Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 695 000 SEK
Adress
Fabriksgatan 8, Drottningtorget / City, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
0 kvm
Avgift
0 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Byggnad

Byggnadsår: 2006

Föreningen

Föreningens namn: Brf Concordia
Organisationsnummer: 716439-5837
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 129
Antal lokaler: 2

Brf Concordia är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar den friköpta fastigheten Concordia 22 i Malmö. På fastigheten finns två byggnader uppförda innehållande 129 lägenheter som förvaltas med bostadsrätt och 2 hyreslokaler. Byggnaderna uppfördes år 2006 och har adresserna Baltzarsgatan 14 A-F och Fabriksgatan 6-10 i Malmö.

Parkering: Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser i garage under byggnaderna. Av dessa 101 platser erbjuder föreningen 6 laddstationer för laddhybrider och elbilar samt 6 MC-platser. Plats för bil kostar 800 kr/mån och MC-plats kostar 300 kr/mån. De som använder sig av en laddstation kommer att bli debiterad ytterligare 250 kr/mån utöver den fasta kostnaden för garageplatsen samt kostnad för elen som debiteras till ett självkostnadspris.
I övrigt råder det boendeparkering i området, för mer information besök www.malmo.se.

TV och bredband: Kabel-TV levereras via ComHem, basutbud.
Bredband samt telefontjänster levereras via Öretel. Bredband med en hastighet om 1000 Mbit/s för 39 kr/mån som tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gästlägenhet om 3 rok som medlemmarna har möjlighet att hyra för en kostnad om 350 kr/natt. Gästlägenheten är utrustad med sängplatser samt täcken och kuddar för 6 personer. Man svarar för lakan, handdukar och förbrukningsmaterial själv. I föreningens källare finns ytterligare cykelparkering.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 138 kr år 2018).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (455 kr år 2018).

Föreningens renoveringar

- Utförda renoveringar
2011 Oljning och lackering av träpartier
2012 Omläggning av klinkers
2012 Isolering portal
2012 Uppdatering fiberkabel
2012 Trädgårdsbelysning
2014 Filter och ventilation
2014 Del av fasad
2016 Uppdatering av kamerasystem
2017 Brandlarm i garage
2017 Hissar
2017 Omläggning av takterrass
2018 Installation av EB-metoden (värmesystem)

- Planerade underhåll
2019 OVK

Föreningen följer en underhållsplan.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin och grönskande innergård som gör det svårt att tro att man är mitt i City. Här finns tillgång till gemensamma utemöbler och grillar samt lekplats med sandlåda.
På föreningens gård finns även cykelparkering under tak.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser i garage under byggnaderna. Av dessa 101 platser erbjuder föreningen 6 laddstationer för laddhybrider och elbilar samt 6 MC-platser. Plats för bil kostar 800 kr/mån och MC-plats kostar 300 kr/mån. De som använder sig av en laddstation kommer att bli debiterad ytterligare 250 kr/mån utöver den fasta kostnaden för garageplatsen samt kostnad för elen som debiteras till ett självkostnadspris.
I övrigt råder det boendeparkering i området, för mer information besök www.malmo.se.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy