Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 500 000 SEK
Adress
Sundholmsgatan 38, Limhamn/Ön, LIMHAMN
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
71.5 kvm
Avgift
4 700 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Drömlägenhet med havsutsikt

Denna lägenhet helrenoverades för fåtal år sedan och är i mycket gott skick. Alla väggar och tak bredspacklades och målades i vitt. All el i lägenheten drogs om, nya jordade eluttag och strömbrytare. Infällda LED spotlights i hall och kök. På golvet 1-stavs parkett i borstad ek. Nya innerdörrar i vitt. På balkongen finns underhållsfritt lärkträ och i uterummet vitmålad träpanel på vägg och golv.

Beskrivning

Denna lägenhet helrenoverades för fåtal år sedan och är i mycket gott skick. Alla väggar och tak bredspacklades och målades i vitt. All el i lägenheten drogs om, nya jordade eluttag och strömbrytare. Infällda LED spotlights i hall och kök. På golvet 1-stavs parkett i borstad ek. Nya innerdörrar i vitt. På balkongen finns underhållsfritt lärkträ och i uterummet vitmålad träpanel på vägg och golv.

Hall
Luftig hall med bra förvaring tack vare den vita garderoben med skjutdörrar som är placerad precis vid ingången.

Vardagsrum
Ljust och trivsamt vardagsrum med gott om plats för både matgrupp och soffa. Stort fönsterparti med utsikt över Ön och Öresund.

Kök
Inredning med vita luckor, vit bänkskiva samt ljusgrå mosaik. Fläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Både den vanliga ugnen och mikrovågsugnen är inbyggda och i bekväm arbetshöjd. Köksinredningen och all maskinell utrustning är från år 2016. Belsningen under väggskåpen styrs med fjärrkontroll. I taket finns infällda spotlights vilket ger ett fint ljus kvällstid. I köket finns utrymme för en matplats och härifrån nås även det inglasade uterummet och balkongen.

Badrum
Detta tjusiga badrum bjuder på kakel och klinker i ljus nyans, handfatskommod i högblankt vitt, spegelskåp med belysning, toalett, handdukstork och golvvärme. Vidare finns en otroligt rymlig dusch med dörrar i glas. Superbekvämt med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
Helrenoverat år 2016. Kvalitetsdokument finns.

Sovrum
Sovrummet är generöst i sin storlek och här ryms en dubbelsäng utan problem. I direkt anslutning finns en rejäl klädkammare.

Dokument (pdf)

BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 71.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

716

Våning / hiss

Våning 5 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mästerlotsen 1
Organisationsnummer: 716439-5803
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 716
Antal lägenheter: 110
Antal lokaler: 0

Brf Mästerlotsen 1 som är en äkta förening bildades 1993, samma år byggdes lägenhetshusen på fastigheten Mästerlotsen 1. Antalet lägenheter i föreningen uppgår till 110 stycken, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är medlem i Mästerlotsens Samfällighetsförening som förvaltar grönområde, parkering och garage.

EKONOMI
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020). Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (473 kr år 2020).

Årsavgiften förändrades senast 2017-01-01, då den sänktes med 5%.
Månadsavgiften var oförändrad 2019.
Föreningen kommer troligtvis att höja avgiften 2020. Beslut är ännu inte tagna.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Renovering hissar, 2008
Översyn yttertak, 2008
Fasadrengöring, 2009
Fönster, nya lister, tätning, 2009
Nya handtag ytterdörrar, 2009
Renovering plank uteplatser, 2010
Avloppspumpar kök, 2010
OVK, 2010
Omläggning el, 2011
Stamspolning, 2011
Målning trapphus/källare, 2011
Omläggning av värmesystem, 2012
Sopsortering, miljöhus, 2014
Byte av rökluckor, 2015
Omfogning av husfasad och balkongliv, 2015
Byte av ljusarmaturer och installation av automatisk dörrstängare i källare, 2015-2016
OVK-besiktning, 2016
Spolning av stam till kök, 2016
Fasadtvätt samt översyn av ventilation, 2017
Fönstertätning nya lister 2018
Ny porttelefon 2018

Pågående/planerade renoveringar:
Cykelställ / belysning 2020
Avloppsspolning 2021

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2012-2041.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ett övernattningsrum att hyra för 300 kr natten och en bastu. I varje uppgång finns två tvättstugor, en huvudtvättstuga och en s.k. veckotvättstuga.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Kabel-tv samt bredband via Com Hem. Grundutbudet av tv och radio ingår i månadsavgiften, övrigt tecknar medlemmen själv.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser till en kostnad på 200 kr/månad samt 60 garageplatser till en kostnad på 536 kr/månad. Kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Föreningen har individuell avläsning av el, medlem debiteras efter faktiskt förbrukning.
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

KONTAKT
styrelsen@masterlotsen.se
http://masterlotsen.se/index.html

Månadsavgift

Avgift: 4 700 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Under tiden för kalkbrytningen i Limhamn dumpades slaggprodukterna utanför Dragörkajen, vilket slutligen blev till det som idag kallas Ön. Från de gamla industrierna som tidigare tillverkade båtar och flyg kvarstår idag tre byggnader, Friskis och Svettis, Skolan på Ön samt ett närlivs. Bostäderna här är byggda från 90-talet och framåt. Människor flyttar hit för att komma nära vattnet, den vackra utsikten över Öresund och närheten till Limhamn. Både buss 33 och 7 stannar mitt på Ön och därifrån kan du åka både till Centralen, Hyllie station eller Triangeln. Om ni funderar på en god bit mat på Ön så finns restaurang Gastronomi & Harmoni på Dragörkajen på kort promenadavstånd, där kan man avnjuta både en välsmakande lunch och kvällsmeny med fullständiga rättigheter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy