Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK
Adress
Mäster danielsgatan 3, S:t Knut, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
43 kvm
Avgift
2 900 SEK / mån
Rum
2 rum

Genomgående tvårummare på anrika S:t Knut!

Välkommen till denna charmiga tvåa i precis närhet till mysiga S:t Knuts torg! På tredje våningen välkomnas vi av ljuvligt ljusinsläpp över det mörka brädgolvet och generös takhöjd. Här har ni en genomgående bostad med ett stilrent kök, rymligt allrum och yteffektiv planlösning.

Här bor man i närhet till det populära S:t Knuts Torg som bjuder på en avslappnad och kreativ atmosfär men även restauranger, mysiga caféer, bra kommunikationer och härliga grönområden.
På S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren blir torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns det även flertal fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget.

Beskrivning

HALL:
Direkt när du kliver in i hallen möts du av det fina brädgolv som löper genom hela bostaden. Här finns det även plats för hatt- och skohylla.


SOVRUM:
Sovrummet bjuder på härligt ljusinsläpp och väggar i smakfull mörkgrön färg. Det finns plats för dubbelsäng och förvaring i garderob. Sovrummet är belägen in mot innergården.


KÖK:
Köket bjuder på vita luckor och svart kakel. Köket är utrustat med induktionsspis, diskho, kyl/frys och ugn.


BADRUM:
Grått klinker med helkaklade vita väggar. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, badkar och spegel ovanför handfatet.


VARDAGSRUM:
Med anslutning till köket så ligger vardagsrummet med det löpande brädgolvet och ljusa väggar. Här finns plats för både soffgrupp och förvaring. Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinläpp och

Bostadsfakta

Kommun

Pilen 2, Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 43 kvm.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 0.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1930
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Ventilation: F

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme. Vattenburna element.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mäster Henrik
Organisationsnummer: 769611-9200
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 63
Antal lokaler: 7

Bostadsrättsförening Mäster Henrik är en äkta förening. Fastigheten bebyggdes på 1930- talet, 2005 köpte föreningen fastigheten och föreningen bildades. Tomten är friköpt. Föreningen består av 63 lägenheter varav 61 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Den finns även 7 lokaler som upplåts med hyresrätt.

Parkering: Boendeparkering råder i området.

TV och bredband: Kabel-tv levereras via Canal Digital och bredband levereras via Bredband 2.

Gemensamma utrymmen: Innergård med grill och sittplatser. Två tvättstugor, en i Mäster Danielsgatan 3/ Mäster Henriksgatan 8 samt en i Mäster Henriksgatan 6.

Föreningens ekonomi

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020. Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).

-Senaste avgiftshöjning: Årskiftet mellan 2019 - 2020 med 2%
-Innan dess höjdes avgiften: 2018-01-01 med 3 %.
Senaste avgiftshöjningen är det enda planerade i dagsläget.

Föreningens renoveringar

- Gjorda renoveringar:
1994, installerades nya värmeväxlare.
1996, genomfördes en elsanering på Mäster Henriksgatan 8 och på Mäster Danielsgatan 3, även nya ytterdörrar installerades.
1999, byggdes fyra vindslägenheter.
2006- 2007, byttes avloppsstammarna på Mäster Henriksgatan 6.
2007, gjordes en besiktning av ventilationen.
2008, renoverades tvättstugan.
2011, drogs fiberoptiskt bredband fram till fastigheten.
2012, byttes låssytem och porttelefon installerades.
2013- 2014, renoverades portarna.
2014, genomfördes takomläggning samt samtliga stuprör, rännor byttes ut.
2016, renoverades samtliga fönster och husets portar. Samma år spolades samtliga avloppsstammar i huset på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8.
2017, byttes två takfönster.
2018, Relining av samtliga avloppsstammar (på Mäster Henriksgatan 6 kommer enbart de liggande ledningarna i källaren att relinas då resterande stammar redan bytts.
2017-2018, Föreningen har sålt råvind för utbyggnad av lägenhetsytan till befintliga lägenheter. Vid räkenskapsårets utgång har 6 lägenheter köpt råvind.
2018, Renoverades gemensamma utrymme och rustades upp med ny torktumlare

- Planerade renoveringar,
Föreningen skall renovera värmesystemet 2020 och planerar även att se över fasaden samt balkongerna. I dagsläget är inte besluten på fasaden samt balkongerna helt säkerställda.

Kontakt
http://www.masterhenrik.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energideklarationsdatum: 2020-02-11

TV

Canal Digital

Internet

Bredband 2

Månadsavgift

Avgift: 2 900 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Saknar balkong

Bilplats

Boendeparkering råder i området.

Närområde

Allmänt om området: S:t Knut är området för dig som gillar det bevarade och charmiga. Här har funkishusen pampiga entréhallar, gallerhissar och högt i tak. Kulturlivet frodas i de här trakterna med Malmös kanske bästa utbud av second hand-affärer. Restaurangerna är trendiga och här finner du allt från det lakto-ovo-vegetariska och ekologiska fiket Fyn till prisbelönta sushikrogen Saiko. Sugen på en utekväll? Folkets park ligger bara på andra sidan Amiralsgatan med både Far i Hatten och Moriskan. Eller varför inte kila över till Dr Feelgood och se vilket band som spelar just den här kvällen?

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy