Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Tellusvägen 2D, Tureberg, SOLLENTUNA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
65 kvm
Avgift
3 738 SEK / mån
Rum
2 rum

Mysig lägenhet med radhuskänsla!

Välkommen hem till denna tvåa med mycket centralt och attraktivt läge i omtyckta och trivsamma Tureberg. Tilltalande planlösning med sociala sällskapsytor och genomgående ljusflöde skapar en härlig rymd. Lägenheten är välplanerad, modern och mysig. Dessutom bjuder den på en stor och härlig trädäckad uteplats om 25 kvm med utgång från vardagsrummet. Tack vare den generösa uteplatsen får du på sommarhalvåret en underbar oas där du kan njuta fullt ut. De stora fönstren bidrar med ett vackert ljusinsläpp i vardagsrummet och här finns det gott om plats för stora sällskap och långa, trevliga middagar. Från vardagsrummet når du sovrum med plats för dubbelsäng och en stor garderobsvägg. I bostadens hjärta finner du ett kök med gott om arbetsytor och praktiska förvaringsmöjligheter. Behagligt ljusinsläpp genom fönster mot lugna och grönskande omgivningar. Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar som bryts av med en fondvägg i gråblå mosaik. Bostadsrättsföreningen BRF Träkilen 7 är en liten och familjär förening belägen i ett charmigt område omringad av grönska. Sammantaget en mycket familjevänlig lägenhet med radhuskänsla!

Här bor du mycket centralt med närhet till bland annat matbutiker, restauranger och gym. Sollentuna Station med utmärkta kommunikationer ligger precis runt hörnet. Sollentuna Centrum ligger endast en kort promenad bort. Närhet till Edsbergsparken och Edsviken med småbåtshamnar, utegym, Sollentunavallen, sim- och sporthallar, badplatser och fina promenadstråk. Under vinter kan man åka skridskor på Edsviken.

Beskrivning

Hall- Välkomnande hall med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Trevlig hall med avhängningsutrymmen och garderob.

Kök- Smakfullt kök ekparkettgolv och målade väggar i vit. Här finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsyta. Köket är inrett med vita köksluckor, gråa bänkskivor och vitkakel ovan arbetsbänk. Vitvaror såsom diskmaskin, integrerad ugn och mikrovågsugn, kyl och frys, rostfri fläkt samt spishäll. Behagligt ljusinsläpp genom fönster mot lugnt och grönskande läge.

Vardasgrum- Luftigt vardasgrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor och plats för stor soffgrupp, TV-bänk, stor bokhylla samt stort matbord. Fönster med två väderstreck mot den fantastiska uteplatsen, bidrar till att skapa ett vackert ljusinsläpp.

Sovrum- Trevligt sovrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt samt mönstrad fondvägg. Goda förvaringsmöjligheter tack vare den stora garderobväggen. Plats för dubbelsäng och sängbord. Behagligt ljusinsläpp genom fönster mot lugnt och grönskande läge.

Badrum- Stambytt och helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar som bryts av med en fondvägg i gråblå mosaik. Utrustat med dusch, WC och kommod med spegel samt vädringsfönster.

Uteplats: Lägenheten har en stor härlig trädäckad uteplats om 25 kvm med utgång från vardagsrummet. Fantastisk uteplats som ger lägenheten radhuskänsla. Uteplatsen är omringad av en större grönskande yta där man kan sitta ute, äta, sola och umgås på sommaren. Här får man sol under hela dagen.

Övrigt

Lägenheten är belägen i ett lugnt och mycket populärt område mitt i Sollentuna. På gångavstånd finns Stinsen och Sollentuna centrum samt sporthall med simhall, bowling, tennis- och badmintonhall. I närheten ligger även Edsviken sjön med promenadstråk och badplats.
Kommunikationerna är goda, cirka 5 minuters promenad till både pendeltåg och buss. Med buss från Sollentunavägen når ni hela övriga Sollentuna. Från
Sollentunavägen går det även bussar till Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Kista centrum, Arninge samt direktbussar till Sergels torg. Det är cykelavstånd till Kista. Ni tar er även snabbt ut på E4:an och når därmed t.ex. Arlanda på 20 minuter. Pendeltåget till Stockholm går nu var 7-8:e minut i högtrafik samt ungefär var 10:e minut utanför högtrafik. Pendeltåg går även till Uppsala och Arlanda flygplats.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning.pdf BRF Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Sollentuna kommun, Skattesats 30.45%.

Storlek

Boarea 65 kvm.

Rum

2 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

2 (1101)

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1938
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Ombyggnadsår 2008
Fönster: 3-glass

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Träkilen 7
Organisationsnummer: 769618-1879
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 2 (1101)
Antal lägenheter: 5
Antal lokaler: 0

BRF Träkilen 7 är en äkta bostadsrättsförening med 5 lägenheter i Sollentuna. Föreningen bildades år 2008. Till föreningens medlemmar finns en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare. Föreningen är ansluten till fiber.

Parkering: En kostnadsfri parkeringsplats ingår i lägenheten.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till fiber. TV och Bredband via fiber från Sollentuna stadsnät.

Föreningens renoveringar

2008 Stambyte
2013 Renovering tak och ventilation
2015 Ytterdörrarna har målats om, putsen som var skadad på fasaden har reparerats, reglerutrustning för golvvärme har införskaffats, ny gårdsbelysning vid tvättstuga har monterats
2016 Monterat reglerutrustningen för golvvärme
2018 Bytt tvättmaskin
2019 OVK- besiktning, installerat solceller

TV

Föreningen är ansluten till fiber. Tv och Bredband via fiber från Sollentuna stadsnät.

Månadsavgift

Avgift: 3 738 SEK / mån
El, Vatten och Parkering Ingår i avgiften.

Driftskostnad

333 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 183 SEK

Driftkostnad gäller för 2 personers hushåll (2 vuxna). Samtliga uppgifter är beräknade enligt schablon. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för ny ägare/boende.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 19.503 %
Andel av årsavgiften: 19.503 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Uteplats om 25 kvm.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy