Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK
Adress
Södra Ringvägen 2E, Östermalm, VÄSTERÅS
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
54 kvm
Avgift
3 694 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nyligen producerad 2:a med centralt läge på Östermalm

Det första du möts av när du kliver in i lägenheten är en ljus och öppen hall. Härifrån når du köket med öppen planlösning mot vardagsrummet, sovrum och badrum.
Köket erbjuder generösa arbetsytor och den öppna planlösningen mot vardagsrummet bjuder in till socialt umgänge med gäster. Vardagsrummet är mysigt med plats för soffa, matbord mm. Härifrån når du den inglasade balkongen som på sommarhalvåret blir som ett tredje rum. Sovrummet är stort och rogivande med harmoniska färger. Badrummet är väl tilltaget erbjuder det man kan önska från ett badrum.

Föreningen erbjuder möjlighet till parkering i garage.

Området är centralt beläget på Österport i centrala Västerås. Med några minuters promenad når du tåg/busstation. Restauranger, caféer, butiker mm.

Beskrivning

Kök

Ljust och härligt kök i öppen planlösning med vardagsrum. Här finner du kombinerad kyl/frys, micro, ugn,spishäll samt goda förvaringsmöjligheter.
Vackert trägolv med ljusa skåpsluckor och ljusa väggar.

Vardagsrum

Öppet och socialt vardagsrum. Stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffa samt matbord. Vackert trägolv med ljusa väggar.

Sovrum

Stort och inbjudande sovrum med bra förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderob. Rogivande gröna väggar.

WC

Helkaklat badrum med gott om plats. Här finns wc,kommod,dusch med glasvägg, tvättmaskin och förvaringsskåp. Grått golv med vita väggar.

Balkong

Stor inglasad balkong. Med utsikt över den fina innergården. Här finns plats för loungegrupp.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Österport 3 Stadgar.pdf BRF Österport 3 Årsredovisning 2017.pdf BRF Österport Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Västerås kommun, Skattesats 32.45%.

Församling

Västerås domkyrkoförs.

Storlek

Boarea 54 kvm. Bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

2e1102

Våning / hiss

Våning 2 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2017
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Österport 3
Organisationsnummer: 769631-5097
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 2e1102
Antal lägenheter: 42
Antal lokaler: 0

Fastigheten byggdes 2017. Ekonomisk och administrativ förvaltare är MBF.

Parkering: Föreningen har ca: 31st parkeringsplatser i parkeringshus (fria platser) och kostar 310 kr/mån. F.n finns lediga platser. (observera att detta kan komma att ändras).

TV och bredband: Telia trippel play (kabel-tv, bredband och ip-tfn).

Gemensamma utrymmen: I huset finns cykelförråd och barnvagn/rullstolsförråd.

Föreningens ekonomi

Enligt föreningens kontaktperson är ekonomin god och jämfört med den ekonomiska planens beräknade räntor har man lyckats förhandla ner räntorna och fördelat lånen på tre löptider (3, 5 och 8 år). Utrymmet som de lägre räntorna medförde använder man för att amortera mer än beräknat.

Inga planerade avgiftshöjningar (bekräftat av föreningen 2020-02-25).

Föreningens renoveringar

Då fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmsta 5-10 åren. Föreningen avsätter medel till yttre underhållsfond enl plan.

TV

Tv ingår i avgiften

Internet

Bredband ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift: 3 694 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Innergård nästintill färdigställd.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.8761 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1180 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Föreningen har ca: 31st parkeringsplatser i parkeringshus (fria platser). För närvarande kostar ett parkeringskort 300 kr/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy