Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK
Adress
Bodekullsgatan, Östra Sorgenfri, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
60 kvm
Avgift
3 651 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående tvåa med vackra äldre attribut såsom fiskbensparket, brädgolv och högt i tak!

Varmt välkommen till denna tvåa på Bodekullsgatan! Här erbjuds en stor och rymlig lägenhet med bra förvaringsmöjligheter och fönster i två väderstreck. Lägenheten är nyligen renoverad (2019) och är i mycket fint skick!

Här är det lätt att trivas för den som vill bo centralt men ändå vill slippa trafiken utanför hemmet! Du bor nära inpå centrala pulsen i Malmö, med alla restauranger, butiker och trevliga torg. Ta cykeln med dig på upptäcktsfärd och ta dig snabbt och enkelt antingen till Möllevångstorget med sina många uteserveringar eller Gustav Adolfs Torg där du kan finna det mesta inom shopping och service. Är du istället på humör för en promenad, ta med dig en picknick till Folkets park!

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö S:t Johannes.

Storlek

Boarea 60 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1947
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Helgehus
Organisationsnummer: 746000-0818
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 24
Antal lokaler: 0

Brf Helgehus som är en äkta förening äger byggnaden Bragden 3 i Malmö. Marken är friköpt. Byggnaden består av 1 bostadshus med 24 lägenheter uppfört 1947, med 2 trapphus på adresserna Bodekullsgatan 31 A-B.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 183 kr år 2020). Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).

Senaste avgiftshöjning, 1 januari 2019 med 4 %.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
-Gjorda renoveringar
2014, Fasad och fönster renovering, målning av samtliga fönster utvändigt och invändigt, balkong renovering,
2015, Ny torktumlare.
2016, Ny tvättmaskin.
2017, Relining.

-Planerade renoveringar
Inga investeringsbeslut har fattats i dagsläget kring kommande större underhållsåtgärder.

Föreningen följer en underhållsplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns det ett enklare gym som medlemmarna kan utnyttja. Varje medlem får tillgång till ett källarförråd samt ett vindsförråd. I källaren finns även ett cykelrum där medlemmarna kan parkerna sina cyklar.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv är anslutet via Canal Digital (obligatoriskt tillägg på 91 kr/mån) och bredband är anslutet via Ownit (obligatoriskt tillägg på 154 kr/mån).

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området.

ÖVRIGT
- Bostadstillägget ingår
- Accepterar delade ägandeförhållande, minsta procent man får äga 10 %
- Föreningen har gemensamma städdagar under vår/höst

KONTAKT
Mail: brfhelgehus@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Månadsavgift

Avgift: 3 651 SEK / mån
Ingår i avgiften: Vatten, värme och bostadsrättstillägg.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.41000 %
Andel av årsavgiften: 4.41000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy