Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 000 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 100 000 SEK / utgångspris.
Adress
Vimmerbyvägen 7, Gyllins Trädgård, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
79 kvm
Avgift
4 485 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad gaveltrea med stor inglasad balkong i fritt söderläge och öppen planlösning

Varmt välkomna till denna ljusa och härliga trerumslägenhet som ligger på tredje våningen. Lägenheten nås smidigt med hiss från markplan. Här finns det ingenting kvar att önska, utan ni stiger in i en lägenhet som det bara är att flytta rakt in i då allt fortfarande är i nyskick. Här erbjuds tre lättmöblerade rum, helkaklat badrum med tvättmöjligheter, extra klädkammare och framför allt en stor inglasad balkong i ett fritt söderläge.

Lägenheten är belägen i Gyllins trädgård, vilket ligger mitt mellan de två mysiga villaområden Riseberga och Virentofta. Gyllins trädgård är ett lugnt, familjetrevligt och grönt område med närhet till både handel, rekreation och trafikleder. På Toftanäs finns bland annat träningsanläggning, ICA Maxi och andra butiker.

Beskrivning

Hall
På tredje våningen stiger vi in genom säkerhetsdörren och välkomnas utav en hall med gott om plats för bland annat avhängning av ytterkläder och skor. Ytterligare plats finns för t.ex. byrå och avställning. På golvet vilar en ljus ekparkett som är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är klädda med en mönstrad, ljus tapet som sträcker sig in i hela hallen. Hallen tar oss till lägenhetens alla rum och direkt runt hörnet finns det lämpligt nog en stor klädkammare.

Sovrum 1
Det första och lite mindre sovrummet går att använda på många olika sätt. Idag används det som ett barnrum. I rummet får det plats en säng och ett skrivbord. Garderobsutrymme finns inbyggt i rummet. Ett stort fönster skänker rummet gott om ljus som studsar på den ljusa parketten. Väggarna är klädda med en ljus tapet.

Sovrum 2
Lägenhetens andra sovrum är ljust tack vare ett större fönsterparti. Här får det utan problem plats en dubbelsäng med nattduksbord på vardera sida. Ena sidan av rummet består utav en stor inbyggd garderob. Även i detta rum kläs väggarna utav en mönstrad ljus tapet.

Badrum
Det helkaklade badrummet är fräscht och tidlöst. På golvet vilar en klinkers i brun ton som blir en snygg kontrast mot de vita och breda kakelplattorna på väggarna. Det svarta duschhuvudet som är helt nytt döljs bakom ett vikbart parti av frostat glas. I badrummet finns det förutom handdukstork, WC och vask (med tillhörande spegel och underskåp) även tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens). Över dessa maskiner finns det både förvaring och arbetsbänk.

Kök
Köket är i öppen planlösning mot vardagsrummet och är ett kök med gott om förvaring och arbetsyta. Köket är ett kvalitetskök från Vedum och hela maskinparken är från Siemens - förutom köksfläkten som är från Franke. I maskinparken ingår micro, diskmaskin, ugn, spis samt fullstor kyl och frys. Ovan diskbänken finns det gott om eluttag och spotlights för belysning. Stänkskyddet består av ett beigt kakel. I anslutning till köket finns det en yta som lämpar sig utmärkt som matplats och här får det med enkelhet plats ett bord för minst 6 personer.

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta hittar vi i vardagsrummet som är otroligt ljust tack vare ohindrat ljusinsläpp från två väderstreck. Rummet är väldigt enkelt att möblera och här finns gott om plats för både soffhörna, TV-bänk och byrå. Från vardagsrummet når vi det som verkligen gör lägenheten unik idag, den stora inglasade balkongen i fritt söderläge. Här finns det gott om plats med möblemang och varmare sommardagar går det också att med enkelhet öppna upp hela balkongen.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Trädgårdsmästaren Årsredovisning 2018 BRF Trädgårdsmästaren Stadgar 2019 BRF Trädgårdsmästaren Energideklaration 2013

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Husie.

Storlek

Boarea 79 kvm. Areauppgifter är hämade från förening samt säljarens uppgifter..

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

1122

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2011
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Ventilationsinspektion: 2013-11-12

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Elförbrukning: 960 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: Trädgårdsmästaren i Husie
Organisationsnummer: 769620-7187
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1122
Antal lägenheter: 44
Antal lokaler: 0

Föreningen förvaltar fastighetens Lejonhjärta 4 i Malmö kommun som byggdes år 2011. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fyra våningar och en radhuslänga i två plan med adresserna Vimmerbygatan 3-7 och 9-17. Totalt innehar föreningen 44 st bostäder. Fastigheten som föreningens hus är uppförda på innehas med äganderätt.

Parkering: Föreningen har 46 stycken parkeringsplatser till en kostnad på 200kr/mån samt 3 stycken parkeringsplatser för besökare.

TV och bredband: Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia (telefoni, bredband och kabel-tv) som ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett barnvagnsrum/cykelrum.
Tvättmöjligheter finns i varje lägenhet.

Föreningens ekonomi

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020). Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (473 kr år 2020). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

Föreningen följer den ursprungliga ekonomiska planen. Den för år 2019 upprättade budgeten visade att det inte finns något höjningsbehov av avgiften.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar och underhåll
2018 - Målning av träpanel fasad, plank och förråd till radhus,
2018 - Planteringsurnor för blommor (blommor bytes vår, sommar och höst),
2018 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts i bostadshus samt radhus.

Föreningen följer en underhållsplan som de uppdaterar årligen. De planerade kommande underhållsåtgärderna är bedömda att finansieras med egna medel.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 64 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2013-11-12

Månadsavgift

Avgift: 4 485 SEK / mån
inkl. obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån för TV, bredband och ip-telefoni via Telia. Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av varmvatten som debiteras utefter faktisk förbrukning. Denna kostnad står i direkt relation till aktuell förbrukning och kan över en period variera beroende på bland annat årstid och förbrukning.

Tillträde

Tidigast mars

Gårdsplats/innergård

I området finns lekplatser. På föreningens fastighet finns det gott om grönska som föreningen tar väl hand om.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Elektricitet: 400 SEK
Denna summa är schablonberäknad och kan variera beroende på bland annat årstid och personlig förbrukning.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.29248 %
Andel av årsavgiften: 2.29248 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Stor inglasad balkong i söderläge.

Bilplats

Föreningen har 46 stycken parkeringsplatser till en kostnad på 200kr/mån samt 3 stycken parkeringsplatser för besökare.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy