Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK
Adress
Fernissagatan 10, Limhamns sjöstad, LIMHAMN
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
44 kvm
Avgift
2 872 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nyproducerat på toppenläge med söderbalkong och panoramautsikt

På ett av Limhamns mest attraktiva lägen - granne med både havet och Limhamnsfältet finner vi denna välplanerade 1,5:a högst upp i huset på sjätte våningen med svårslagen utsikt.
Nyproducerad lägenhet präglad av både funktion och stilren design. Förråd, övernattningslägenhet och trevlig gemensam gård finns.
Här är det bara att flytta in!

Beskrivning

I Brf Gjuta bor du i ett nybyggt kvarter runt en grönskande gård med Malmös långa strandremsa och Limhamnsfältet precis utanför dörren. Bra läge med bara två minuter till närmsta busshållplats och kort avstånd till all tänkbar service.
Detta boende är för dig som ställer höga krav på funktionalitet och komfort. Njut av härliga dagar på balkongen med fantastisk utsikt mot Hyllie i öst och Öresund i väst.

Nu tar vi en rundtur i bostaden!
Hissen från markplan/garaget tar oss upp till sjätte våningen och till denna trivsamma enrummare med alkov. Inredningen är modern och stilsäker med släta vita väggar & genomgående ekparkett.

Hall
Hallen är rymlig och inbjudande med gott om förvaring i två stora skjutdörrsgarderober.

Badrum
Till vänster når vi badrummet med helkaklade ytskikt, dusch med vikdörrar i glas, vask med kommod och spegelskåp med belysning. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Siemens) finns installerad.

Kök
Näst på tur står det stilfulla köket med vita släta luckor, alumönstrad bänkskiva och vitt kakel. Utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. I direkt anslutning är det plats för middagsbordet invid fönster och balkongdörr med utsikt.

Vardagsrum
Köket och vardagsrummet ligger i öppen planlösning med stora fönsterpartier mot söder.
Här har du gott om plats för ett matbord samt soffgrupp och mediamöbler. Härifrån är det utgång till balkongen som erbjuder en makalös utsikt.
I vardagsrummet har du även en mysig och rofylld sovalkov som avgränsas naturligt med en vägg.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF BRF Gjuta på Limhamn Årsredovisning 2018.pdf BRF BRF Gjuta på Limhamn Stadgar 2016.pdf Info, Undersökningsplikt & Felansvar.pdf BRF BRF Gjuta på Limhamn Ekonomisk plan.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Torrisen 1, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Limhamn.

Storlek

Boarea 44 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1,5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1502

Våning / hiss

Våning 6 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2018-2019
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: FTX ventilation

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme, radiatorer

Föreningen

Föreningens namn: Brf Gjuta på Limhamn
Organisationsnummer: 769632-8736
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1502
Antal lägenheter: 73
Antal lokaler: 0

BRF Gjuta på Limhamn är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016. Föreningen äger marken för Torrisen 1 med adresser Fernissagatan 8B, 10-16. Föreningen upplåter 73 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar 54/100-delar i gemensamhetsanläggningen Malmö Torrisen GA:1. Föreningen bildades 2016, bostäderna stod klara för inflyttning 2018.

EKONOMI
BoNea Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen.
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljare ska betala denna avgift (1182 kr år 2020).

Ingen planerad avgiftshöjning för 2020 (2020-01-14).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Nybyggnation.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostadsrätt ingår ett abonnemang till Sunfleet bilpool.
Ett förråd ingår till varje lägenhet.
Cykel går att ställa i cykelställ på gården och i garaget.
Tillsammans med grannföreningen BRF Smida erbjuds en gästlägenhet, hyra 300 kr/dygn.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Varje lägenhet har fiberanslutning via ComHem för TV, internet och telefoni. I månadsavgiften ingår grundutbud av ca 15 tv-kanaler och bredband.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har tillgång till tre parkeringsplatser samt 45 garageplatser. Garageplats kostar 900:-/månad. Det råder kösystem för att få tillgång till parkeringsplats i garaget.
Ca 3-4 personer i kö 2020-01-14.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Månadsavgift

Avgift: 2 872 SEK / mån
I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-tv (grundutbud), bredband samt telefoni.

Tillträde

enligt överenskommelse

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.06140 %
Andel av årsavgiften: 1.06000 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Då husen är nybyggda finns inga planerade renoveringar

Övriga utrymmen

Vindsförråd medföljer

Närområde

Allmänt om området: Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest expansiva områden just nu. Snart växer här ett eget centrum fram i området och det läggs stort fokus på kvalitet och praktikalitet. I närområdet finns massor att upptäcka, både för stora och små. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Här hittar du även den nya Glasbruksparken där även Glasbruksskolan med åk F till 6 planerar att öppna i området. Redan nu finns Sjöstadsskolan med åk F till 6. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga restauranger, butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, systembolag samt flera caféer, ett måste är fiket "Kaka på kaka". Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy