Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK
Adress
Kockumsgatan 10, Davidshall, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
110 kvm
Avgift
4 630 SEK / mån
Rum
4.5 rum

Paradvåning med balkong och öppen spis mitt i hjärtat av Davidshall!

Varmt välkomna till en unik paradvåning i toppskick på bästa läge vid Davidshall! Här möts ni av generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, takstuckaturer, öppen spis och makalöst ljusinsläpp. Bostaden ligger i en fastighet från 1932 och smyckas även med detaljer såsom skjutdörrar, junkersgolv, kolmårdsmarmor samt takrosetter.

Från det stora vardagsrummet ges ni tillgång till utevistelse på den mysiga balkongen där ni kan njuta av solen stora delar av dagen.
Detta fridfulla och samtidigt pulserande läget på Davidshall är ett av Malmös mest populära bostadsområde med något för alla. Här, mitt i hjärtat av Malmö erbjuds ni direkt närhet till caféer, barer, trendiga restauranger, bra kommunikationer samt Malmös gågata beläget precis runt knuten.

Välkommen hem!

Beskrivning

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt ? ett rymligt och socialt rum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Här erbjuds stora fönster, generösa sällskapsytor och generös takhöjd.

Balkong 1
I vardagsrummet finner du en charmig och mysig balkong med sol hela dagen och plats för ett mindre bord. Här har du fin utsikt mot gatan.

Matrum
I anslutning till vardagsrummet hittar du ett charmigt och socialt matrum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Rummet har också gott om plats för matbord och stolar.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 110 kvm.

Rum

4,5 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1932
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Hunden 12
Organisationsnummer: 716439-0473
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 17
Antal lokaler: 4

Brf Hunden 12 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Malmö Hunden 12. Föreningen förvärvade fastigheten 2006. Föreningen består av 17 stycken lägenheter, varav samtliga upplåts med bostadsrätt och 4 stycken lokaler som upplåts med hyresrätt på adresserna Erik Dahlbergsgatan 5 och Kockumsgatan 10.

EKONOMI
Akevo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1138 kr år 2020)
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

RENOVINGAR/UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar:
2008, avloppsstammar
2009, tappvattenstammar
2009, renovering av badrummen
2009, el
2009-2010, tak
20010-2011, byggnation av vindslägenheter
2013, trappuppgång
2015, byggnation av sopstation, fasad renoverig.
2018, fönsterrenovering
2019, hissreparation
2019, ventilationskanaler

Planerade renoveringar:

GARAGE/PARKERING

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV genom Canal Digital
Bredband genom Ownit - fiber

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och en mangel.
Gemensam innergård med trädäck, utemöbler och grill.
Cykelställ på innergården.

KONTAKT
Hemsida:
E-Post:

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Månadsavgift

Avgift: 4 630 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 8.135 %
Andel av årsavgiften: 8.14 %

Närområde

Allmänt om området: Vill du bo vid en av Malmös hetaste gator? Då är Davidshallstorg något för dig. Endast ett stenkast från Malmö Citys populära gågator finner du Davidshallstorg. Det är även ett tydligt cykelstråk med nära buss- och tågförbindelser. Här blandas klädbutiker med kaféer, restauranger med härliga uteserveringar på sommrarna, blomsteraffärer och barberare. Här ligger även det monumentala polishuset, ritat av Frans Evers.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy