Länk kopierad!

Visningar

sön 5 apr 12:45 - 13:00
Live visning. Anmäl dig via annonsen på Hemnet. Övriga tider: kontakta mäklaren

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / Utg.pris
Adress
Stig Lindbergs gata 17B, Porslinskvarteren, Gustavsbergs Hamn, Gustavsberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
26 kvm
Avgift
1 854 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilsäker loftslägenhet med uteplats i söderläge

I Fabrikshuset, som kallas Gustavsbergs hamns flaggskepp, finner du denna ljusa och snygga lägenhet med en härlig rymd och stort ljusinsläpp. Lägenheten har gott om yta då det utöver uppgiven boarea har ett rymligt sovloft om ca 7 kvm golvyta. I allrummet har du gott om plats för både soffhöra och ett litet köksbord. Industridetaljerna i lägenheten gifter sig utmärkt med de smakfullt gjorda materialvalen. Ett snyggt kök i grått och vitt och helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv. Här disponeras en öppen planlösning mot allrum och loftet och härifrån nås också uteplatsen. Garderobsvägg i hallen och ett helkaklat stilrent badrum finns också. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat med spegel samt tvättmaskin och torktumlare.
Uteplats i direkt söderläge med plats för bord och stolar och vackra planteringar. Till lägenheten finns möjlighet till att hyra parkeringsplats i garaget i källarplan (separat kö). Även förråd, cykelförråd samt barnvagnsförråd finns. Överst i huset finns en fantastisk takterrass med hänförande utsikt över Gustavsbergs hamn och Farstaviken vilken är tillgänglig för de boende i huset. Här finns lägenheten för dig som vill bo med närheten till skärgården, grönskande natur och vatten men samtidigt ha Stockholms innerstad endast 20 minuter bort. Välkommen hem!

Beskrivning

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

När du kommer in i lägenheten upplever du direkt rymden och härliga ljuset i lägenheten. Ljuset flödar in från stora fönster mot söder och lägenheten känns rymlig och välkomnande.
Köket är modernt i grått med vitvaror i rostfritt och diskbänk i mörkgrå granit. Luckor i en vilsam, sober, grå kulör. Köket är välplanerat och ger gott om förvaring och är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och induktionshäll samt integrerad diskmaskin och inbyggd mikro. Alla väggar i lägenheten är vitmålade och på golven i kök och sovrum samt på loftet är det ekparkett. Två garderober finns i hallen och två i stora rummet. Trappen upp till loftet är mörkgrå/svart och passar utmärkt in i stilen som lägenheten andas. Badrummet är helkaklat med vita väggar och mörkt grått klinkergolv med golvvärme. Rymlig duschhörna med glasad duschvägg och utrustad med både tvättmaskin och torktumlare. Wc, handfat med underskåp och spegel samt handdukstork finns också. Loftet är rymligt och passar bra som sovloft.

Övrigt

OM OMRÅDET
Bostadsområdet i Gustavsbergs Hamn utvecklas nu till en modern småstad med nya bostäder där den kända porslinsfabriken tidigare låg. Här finns också vårdcentral, flera livsstilsbutiker, Hemköp, restauranger och caféer. Lägenheten ligger i direkt anslutning till mysiga Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik och är en nyare del i det centrala Gustavberg. Här bor ni mitt bland fina strövområden, mycket naturskönt beläget med vackra omgivningar och populära vandringsleder längs havet (Tjustviksrundan och Gottholmarundan).
Kvarnsjön, på kort promenadväg från lägenheten, är en populär badsjö i närområdet.
Värmdös nyaste kulturtillskott; konsthallen "Artipelag" ligger också på gångavstånd från lägenheten. För mer information, se: http://www.artipelag.se/
Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum som erbjuder det mesta av den närservice man behöver: Coop Konsum, flera olika banker, systembolag, apotek, kiosk och frisör för att nämna något. Gustavsbergs Centrum är även knutpunkten för alla bussar på Värmdölandet med sin busscentral.
Utöver kommersiell service erbjuds mycket olika fritidsaktiviteter för alla åldrar. I centrum ligger Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Gustavsbergsbadet, en badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här.
Med en kort biltur nås både Mölnvik Köpcentrum och Värmdö Marknad finns på promenadavstånd, eller nås enkelt med buss eller bil.
Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg.
För mer information se kommunens hemsida: www.varmdo.se

Dokument (pdf)

BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Värmdö Gustavsberg 1:466, Värmdö kommun, Skattesats 32.28%.

Församling

Gustavsberg-Ingarö.

Storlek

Boarea 26 kvm. Areauppgifter enl. ekonomiska förvaltaren.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

D-1001

Våning / hiss

Våning 1 av 7.
Lägenheten ligger på entréplan
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: 2014 startade arbetet med ombyggnationen
Fönster: 4-glas
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Fabrikshuset
Organisationsnummer: 769628-1034
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: D-1001
Antal lägenheter: 219
Antal lokaler: 0

Parkering: I garage under huset (separat kö). Kostnad 918 kr/mån.

TV och bredband: Fiber

TV

Fiber. Flera leverantörer finns.

Internet

Fiber. Flera leverantörer finns. Nätoperatör är Ownit

Månadsavgift

Avgift: 1 854 SEK / mån
Inkl. uppvärmning

Tillträde

Enl. överenskommelse. Snabbt tillträde möjligt.

Driftskostnad

490 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
VA: 70 SEK
Elektricitet: 320 SEK
Kabel-tv/bredbands kostnad tillkommer. Olika efter vilket abonnemang man har.
El avser hushållsel
VA avser vatten (sopor ingår i månadsavgiften)

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.21060 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Uteplats i direkt söderläge med plats för cafébord och två stolar.

Bilplats

Möjlighet till plats i garage i byggnaden med avgift 850 kr/mån (separat kö).

Övriga utrymmen

Gemensam tvättstuga med 3 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare samt mangel finns på källarplanet. På samma plan finns även förråd till lägenheterna, cykelförråd samt ett barnvagnsförråd.

Vägbeskrivning

Direktbuss till Slussen går varje 5:e minut i rusningstid. Övrig tid ca varje 10:e minut. Resan tar ca 20 minuter till Slussen. Väg 222 förbi Nacka, ta avfart mot Gustavsberg och följ vägen "Gustavsbergs Allé", i två minuter så ligger Fabrikshuset på Stig Lindbergs gata och Hamnen på vänster sida.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy