Länk kopierad!

Visningar

sön 31 maj 11:30 - 12:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 750 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Plutonsgatan 9, Södra Ekkällan, Linköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
75 kvm
Avgift
3 868 SEK / mån
Rum
3 rum

Fantastisk hörntrea med hög trivselfaktor

Listan med kvalitéer kan bli lång för att sammanfatta denna välplanerade bostad. Låt oss presentera en modern trea med underbar balkong i byggnad uppförd 2015 i attraktiva Södra Ekkällan.

Bostaden är disponerad på 75 kvadratmeter och inrymmer kök och vardagsrum i öppen planlösning, en väl tilltagen entréhall med förvaring bakom spegelskjutdörrar, två rymliga sovrum samt ett kombinerat badrum/tvättstuga. Genomgående ljusa, fräscha ytskikt och generösa ljusflöden tack vare fönster från två väderstreck.

Underbar balkong med fritt läge över den lugna, grönskande innergården som ger känslan av en privat atmosfär. Balkongen vetter åt nordväst vilket bidrar till härlig kvällssol. På innergården finns en lekplats, perfekt att bara kunna släppa ut barnen för lek och spring.

Sammantaget ett representativt och bekymmerslöst boende som lämpar sig för såväl den yngre som den äldre. Eftersom huset är så pass nybyggt behöver Ni inte mer än att flytta in era möbler så kan Ni börja bo och trivas sedan från första stund.

Brf Ekkällan 3 är en stabil bostadsrättsförening med god ekonomi och en engagerad styrelse. Varje lägenhet har ett källarförråd. Föreningen disponerar över både garage- och parkeringsplatser som de boende kan hyra. Dessutom finns möjlighet att kunna nyttja en övernattningslägenhet.

Området är lugnt och trivsamt med flertalet skolor och förskolor i närheten, den närmsta ligger faktiskt tvärs över gatan. På bekvämt gångavstånd finns närmsta matbutik, samt träningsanläggningar och restauranger. För den som gillar att vistas i naturen är det bara att slänga på sig löparskorna och ge sig ut i Tinnerö Eklandskap som är en nära granne. Även Tinnerbäcken med sina fina promenadstråk är ett bra ställe att finna rekreation på.

Varmt välkommen att besöka visningen av denna härliga bostad. Tveka inte att höra av dig om du önskar privatvisning!

Beskrivning

HALL
Inbjudande hall med klinkergolv innanför entrén som sedan övergår i ekparkettgolv, enhetligt för resten av bostaden.
Här finns praktisk förvaring bakom spegelskjutdörrar. Vitmålade väggytor.

KÖK
Modernt, fullutrustat kök med vita skåpsluckor, laminatbänkskiva och kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen utgörs av kyl och frys i rostfritt stål, ugn, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Här finns goda sällskapsytor med flertalet möbleringsalternativ. Härifrån når man den underbara balkongen i nordvästläge.

SOVRUM
Bostaden har två rymliga sovrum med målade väggytor och ekparkettgolv. Master bedroom är utrustat med integrerade garderober.

BADRUM
Fräscht, helkaklat badrum med badkar/dusch, toalett, kommod och spegelskåp. Det finns även tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp.

Dokument (pdf)

Brf Ekkällan Årsredovisning 2018 (1).pdf Stadgar Brf Ekkällan.pdf

Länkar

Prospekt

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun, Skattesats 32%.

Storlek

Boarea 75 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

6122

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ekkällan 3
Organisationsnummer: 769627-4641
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 6122
Antal lägenheter: 70
Antal lokaler: 14

Föreningen är ägare till fastigheterna Elitsporten 1 och Elitsporten 3 i Linköpings kommun. På föreningens fastighet finns det två flerbostadshus i fyra till fem våningar med totalt 70 bostadsrättslägenheter, total boarea ca. 6 166 m2. Föreningen disponerar över 68 parkeringsplatser varav 37 i garage, samt fyra MC-platser i garage. I fastigheten finns styrelserum för styrelsens arbete och gemensamhetslokal/övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra. Utöver detta finns lägenhetsförråd i källaren, garage i källaren, cykelrum, barnvagnsrum samt sopnedkast och återvinning.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Försäkringen omfattar även ansvarsförsäkring för styrelsens ledamöter och sedan 1 september 2017 kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarnas bostadsrätter.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inte några planerade avgiftshöjningar. De sänkte nyligen månadsavgiften med 5 %. 2019-02-20.

Föreningens renoveringar

Föreningen planerar att förbättra skalskyddet genom byte av låssystem mm.

TV

TELIA Triple Play ingår i månadsavgiften.

Internet

TELIA Triple Play ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 868 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, bredband och kabel-tv.

Gårdsplats/innergård

Grillplats och sandlåda på innergården.

Driftskostnad

498 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
VA: 223 SEK
Elektricitet: 150 SEK

Kostnad för el och varmvatten debiteras direkt av föreningen efter faktisk förbrukning

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.29623 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Stor balkong med nordvästläge. Vetter mot lugn innergård. Eftermiddags- och kvällssol.

Bilplats

Garageplats går att hyra i föreningen för 750 kr/månad. Separat kö.
Parkeringsplats går att hyra för 300 kr/månad. Separat kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Garage i husets källare.
Övernattningslägenhet finns att hyra för tillresande gäster.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy