Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 150 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 750 000 SEK / utgångspris
Adress
Industrigatan 5, 3 tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
35 kvm
Avgift
1 139 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig och välplanerad minitvåa i högt läge - Låg avgift!

Välkommen till denna välplanerade och effektiva funkislägenhet i högt läge. Här bor du med härlig 30-talscharm i fina originalgolv i furu, högt i tak och tre stora fönster med vackra spanjoletter som får lägenheten att flöda i ljus. Vardagsrum med stora sällskapsytor och plats för soffgrupp och matplats, arbetskök med mycket förvaring, sovrum med plats för två, badrum i stilrent kakel och klinker samt hall med bra förvaring och avlastningsyta.

Föreningen är välskött med mycket låg avgift och stark ekonomi. Goda intäkter från både garage och hyreslokal.

Läget är lugnt och trivsamt samtidigt som man har närhet till allt storstaden har att erbjuda. Runt hörnet ligger Fridhemsplan med fantastiskt bra kommunikationer. Här går flertalet bussar samt tunnelbanans blå och gröna linje. Alldeles intill finns Västermalmsgallerian, flertalet stora matbutiker samt gym som SATS och Friskis&Svettis. En kort promenad över Sankt Eriksbron finns Vasastan och Sankt Eriksplan. I direkt närhet finns ett brett utbud av caféer och restauranger. Längre ner på gatan finns Karlbergskanalens underbara promenad- och löparstråk som tar dig en mil runt Kungsholmen. Några minuters promenad bort finns Hornsberg Strand med badbryggor och flertalet restauranger med uteserveringar intill strandpromenaden.

Beskrivning

Entré
Trevlig hall som öppnar upp mot resten av lägenheten. Här finns plats för avhängning av ytterkläder, två garderober och plats för byrå. Originalgolv i furu.

Vardagsrum
Stort rymligt rum med plats för både sällskapsgrupp och matplats. Två stora fönsterpartier lyser upp rummet. Grå väggar och originalgolv i furu.

Sovrum
Sovrum med plats större säng. Stort fönster i högt läge.

Kök
Köket har delvis bevarad originalinredning med serveringsskåp. Längs andra väggen finns skåp och lådor med ljusa luckor, rostfri arbetsbänk med vitt kakel ovanför. Maskinella utrustningen är gasspis och gasugn, fläkt samt kyl/frys.

Badrum
Badrummet är stambytt med ljust klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här finns WC, dusch, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukstork, handfat med spegelskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 35 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1029

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1936
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Livbojen 36
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1029
Antal lägenheter: 46
Antal lokaler: 1

Brf Livbojen 36 bildades år 1997 och består idag av 46 st lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal och ett garage som hyresgäst. Huset på Industrigatan 5 uppfördes 1936. Arkitekt var J S Adrian och huset var ursprungligen i 5 våningar och under 1997 byggdes två vindsvåningar till. Föreningen äger marken.

RENOVERINGAR:
Fastigheten är i mycket bra skick och totalrenoverades åren 1997-1998. Stora renoveringar har sett ut enligt följande:

2019 - Golv i lokalen.
2018 - Fönsterrenovering och källarstambyte
2016 - OVK-besiktning
2015 - Framtagande av underhållsplan
2013 - Renovering av garage
2012/2013 - Målning av yttertak
2011 - Stamspolning
2009 - Renovering av fönster
1999 - Renovering av balkonger
1997 - Stambyte i badrum och kök. Elstambyte, fasad- och ventilation.

KOMMANDE RENOVERINGAR:
2020 - Fjärrvärmecentral
2021 - Ytskikt källare

TV & BREDBAND:
Fiber finns i huset och är indraget i alla lägenheter. Hastigheten är 1000/1000 och leverantören är Ownit. Alla medlemar debiteras en obligatorisk avgift för fiber om 112 kr/månad. TV levereras via Kabel-TV av Com Hem alternativt Ownit.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensamma utrymmen ligger belägna i källaren. Tvättstugan är fräsch med två separata tvätt pelare. Totalt finns 4 tvättmaskiner, 4 torktumlare och 2 torkskåp. Soprum för återvinning. Cykelförråd.

GARAGE:
I fastigheten finns 13 garageplatser som föreningen förvaltar. Till dessa är det separat kö och garageplats kostar 2850 kr/månad.

Energideklaration

Energiförbrukning: 126 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 1 139 SEK / mån
112 kr/mån tillkommer i obligatoriskt tillägg för fiber från Ownit.

Driftskostnad

Gas ca 200 kr/mån

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.87090 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy