Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 800 000 SEK
Adress
Sjöströms väg, Klagshamn, Klagshamn
Typ
Bostadsrättsradhus
KVM
100 kvm
Avgift
6 099 SEK / mån
Rum
5 rum

Välkommen till trevliga Sjöströms väg!

Välkommen till detta femrumsradhus i Klagshamn! Här bor du väldisponerat och inbjudande på en yta om 100 kvadratmeter. Att förvandla ett hus till ett hem är inte alltid det lättaste, men här finns alla förutsättningar att börja trivas och få den rätta hemkänslan redan när du öppnar dörren för första gången.

I Klagshamn bor du i omtyckta, fridfulla och trivsamma kvarter. Klagshamnsstranden ligger inom gångavstånd och här har du dessutom nära till exempelvis förskola, lekparker, skola och fotbollsplan.

Beskrivning

Kök
Ett socialt, stilrent och nyligen renoverat kök med diskmaskin, spis, ugn, kyl, frys och fläkt.

Vardagsrum
Husets rymliga, sociala och lättmöblerade vardagsrum bjuder på gott om plats för soffgrupp.

Uteplats 1
En stor och trevlig uteplats med trädäck, lättmöblerade ytor och plats för matbord och stolar. Härifrån har du utsikt mot trädgården.

Dokument (pdf)

BRF Cementbrännaren 2 Årsredovisning 2018.pdf BRF Cementbrännaren 2 Stadgar.pdf BRF Cementbrännaren 2 Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Cementbrännaren 2, Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 100 kvm.

Rum

5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

0008

Föreningen

Föreningens namn: Cementbrännaren 2
Organisationsnummer: 769609-8016
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0008
Antal lägenheter: 50
Antal lokaler: 1

Brf Cementbrännaren 2 är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Cementbrännaren 2. Föreningen, som består av 50 bostadsrättsradhus, bildades i samband med att byggnaderna uppfördes år 2004-2005. Området har en trivsam småstadskänsla med sju huslängor som ramar in en gemensam gård med lekplats och gemensamhetshus. Putsade fasader i olika färgsättning kombineras med omsorgsfullt utformade detaljer som utskjutande tak och varierande fasadformer i 2-3 våningar.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1183 kr år 2020)
- Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1 januari 2019 då avgifterna höjdes med 2%. (2020-02-28)

RENOVINGAR/UNDERHÅLL
Gjorda renoveringar:
Då fastigheten med byggnad är så pass nya har endast löpande underhåll utförts. En nyligen utförd förbättring innefattar dock installation av fiberbredband, som avslutades i första kvartalet 2014.
Under 2016 utfördes följande:
Målning av föreningens träytor
Renovering av brevlådsstaket och avskiljare
Målning av lekplats
Påfyllnad av grus och singel
Fortsättning av utredningen gällande värmeanläggningens kapacitet
Service på pannor
Inköp av ny kyl och frys till gemensamhetshuset

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan.

GARAGE/PARKERING
Varje radhus har egen uppställningsplats för bil.

TV OCH BREDBAND
Alla fastigheter har tillgång till fiber och i hyran ingår Telia Bredband 100 (hastighet 50-100 Mbt/s nedströms, 50-100 Mbit/s uppströms)
TV med tv-paket Lagom hos Telia.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Bostadsrättsföreningen disponerar också över en stor, gemensam och bilfri innergård med lekplats och mycket grönska. Vidare finns också ett gemensamhetshus på Polis Larssons väg 42b som kan hyras av alla som bor i bostadsrättsföreningen för fester, kalas, möten eller enstaka övernattningar. Här finns kök, dusch och övernattningsmöjligheter. I anslutning till gemensamhetshuset finns även ett gemensamt trädgårdskjul. Föreningen har ett antal trädgårdsredskap så som skottkärra, stege, vattenslang, vattenspridare mm som medlemmarna fritt kan disponera.

ÖVRIGT
I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg.

KONTAKT
Hemsida: www.cementbrannaren2.wordpress.com
E-Post: cementbrannaren2@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-02-04
Energiprestanda primärenergital: 126 /kWh per kvm och år

TV

Telia

Internet

Telia

Månadsavgift

Avgift: 6 099 SEK / mån
Ingår i avgiften: Värme, vatten, sophämtning.
Obligatoriska tillägg: Bredband via telia 100/100 och TV via Telia med basutbudet med 222kr /mån.
Total kostnad blir därmed: 6099 + 222 = 6321 kr.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.96120 %
Andel av årsavgiften: 1.96120 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Varje radhus har egen uppställningsplats för bil.

Närområde

Allmänt om området: Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröt Skanska fram Kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Det som tidigare var cementfabrik är idag ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Här tar 6:ans stadsbuss dig enkelt till Hyllie station på under halvtimmen, så även om du bor bland naturreservat på landsbyggden är Malmö City och dess puls aldrig långt borta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy