Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK
Adress
Lundbergsgatan, Slottsstaden, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
31 kvm
Avgift
1 944 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mysig och välplanerad lägenhet med insynsskyddad balkong mot lugn innergård

Välkomna hem till denna ljusa och härliga etta uppe på tredje våningen! Med fönster och balkong mot innergården stiger ni in i en lägenhet som är både ljus och tyst, trots sitt centrala läge i omåttligt populära Slottsstaden. Här är en lägenhet som det bara är att flytta rakt in i! I lägenheten erbjuds gott om förvaring tack vare både inbyggt garderobsutrymme och stor garderob. Lägenheten är välplanerad på så sätt att en platsbyggd sovhörna ger sängen sin privata plats i lägenheten trots att det bara är en etta. Samtidigt är vardagsrummet i öppen planlösning mot köket och detta bidrar till att det blir en social och hemtrevlig lägenhet. Endast ett fåtal lägenheter i Slottsstaden har lyxen att kunna kalla sig själv insynsfria, men här har ni både fönster och balkong helt utan insyn!

I lägenhetens direkta närområde finner ni några av stadens mest populära fik och restauranger. Runt hörnet ligger bland annat Spoonery, Atrium och St. Jakobs Stenugnsbageri - åt andra hållet ligger Charlie's Burgers, som serverar burgare i topklass. Grönskan ligger inte heller för långt bort med Rönneholmsparken, Kungsparken och Ribersborg alla i närheten av lägenheten. För den som behöver kollektivtrafik så finns Kronprinsen som närmaste kollektivtrafikshub precis intill lägenheten som tar er både längs Regementsgatan och Mariedalsvägen med buss.

Beskrivning

Hall
När ni stiger in genom entrén möts ni av en hall som tar er in till lägenhetens hjärta, vardagsrummet. På golvet ligger en ljus och genomgående ekparkett och väggarna är bredspacklade och vitmålade, något som även det är genomgående för hela lägenheten. Direkt till vänster i hallen finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och ytterligare garderobsutrymme finns inbyggt längst in i hallen.

Badrum
Till höger i hallen ligger lägenhetens renoverade badrum. Badrummet är helkaklat med vitt och sobert kakel och på golvet vilar ett mörkare klinkers vilken dessutom har golvvärme installerat. Här finns duschhörna, WC, vask med över- och spegelskåp.

Vardagsrum
Lägenhetens stora vardagsrum är lättmöblerat och välplanerat. En större soffgrupp får utan problem plats i vardagsrummet och mittemot denna finns även plats för en TV-bänk. En stor garderob som sväljer gott om kläder står mot ena väggen och bakom denna finns en hörna som separerar sängen från övriga rummet med hjälp av en praktisk inramning. Detta gör att du lätt får en sovrumskänsla här inne och samtidigt kommer undan både ljud och ljus från övriga lägenheten. Det som är speciellt med lägenheten är att den är helt insynsskyddad och detta är sällsynt i populära Slottsstaden! Vare sig du vill gå ut och sola eller bara dricka morgonkaffet utomhus så är det bara att gå ut på balkongen och njuta av innergårdens lugn och ro.

Kök
Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och här finns plats för ett matbord för fyra. Den maskinella utrustningen består av gasspis, ugn, fläkt och kombinerad kyl/frys. Köksluckorna är vita och ovan diskbänken i grått laminat finns ett stänkskydd av glasmosaik. Köket är litet och kompakt, men erbjuder allt som kan förväntas av ett mindre kök samt gott om förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 31 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1203

Våning / hiss

Våning 3 av 0.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ulla 2
Organisationsnummer: 769610-8203
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1203
Antal lägenheter: 16
Antal lokaler: 1

Brf Ulla 2 är en äkta förening som förvaltar fastigheten Ulla 2. Föreningen bildades 2004 och förvärvade fastigheten samma år. Fastigheten består av 16 st lägenheter som innehas med bostadsrätt och 1 st lokal med hyresrätt.

Den slutgiltige köparen ombedes själv att bekräfta ovanstående information med föreningens styrelse.

Parkering: Föreningen har boendeparkering i området.

TV och bredband: Kabel-Tv via comhem (grundutbudet ingår i månadsavgiften). Ett urval av bredbandsleverantörer finns att välja bland.

Gemensamma utrymmen: I källarutrymmet finns tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningens ekonomi

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen (1183kr år 2020). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473kr år 2020).

Inga planerade avgiftshöjningar aviserade i år.

Föreningens renoveringar

Underhåll och renoveringar
2006 Fönsterbyte
2006 Tillbyggda balkonger för samtliga lägenheter på plan 2-4
2006/2010 Säkerhetsdörrar installerade
2007/2013 Takbesiktning - ingen planerad åtgärd
2009 Uppdaterade elstammar
2008-2013 Ny tvättmaskin, torktumlare och torkskåp i tvättstugan. Målning och ny radiator i källaren.
2010 Relining av avlopsstammar
2006-2010 Tappvattenstammar bytta till utanpåliggande i trapphus
2011 Allmänt underhåll av innergården samt staket mot grannfastigheten
2012 Renovering och ommålning av trapphus

Planerade åtgärder:
Föreningen följer en underhållsplan och planerar att omfoga fasad mot gatan samt omputsning av fasadsockel.
Elstammar ska bytas från en- till trefas i föreningens lägenheter som behöver det, för att bereda möjlighet åt lägenhetsinnehavare att renovera kök från gasspis till elspis.

Månadsavgift

Avgift: 1 944 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Grönskande innergård med grillplats och trädgårdsmöbler.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: I folkmun kallas ofta Slottsstaden för "Käppastan", eftersom så många äldre människor bodde här förr i tiden. Idag är den bilden högst förlegad, då området genomgått en generationsväxling och istället blivit ett attraktivt område för unga par och familjer. Det är lätt att förstå varför. Den vackra bebyggelsen och de mysiga bakgatorna tilltalar de flesta. Matscenen är fräsch med japanska läckerheter på Chill out och Sushibaren, nybakat från Gateau eller Spoonery, som gjort soppan till en konstform. Surdegsfrallorna på S:t Jakobs Stenugnsbageri är bara så goda, ett måste! Om du är på väg till stan kan du antingen ta den sceniska promenaden genom Slottsparken eller hoppa på 4:ans buss och vara på Gustav Adolfs torg på nolltid. Du kommer att älska denna fantastiska del av Malmö!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy