Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Borgargatan 2, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
29 kvm
Avgift
1 330 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig etta med kakelugn i en skuldfri förening!

Välkommen till denna exemplariska etta i Hornstull med många bevarade detaljer från husets byggår anno 1912! Här kommer man in i en harmonisk lägenhet med generös takhöjd som ger dessa 29 kvadratmeter en luftig känsla. Både kök och vardagsrum har högt fritt läge med morgonsol och utsikt mot Högalidskyrkan. Här finns originaldetaljer bevarade som en vacker och fungerande kakelugn, tredelade fönster med djupa fönsternischer och originalgolv. Lägenheten är väldisponerad med platsbyggt kök som är utrustat med gasspis, diskmaskin och rymliga arbetsytor. I köket finns även ett stort tredelat fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Badrummet är i toppskick med golvvärme och handduksvärmare. I hallen finns gott om förvaring i rymliga skåp från golv till tak.

I huset finns även balkonger på varje plan mot innergården där man kan sitta med en kopp kaffe i eftermiddagssolen!

Området präglas av mysiga caféer, restauranger och shoppingutbud för allt du behöver i Hornstulls galleria runt hörnet. Högalidsparken ligger precis utanför dörren och Lasse i parken ett stenkast bort. Vill man gå på en längre promenad eller löpträna är Långholmen och Årstaviken inte längre än några minuters gångväg bort. Utanför dörren går buss 66 som tar en till andra sidan Södermalm, utöver det går det andra bussar precis bakom hörnet så som 4an, 77an, 54an. Närmsta tunnelbana är röda linjen Hornstull.

Beskrivning

Hall
En välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i form av rymliga originalskåp från topp till tå. Härifrån nås det magiska vardagsrummet samt badrum.

Vardagsrum
Genomgående högt i tak, stort fönster med djup fönsternisch som ger ett härligt ljusinsläpp, utan insyn med utsikt mot kyrkan. Här finns plats för säng, soffa och en liten matplats. I rummet finns även en stor fint fungerande kakelugn som gör känslan i rummet magisk.

Kök
Platsbyggt mycket charmigt kök från 2015. Här finns gasspis, ugn, diskmaskin, kyl/frys, fläkt samt ett utfällbar matplats. Bänkskiva i linoljat trä och vitt kakel ovan. Här finns gott om utrymme i djupa underskåp samt ett högskåp som sväljer det mesta.

Badrum
Fint helkaklat badrum som är renoverat 2015. Här finns handduktstork, golvvärme, handfat, dusch och wc.

Dokument (pdf)

Energideklaration Årsredovisning 2018 Stadgar.pdf bultnytt 2020

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun.

Storlek

Boarea 29 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1304

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1912

Föreningen

Föreningens namn: Brf Bulten 12
Organisationsnummer: 769603-0423
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1304
Antal lägenheter: 57
Antal lokaler: 1

Föreningen bildades 1998 och förvärvade fastigheten 2000. Från och med februari/mars 2020 beräknas föreningen vara helt skuldfri när de sålt sin sista hyresrätt.

Föreningens renoveringar

Byggnaden upprättades mellan 1910-1912 och har sedan dess genomgått flertal renoveringar.
Under två decennier innan ombildning av föreningen lades plåttaket om och stuprör byttes. Fasaden putsades och enkelkopplade fönster ersattes mot nya. Ny elservis drogs in med ny elcentral och nya elstigare kopplades till lägenheterna.
2002 - Byte av vatten- och avloppsstammar, indragning av centralt varmvatten med anslutning till fjärrvärmenätet och helrenovering av bad- och duschrum samt toaletter, då även den gemensamma tvättstugan renoverades.
2004 - 2005 Målning av samtliga lägenhetsfönster
2006 - Dränering av fastighet mot Borgargatan och Högalidsgatan
2007 - Trapphusrenovering
2010 - Byggdes 26 balkonger mot innergård varav 2 franska balkonger.
2010 - Fiber

Månadsavgift

Avgift: 1 330 SEK / mån
Inkl. V/A, gas. Fiberavgift tillkommer, 239kr

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy