dubbelsäng plats och det finns lyxigt nog även utgång till lägenhetens andra och lite mindre balkong från sovrummet.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Almedal Stadgar BRF Almedal Årsredovisning 2018 BRF Almedal Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Husie.

Storlek

Boarea 82.5 kvm. Areakälla enligt säljare och lägenhetsutdrag..

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

295

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1961
Ventilation: Självdrag
Ventilationsinspektion: 2018-02-16

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Almedal
Organisationsnummer: 746000-5395
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 295
Antal lägenheter: 397
Antal lokaler: 6

HSB Brf Almedal förvaltar tomträtterna Malmö Ögonfransen 2 samt Ögonlocket 12 & 13 som 1961 bebyggdes med sex flerbostadshus innehållande totalt 397 lägenheter och 6 lokaler fördelat på 24 trapphus. Nuvarande tomträttsavtal löper till och med 2024.

Parkering: Föreningen disponerar över 75 garageplatser, kostar 281 kr/mån, och även 150 parkeringsplatser, kostar 169 kr/mån. Separat kösystem till båda.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Internet 100/10 Mbit via fiber från Bredband2 och tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften med 65 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns tvättstugor samt lägenhetsförråd. Föreningen har aktiviteter med spelkvällar en kväll i veckan. Anslag om aktuella aktiviteter finns i varje trappuppgång. Barnvagnsförråd.

Föreningens ekonomi

HSB Malmö sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Den för år 2018/2019 upprättade budgeten visade ett höjningsbehov med 3 % och styrelsen beslöt att höja årsavgifterna fr.o.m. 2019-01-01. Denna höjning görs trots ett positivt resultat, för att "fondera? för de kommande utgifter i underhållsplanen, såsom stambyte (relining), ev. byte av elledningar och ev. byte av hissar i höghusen.

Föreningens renoveringar

Genomförda renoveringar:
2003: Renovering av tvättstugor samt renovering av innergårdar.
2007: Nytt taggsystem.
2015: Gamla konsumbutiken har byggts om till 7 st lägenheter.
2016: Nya miljöhus
2017: Renovering av tak och fasad. Kollektivt bredband via Bredband 2 infördes.
2018: Installation av 3 st farthinder.

Pågående och kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan där vatten- och avloppsstammarna skall ses över. Metod och tidpunkt är i dagsläget inte bestämt men planerad start är ca 2020. Planer finns att under 2018/2019 riva och beställa nya cykelställ samt se över brandgator. Föreningen tittar även på att införa kollektivt el men inget beslut är taget i dagsläget.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 99 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-02-16

Månadsavgift

Avgift: 4 497 SEK / mån
I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-TV. Obligatoriskt tillägg: internetuppkoppling 65 kr. Total månadsavgift: 4 562 kr.

Gårdsplats/innergård

Grönskande mark kring föreningens hus.

Driftskostnad

500 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Diftskostnaderna är schablonberäknade. Dessa kan variera beroende på olika faktorer, så som årstid och leverantörsavtal.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.30427 %
Andel av årsavgiften: 0.30427 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Två stycken balkonger. En mindre i anslutning till ena sovrummet (nordvästläge) och en stor inglasad balkong mot föreningens grönskande gård i anslutning till köket (sydostläge).

Bilplats

Föreningen disponerar över 75 garageplatser, kostar 281 kr/mån, och även 150 parkeringsplatser, kostar 169 kr/mån. Separat kösystem till båda.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Närområde

Allmänt om området: Segevång är ett delområde till Kirseberg. Det består av flerbostadshus byggda under olika epoker. Mest karaktäristiskt, förutom gamla Sydsvenskanhuset, är längan i den norra delen av Segervång som skämtsamt kallas Kinamuren. Även de höga lamellhusen längs Kronetorpsgatan syns på håll ? och framförallt ges där en svindlande utsikt över hela Malmö. På Segevång finns det gott om anläggningar där du kan bränna överskottsenergi, antingen om du går till gymmet hos 24seven, Burlövs golfbana eller Segevångs friluftsbad. Läget är strategiskt bra, med 4:ans buss som går tvärs genom området, eller regionbussarna som stannar precis norr om på Stockholmsvägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy