Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 045 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 195 000 SEK / eller högstbjudande!
Adress
Solters plan 1B, Triangeln, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50 kvm
Avgift
2 496 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Citytvåa mitt i Triangeln!

På en lugn gata intill huvudstråket Södra Förstadsgatan saluförs denna ljusa och välplanerade lägenhet med Möllans myller, Triangelns affärsutbud och innerstans nöjen runt hörnet. Här ges även utmärkta kommunikationer via Citytunneln som man når på en minut. På femte våningen med hiss väntar en alldeles fantastisk tvåa med balkong för alla er som värdesätter 30-tals charm, högt i tak och gedigna golv! Lägenheten är genomgående och stora fönster på rad gör bostaden otroligt ljus och luftig. Interiört finns ett stort sovrum, fräscht kök med frukosthörna, helkaklat badrum i fint skick samt vardagsrum med fönster mot trevliga Solters Plan. I rum efter rum finns dels brädgolv, dels fiskbensmönstrad ekparkett samt släta väggar och tak. En midnattsblå väggkulör i det rymliga sovrummet bryter av det vita på ett fint sätt. Via en pardörr i sovrummet kliver vi ut till den nätta balkongen som ger kvällssol samt vackra utsikter över takåsar och Johanneskyrkans torn. Pricken över i:et är att man blir boende i populära Brf Havsuttern som är en välskött förening med låga avgifter. Välkommen på visning!

Beskrivning

ENTRÉ
Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vacker fiskbensmönstrad ekparkett och släta vita väggar och tak. Här finns det gott om svängrum och det mesta man kan kräva av en hall - klädkammare, hatthylla, klädhängare och säkerhetsdörr.

BADRUM
I hallen finns även ett helkaklat badrum i fint skick med turkosblått kakel, platsbyggt badkar, tvättställ i vitt porslin och wc.

VARDAGSRUM
Planlösningen leder vidare in till det mysiga vardagsrummet med fönster i söder mot solters plan. Djupa fönsterinfattningar, fönsterbänkar i granit och en vacker takrosett skänker sällskapsrummet rogivande charm. Det finns plats i det generösa utrymmet med både soffgrupp och matgrupp.

KÖK
Köket har en inredning i original med en vacker gasspis från SMEG, rostfri diskbänk, separat skåpsinredning för extra förvaring, kombinerad kyl och frys, diskmaskin och köksfläkt i borstat stål. Stänkskydd i form av vitt kakel finns ovanför arbetsytorna och runt gasspisen som vilar på granitgolv - praktiskt med rengöring. I kökets ände, precis vid tvåluftsfönstret, finns en frukosthörna.

SOVRUM
Bostaden har ett väl tilltaget sovrum med garderober som ingår. Sovrummet har gott volym och frihetskänsla tack vare bostadens goda takhöjd. Här finns plats för en Kingsize säng och förvaringsmöbler därtill.

BALKONG
Via en pardörr med fönster kliver man ut i den nätta balkongen som hänger högst över den lugna innergården. Balkongen vetter mot nordväst med bra tillgång på kvällsol. Från balkongen ges utsikter över takåsar samt Johanneskyrkans torn. Perfekt under sena vår- och sommarkvällar!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Havsuttern Stadgar.pdf BRF Havsuttern Årsredovisning 2018.pdf BRF Havsuttern Energideklaration (Möllevångsgatan 20A-C).pdf BRF Havsuttern Energideklaration (Södra Förstadsgatan 65B-C).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

46

Våning / hiss

Våning 5 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: Brf Havsuttern
Organisationsnummer: 746000-4489
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 46
Antal lägenheter: 142
Antal lokaler: 8

Brf Havsuttern är en äkta förening som äger fastigheterna Havsuttern 15,17 och 18 i Malmö. Lägenhetshusen uppfördes 1939 och föreningen bildades 1941. Totalt innefattar föreningen 142 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens adresser är Möllevångsgatan 20 A-C, Södra förstadsgatan 65 A-C, samt Solters Plan 1 A-E, Malmö.

EKONOMI
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 183 kr år 2020).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).

Föreningen höjde avgiften senast 2019-01-01 då med 4%. Samtidigt som de sänkte årsavgift kapital med 51,96%. (Kontrollerat 2020-02-05)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utfört underhåll
2010 - Relining avloppsstammar
2010-2011 - Totalrenovering av hissar
2012 - Byte av alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2014 - Underhåll av uteplats
2015 - Översyn av samtliga anmälda balkonger samt lagning vid behov
2015 - Kittning och ommålning av samtliga takfönster
2015 - Ombyggnad av terasser på S. Förstadsgatan 65B och C
2016 - Obligatorisk ventilationskontroll och kanalrensning
2018 - Större renovering där det byttes tak, tegelfogar, balkongräcken m.m.
2019 - Polering av yttre klinkers, blästring och rostskyddsbehandling av föreningens grindar

- Planerat underhåll
Uppfräschning av föreningens gemensamma innergård

Föreningen följer en underhållsplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grillplats, grovsoprum, innergård med sopsortering samt tvättstugor.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Comhem. Bredband kan beställas dels via Comhem alternativt via Ownit som har fiberkabelanslutning till fastigheten. Kostnaden för bredband till Ownit ingår i avgiften. (Ca 100 Mbit/sek).

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har ingen egen parkering för bilar, motorcyklar eller mopeder.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

ÖVRIGT
Föreningen accepterar delat ägarförhållande, dock måste den ena parten äga minst 10%.
El köps in via föreningen och debiteras per lägenhet efter förbrukning. Medlemmar kan inte själva välja elleverantör.

KONTAKT
Hemsida: http://www.brfhavsuttern.se/
Mail: styrelsen@brfhavsuttern.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 148 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-12-23

TV

Föreningen är ansluten till Comhem kabel-tv.

Internet

Comhem alternativt via Ownit som har fiberkabelanslutning till fastigheten. Kostnaden för bredband till Ownit ingår i avgiften (100 Mbit/s). Övriga bredbandstjänster finns via Ownits hemsida: http://www.ownit.se/

Månadsavgift

Avgift: 2 496 SEK / mån
Ingår i avgift: värme, vatten, bostadsrättsförsäkring och ett gemensamt elavtal
Obligatoriskt tillägg: 125 kr/mån för kabel-tv och bredband (Ownit).
Elförbrukning debiteras efter faktisk förbrukning
Totalt: 2621:-/mån

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 150 SEK
Övrigt: 100 SEK
Driftskostnaderna avser schablonkostnader för hushållsel, gas till gasspis och hemförsäkring. I föreningen har man förmånlig gemensam el och en bostadsrättsförsäkring ingår redan för själva bostadsrätten. Vill du få en boendekostnadskalkyl? Fråga ansvarig mäklare.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.59417 %
Andel av årsavgiften: 0.60098 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Garage/parkering
Boendeparkering finns på Solters Plan.
Föreningen har ingen egen parkering för bilar, motorcyklar eller mopeder.

Övrigt

* lägenhetens boarea är uppmätt till 50 kvm av säljaren. Boarean enligt föreningens senaste uppmätning är 49,7 kvm. Är det av intresse för tilltänkt köpare att uppmäta bostadens area så får man tillfälle att göra detta på egen bekostnad.

Närområde

Allmänt om området: Triangeln, ett namn som uppkom någon gång under början av 1900-talet när det fanns en spårvägsrefug som såg ut som en Triangel. "Triangelen", som malmöborna kallar det, har kommit till att bli en centralfigur i Malmös stadsbild med sitt köpcentrum, omdragningen av busstrafiken och tågstation. Restauranglivet här i krokarna är rikt och här finns några institutioner som serverat hungrande malmöbor sedan urminnes tider, bland annat Kin Long på Rådmansgatan, Gamla Brogatan på gatan med samma namn, eller det klassiska hamburgerhaket Stippes. Oavsett vad du gillar finns det något för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy