Länk kopierad!

Visningar

sön 12 apr 13:00 - 13:30
Öppen visning - välkommen! Föranmäl gärna.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 250 000 SEK
Adress
Vidargatan 49, Märsta - Valsta, Märsta
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
3 722 SEK / mån
Rum
2 rum

Charmig och perfekt planerad tvårumslägenhet med naturnära, lugnt och barnvänligt läge

Här erbjuds en optimalt planerad och ljus lägenhet som är full av liv och charm. Här bor du okomplicerat och härligt.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en inbjudande och praktisk hall med hatthylla och klädhängare. Vidare finns kök, vardagsrum, badrum och ett ljust och mysigt sovrum med garderob, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Köket är praktiskt och trevligt med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, stora fönster, vita skåpluckor och plats för matbord och stolar. Det sociala, lättmöblerade och rymliga vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor, fin utsikt och plats för soffa och matgrupp. I badrummet finns toalett, dusch, duschvägg, kommod, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

Här bor du vid ett av Märsta - Valstas bästa lägen, med Valsta Centrum inom gångavstånd. Märsta Centrum ligger tio minuter bort och Uppsala & Stockholm finns inom pendlingsavstånd. Här finns allt och lite till för familjen som vill bo på bekvämt avstånd till allt Märsta har att erbjuda.
Vi ses på visningen!

Beskrivning

Hall
Den inbjudande och praktiska hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och klinkergolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall ? hatthylla och klädhängare.

Kök
Det praktiska och trevliga köket har ljusa väggar och laminatgolv. Utrustningen består av spis, ugn, kyl, frys och fläkt. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, stora fönster, vita skåpluckor och plats för matbord och stolar.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt ? ett socialt, lättmöblerat och rymligt rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor, fin utsikt och plats för soffa och matgrupp.

Sovrum 1
Från hallen når du lägenhetens master bedroom ? ett ljust och mysigt rum med laminatgolv och ljusa väggar. Rummet har garderob, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng.

Badrum 1
Stort, stambytt och fräscht badrum med toalett, dusch, duschvägg, kommod, handfat, badrumsskåp och handdukstork. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel.

Dokument (pdf)

Planritningar Allmän information & trivselregler. Stadgar Björken i Märsta 2018.pdf HSB Brf Björken i Märsta, årsredovisning 2018 signerad.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Valsta 4:7, Sigtuna kommun, Skattesats 33.26%.

Församling

Valsta.

Storlek

Boarea 55 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

268

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1971
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB BRF Björken
Organisationsnummer: 714800-2178
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 268
Antal lägenheter: 270
Antal lokaler: 67

BRF BJÖRKEN
www.brfbjorken.se
Föreningen äger fastigheterna Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes 1971.
På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2-24 och Vidargatan 3-49. Fr o m 1/1 2019 är fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Protector Försäkring. I fastighetsförsäkringen ingår bostadsrättstillägget för samtliga bostadsrätter, vilket betyder att du f.n inte behöver teckna en sådan separat hos ditt försäkringsbolag.

I föreningen finns en bastu (Vidargatan 7) och en föreningslokal (Vidargatan 47) som boende kan hyra.

Parkering: Föreningen har 42 garageplatser, 64 p-platser med el, 127 p-platser utan el och 11 avgiftsbelagda besöksplatser.

TV och bredband: Alla lägenheter har Comhem och uttag för bredband via Bredbandbolaget. Sedan 1/1 2017 tillkommer en kostnad på 170 kr på månadsavin för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.

Föreningens ekonomi

Planerade avgiftshöjningar:
2017- 2019 3 % årligen.

Föreningens renoveringar

Stamrenovering har genomförts 2010-11.
2016:
Relining av bottenplattor
Byte av fläktaggregat
Rengöring av husplåtar
Upprustning av lekplats vid Vidar 47

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2018-12-12
Energiprestanda primärenergital: 124 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 722 SEK / mån
Inkl värme, kallvatten & kabel-TV

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.33427 %
Andel av årsavgiften: 0.33427 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 7 306 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Fransk balkong

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy