Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 775 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK
Adress
Stora gungans väg 8, Gamla Enskede, Enskede
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
26.4 kvm
Avgift
2 406 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Luftig etta med imponerande takhöjd - 1 min från T-bana!

Endast 1 min från tunnelbanan ligger denna gavellägenhet med nästan 3 meter i takhöjd. Ett underbart ljust boende med gott om plats för större sällskap, ett yteffektivt kök och exklusivt badrum med takdusch. Den höga takhöjden, gott om ljusinsläpp och loftsängen gör att lägenheten känns betydligt större än vad den är. Genomgående fräsch med flera smarta lösningar som frigör golvyta. Kort och gott en mycket trevlig lägenhet i lågt belånad förening med låga avgifter.

Brf Vattenkonsten 1 är en lågt belånad (ca. 2 800 kr/m2 BOA) och välskött förening med god ekonomi och strukturerade framtidsplaner. Föreningen tillhandahåller ett vackert trapphus, grillplats, cykelrum och tvättstuga. I månadsavgiften om 2406 kronor ingår värme och vatten. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Här bor ni med direkt närhet till tunnelbana, Skogskyrkogårdens grönområden och Södermalms nöjesutbud på cykelavstånd. Gamla Enskede, Globen och Tele2 arena finns inom promenadavstånd. I välrenommerade Gamla Enskede finner du bl.a. Gamla Enskede bageri, restauranger och mysiga små butiker. Goda kommunikationer med buss och T-bana Sandsborg tar dig till söder på ca 8 min.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL:
Yteffektiv och trevlig hall med plats för avhängning och förvaring. Hallen har mörkt klinkergolv, vita väggar och säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM/KÖK
Från hallen och två trappsteg ned ligger det stora och lättmöblerade rummet med rikligt med ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Här finns gott om plats för både matplats och vardagsrumsdel. Fönstrens djupa nischer kan med fördel användas som sittplats eller för förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger snyggt mörklaserat ekgolv.

Köket är välutrustat och har gott om förvaring i skåp och lådor bakom stilrena vita luckor. Arbetsytorna i samma mörka material som på golvet fortsätter upp på väggen som stänkskydd, och den maskinella utrustningen består av spishäll med två plattor från Electrolux, snyggt formgiven vit fläktkåpa, ugn (Kervel) och kyl/frys från Siemens. Liksom i övriga lägenheten ger infälld belysning fina ljuseffekter på kvällen.

SOVPLATS:
Sovplatsen är en bred och mycket stadigt uppbyggd loftsäng med gott om förvaring under. Sovplatsen rymmer en 140 cm bred säng.

BADRUM:
Mycket smakfullt badrum med spotlights och infälld belysning, stora mörka klinkerplattor med värmeslingor på golvet och på väggarna stort vitt kakel med en mörk fondvägg. Badrummet är utrustat med takdusch, vägghängd wc och handfat. Stambytt 1991.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2018 Brf Vattenkonsten 1 Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.68%.

Församling

Enskede-Årsta.

Storlek

Boarea 26.4 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

00112

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1913
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vattenkonsten 1
Organisationsnummer: 702002-6238
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00112
Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 4

Brf Vattenkonsten 1 är en äkta förening bildad 1995 med totalt 26 lägenheter och 4 lokaler som upplåts med bostadsrätt. Föreningen hyr ut 3 lokaler med hyresrätt, vilket ger föreningen goda inkomster. Föreningen har 1 hyresrätt som kommer att säljas, vilket är ett bra dolt kapital. Charmig och välbehållen byggnad från 1913 som varsamt renoverats under de senaste 20 åren. Vackert trapphus med gott om ljus och klassiska färg- och materialval. Målade räcken i trä samt ådrade säkerhetsdörrar.

Parkering: Föreningen har 4 parkeringsplatser, en person i kö. Parkering kostar 500kr/mån.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem
Fiberbredband finns indraget i fastigheten, dock ej till varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan finns i källaren (Stora Gungans väg 8) och är utrustad med två nya tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Det finns också cykelförråd, samtidigt som cyklar kan parkeras utomhus.

Föreningens ekonomi

Stabil och trevlig förening med låga avgifter och lokaler som ger bra inkomster. För att finansiera renoveringar kommer en hyresrätt att säljas, nya lån kommer tas samt en eventuell höjning av avgiften 2021. Nytt tomträttsavtal börjar gälla from. 2020-04-01. Ny tomträttsavgäld är 237 900kr/år.

Föreningens renoveringar

Kommande renoveringar:
2020: Tak, fasad och fönster samt entréportar ska renoveras

Utförda renoveringar:
2016: Tvättstugan renoverades med två nya maskiner.
2009: Fönsterrenovering.
2006: Säkerhetsdörrar.
2000: Ny fjärrvärmeanläggning.
1991: Rörstambyte.

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Föreningen är ansluten till ComHem för kabel-TV.

Internet

Föreningen är ansluten till ComHem för bredband. Även fiberbredband via Bahnhof är indraget i fastigheten, dock ej till lägenheten.

Månadsavgift

Avgift: 2 406 SEK / mån
Inkl. värme och vatten.

Driftskostnad

200 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.87000 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har 4 parkeringsplatser, en person i kö. Parkering kostar 500kr/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy