Länk kopierad!

Visningar

sön 12 apr 12:00 - 12:30
Anmälan krävs. Ett begränsat antal sällskap tas emot samtidigt.
mån 13 apr
Anmälan krävs. Ett begränsat antal sällskap tas emot samtidigt.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 295 000 SEK
Adress
Spånehusvägen 56F, Östra Sorgenfri, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50 kvm
Avgift
2 884 SEK / mån
Rum
2 rum

Genomgående tvåa i stark förening!

Nu kan vi gladeligen erbjuda en tvåa belägen en halv trappa upp i en av de mest välskötta föreningarna i området. Äldre attribut som högt i tak och stora fönsterpartier gör sig tillkänna redan vid första anblick i hallen. I och med byggnadens placering på lugn gata är trafiken aldrig ett bekymmer. Den generösa takhöjden ger tillsammans med stora fönsterpartier en rymlig och fri innemiljö. Sovrummet ligger smart placerat mot den fridfulla innergården. Här bor du i ett populärt område med bra kommunikationer som snabbt tar dig dit du vill! Allt detta paketerat i en mycket välskött förening som har många stora renoveringar bakom sig. Här finns det mycket att tycka om!

Beskrivning

HALL
Ljust laminatgolv och ljusa väggar i kombination med ett par mörkare träväggar. Binder ihop lägenheten och erbjuder gott om avhängningsmöjligheter.

VARDAGSRUM
Fiskbensparkett och ljusa väggar. Stuckatur i tak. Fönster i söderläge samt gott om plats för möblemang.

SOVRUM
Laminatgolv och ljusa väggar. Fönster mot innergården. Sovrummet är i bra storlek och erbjuder plats för både en större säng och garderober.

KÖK
Ljust och fräscht kök. Ljust laminatgolv och vita väggar. Kökets inredning går i ljusa toner och ger tillsammans med fönstren mot innergården ett härligt ljusflöde. Vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, spis/ugn och kolfilterfläkt.

BADRUM
Halvkaklat badrum där väggarna pryds av vit kakel. Golvet svarar med tegelfärgad klinker. Duschutrymme med gott om plats.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Båstadsgården Stadgar BRF Båstadstadsgården Underhållsplan BRF Båstadsgården Årsredovisning 2018 Info, bra att veta om budgivning.pdf Info, undersökningsplikt & felansvar.pdf Info, sidotjänster Energideklaration Spånehusvägen 56.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 50 kvm. Enligt föreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1045

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1936
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glas
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Båstadsgården
Organisationsnummer: 746000-0800
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1045
Antal lägenheter: 102
Antal lokaler: 2

Brf Båstadsgården är en stabil äkta bostadsrättsförening som bildades 1937 i samband med byggnationen. Föreningen består av två bostadshus på adresserna Spånehusvägen 56 och Nobelvägen 117, föreningen äger marken. Föreningen består av 102 bostadsrätter och 2 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

EKONOMI
Bredablick har hand om den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant (473 kr år 2020).

Senaste avgiftsförändringen gjordes 2020-01-01, då höjdes avgifterna med 7%. Beslutet gällande höjningen togs till hänsyn till inflation, ökade omkostnader samt framtida underhåll. I dagläget finns inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerad 2020-03-18).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR:
1985 Treglasfönster sattes in.
1995 Lägenhetsdörrar byttes till branddörrar, vattenstammar utbytta.
1997 Bytte av elstammarna.
2000 Renoverades tak och ny värmeanläggning installerades.
2003 Fasaden renoverades, avloppsstammar i kök och badrum spolades.
2006 Nya skorstenar.
2007 Nytt miljöhus byggdes, dränering av fastigheten och plattsättning.
2007/2008 Målades fönster och entrédörrar, nya lås sattes in.
2010 Klotterskydd.
2010/2014 Löpande underhåll av tvättutrustning.
2012/2013 Dränering och nya plattor på gården.
2013/2014 Radiatorer byttes ut. Vattenstammarna i kök och badrum filmades igen, resulterade i beslut att avvakta med relining.
2018 Relining av avloppstammarna.
2019 Upprustning av lusthuset samt nya torkskåp till alla tvättstugor
2019 Nytt staket

Kommande renoveringar:
2019/2020 Byte av lås samt upprustning av ytterdörrar
2020 Plantering av ny häck

GARAGE/PARKERING
I området råder boendeparkering.

TV/BREDBAND
Föreningen är ansluten till bredband via Ownit till en kostnad på 200kr/mån. Det ingår inte i avgiften utan är valfritt. Kabel-TV är ansluten till Canal Digital, basutbudet ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns källarförråd eller vindsförråd som tillhör bostadsrätterna. Barnvagnsförråd finns i miljöhuset mitt på gården mellan bostadshusen. Cykelparkering finns både i källaren och på gården samt i trädgården framför hus 1 mot Spånehusvägen. På innergården finns det gemensamma grillplatser för alla medlemmar.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Juridiska personer accepteras inte.
Föreningen accepterar delade ägarförhållanden. Föreningen har rätt att neka medlemskap till person som inte avser att permanent bo i bostadsrätten i föreningen enligt stadgarna.
Fullvärdesförsäkring finns via länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmar.

Se gärna föreningens hemsida, www.bastadsgarden.se, för mer information.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energideklarationsdatum: 2019-02-11
Energiprestanda primärenergital: 195 /kWh per kvm och år

TV

ComHem

Internet

Ownit

Månadsavgift

Avgift: 2 884 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägg.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Baserat på information från säljaren. Observera att den faktiska kostnaden kan variera beroende på förbrukning och avtal.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.90000 %
Andel av årsavgiften: 0.89724 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

I området råder boendeparkering.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy