Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Föreslagen budstart.
Adress
Östra bernadottesgatan 37C, Limhamn, LIMHAMN
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
52 kvm
Avgift
3 612 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trivsam 2:a med söderbalkong vid Limhamn centrum

Hjärtligt välkomna till denna mycket välplanerade tvåa med balkong i söderläge. Med den genomgående planlösningen strömmar det in ljus från de stora fönsterpartierna i det rymliga vardagsrummet. Det ljusa köket har vackra originaldetaljer från en annan tid. I sovrummet finns det plats för både en dubbelsäng och arbetshörna. I övrigt bjuder denna charmiga lägenhet på en stor hall, en klädkammare med fönster och ett helkaklat badrum. Här bor du i en mycket välskött förening med närhet till både havet och Limhamns centrum.

Beskrivning

HALL: Välkommen in! Stor och öppen vitmålad hall som leder oss vidare in till varje enskilt rum. I anslutning till hallen finns även en separat klädkammare med goda förvaringsmöjligheter och ett fönster.

KÖK: Rymligt kök med fina originaldetaljer. Vita väggar och skåpsluckor lackerade i sobert grått. Läckert golv med rutigt mönster i rött och grått. Köket är utrustat med spis, ugn, inbyggd skärbräda, fläkt och kyl/frys.

VARDAGSRUM: Vardagsrummet har ett stort fönsterparti som släpper in härligt ljus. Väggarna är vita och golvet välbevarad ekparkett i original. Vardagsrummet bjuder även på en trevlig balkong med utsikt över föreningens grönskande innergård.

SOVRUM: Rymligt sovrum med vita väggar och golv i välbevarad originalparkett. Här får man plats med både en dubbelsäng och en arbetshörna.

BADRUM: Ljust helkaklat badrum med stor duschyta och fönster. Här finns även handfat, toalett och ett väggskåp med spegel och belysning.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Brf Sparvhöken Stadgar 2018 BRF Sparvhöken 1 Energideklaration.pdf BRF Brf Sparvhöken Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Sparvhöken 1, Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 52 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

16

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1945
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Sparvhöken i Malmö
Organisationsnummer: 746000-5783
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 16
Antal lägenheter: 42
Antal lokaler: 3

Brf Sparvhöken är en äkta föreningen som bildades år 1944. Fastigheterna bebyggdes 1945 och består av 3 flerbostadshus. Föreningen innehar fastigheten Sparvhöken 1 med äganderätt. Föreningen upplåter 42 st lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 183 kr år 2020).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

Senaste avgiftshöjningen 2017 med 2%.
Ingen planerad avgiftshöjning (2020-02-20).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Avslutade renoveringar:
1992 - Vattenstammar bytta.
1998 - Nya balkonger, omputsning av fasad, elstambyte, omläggning av tak samt fönsterbyte.
2006 - Gräsmattan jämnades ut.
2010 - OVK och rensning av ventilation.
2012 - Åtgärder efter OVK besiktning, ventilationsarbete i kök och badrum, renoverat värmesystem.
2013 - Renovering av tvättstuga
2014 - Relining av avloppsstammar, nya maskiner till tvättstuga och torkrum
2015 - Byte av radiatorventiler
2016 - Renovering av gården
2017 - Möteslokal iordningställd
2018 - Byte av säkerhetssystem
2019 - Renovering av gemensamhetslokal
2020 - Enklare gym byggs

Inga pågående renoveringar.

Planerade renoveringar:
2021 - Större underhåll av trappuppgångar och ytterdörrar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Förrådsutrymmen till lägenheterna finns både i källaren och på vinden. I källaren finns tvättstuga och tvättrum med nya maskiner.
Bokningsbar gemensamhetslokal samt enklare gym.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Comhem analogt grundutbud ingår i avgiften.
Bredband via Ownit, medlem tecknar själv avtal.

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området.

ÖVRIGT
I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för föreningens lägenheter.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Föreningens ekonomi

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 183 kr år 2020).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

Senaste avgiftshöjningen var 2017 då man höjde med 2%. Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga inga beslut om kommande avgiftshöjningar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 165 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-06-08

TV

ComHem

Månadsavgift

Avgift: 3 612 SEK / mån
I avgiften ingår: värme, vatten samt kabel-tv grundutbud.

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.51501 %
Andel av årsavgiften: 2.51501 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Närområde

Allmänt om området: Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att fiskarna och cementarbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stadsplanerna ritades upp i sekelskiften mellan 1800- och 1900-talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse från Erikslust och hela vägen ut mot stranden. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Här byggs det så det knakar. Och vad finns det att inte gilla? Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och fiskrökeri finns det utmärkt matservering på Bistro Stella.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy