Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 450 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 250 000 SEK
Adress
Strindbergsgatan 50, 3tr, Gärdet - Östermalm, STOCKHOLM
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
52 kvm
Avgift
2 323 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk funkis invid Tessinparken - välplanerad rymlig 1,5:a i gott skick med härliga fönster

Funkischarm när den är som bäst - stora fönster som ett fantastiskt ljusinsläpp - väldisponerade ytor. Detta är en ljus och härligt rymlig 1:5:a med trivsam planlösning där man kan gå runt. Med enkla medel blir det en optimal och perfekt 2:a. Ett högt läge mot parkliknande mellangårdar. Bra takhöjd, 2,80 cm. Trivsamt läge invid Tessinparken och nära Karlaplan, Fältöversten och Gärdets grönområden. Stabil lågt belånad och välskött Brf. Föreningen har en stor härlig takterrass i söder som är riktigt populär bland de boende samt även vädringsbalkonger mellan våningsplanen. Fastigheten är i gott skick med alla stora renoveringar genomförda. Föreningens hemsida: www.mercuriusmane.wordpress.com

Beskrivning

- HALL -
Välkomnande hall med bra avhängning för ytterkläder samt en stor garderob som rymmer allt du inte vill ska vara framme. Vita väggar och mörkt skimrande klinkergolv. Säkerhetsdörr.

- VARDAGSRUM -
Härligt rymligt vardagsrum med ett underbart ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet som sträcker sig längs rummets hela yttervägg. Vacker fiskbensparkett i original och vita väggar.

- KÖK -
Välplanerat kök med gott om skåp och arbetsytor. Stilrent med vita skåpsluckor, träbänkskivor av körsbär, glasmosaik bakom bänkarna och rostfria vitvaror. Utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt och integrerad diskmaskin. Trevlig matplats för 4-6 personer framme vid fönstret. Vita väggar och klinkergolv med stora skimrande mörka plattor.
Motsvarande lägenhet i huset har omdisponerat planlösningen och inrett ett sovrum där matplatsen är i denna, se alternativ planlösning.

- SOVRUM -
Mysigt sovrum, en alkov som är behagligt avskiljt med draperier i den inre delen av lägenheten innanför vardagsrummet. Bra förvaring med garderobsvägg med nisch som trevligt ramar in sängen.

- BADRUM -
Helkaklat snyggt badrum i vitt med grått klinkergolv. Inredningen består av wc, tvättställ med kommod, badkar och handdukstork.

- GEMENSAM TAKTERRASS -
Föreningen har en stor härlig terrass i söder för medlemmarna att nyttja. Sol precis hela dagen, populärt att njuta lediga dagar. Här finns ett långbord med stolar för middagar under bar himmel. Går att boka för speciella tillfällen. Mellan varje våningsplan i trapphuset finns vädringsbalkonger där morgonkaffet kan intas.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF stadgar-2018.pdf BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Högvakten 5, Stockholm kommun, Skattesats 30.57%.

Församling

Oscar.

Storlek

Boarea 52 kvm. Bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

22

Våning / hiss

Våning 3 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1931
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mercurius Måne
Organisationsnummer: 716417-7656
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 22
Antal lägenheter: 40
Antal lokaler: 3

FÖRENINGEN: Brf Mercurius Måne är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten förvärvades 1983. Fastigheten består av 40 lägenheten (2832 kvm) och 3 hr lokaler (202 kvm). Föreningen är mycket lågt belånad, 2 549 000 kr vilket blir 824 kr/kvm. Teknisk förvaltning levereras av POS Fastighetsvård AB och ekonomisk förvaltare är RB Fastighetsägare AB. Föreningens hemsida: www.mercuriusmane.wordpress.com.

Parkering: Lätt att parkera i området. Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: ComHem levererar både kabel-tv och bredband.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga i källaren, cykelparkering både i källaren och på baksidan av fastigheten. Innanför snickarboden finns utrymme för bilens däck sommar som vinter. Föreningen har sopnedkastet bevarat men även ett grovsoprum för tidningar och kartonger.

Föreningens renoveringar

Fastighet från 1931.
1998 - Taket lades om.
2002-2003 - Stambyte gjordes.
2002 - Fönsterrenovering gjordes.
2003 - Fasaden och balkongerna renoverades.
2008 - Reparation av öppna-spiskanalerna gjordes.
2010 - Hissen renoverades.
2011 - Ny entrédörr.
2012 - Nya termostatventiler i lägenheterna. Dränering av grundmuren.
2013/2014 - Yttre fönsterkarmarna har målats under.

Energideklaration

Energiförbrukning: 163 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 2 323 SEK / mån
Ingår: värme, vatten, basutbud kabel-tv och bostadsrättstillägg

Gårdsplats/innergård

Öppna gårdar ligger mellan fastigheterna kring Tessinparken. Här ställer föreningen ut trädgårdsmöbler för medlemmarna att nyttja sommartid. Den gemensamma takterrassen är populär och går att boka. Med en fantastiskt vy så ser man över takåsarna långt ut på Gärdet. Här finns det bord och stolar att duka långbord och grilla det gör man på en el-grill eller så ligger du där och solar hela dagen.

Driftskostnad

620 SEK varav:
Uppvärmning: 350 SEK
Försäkring: 270 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.98 %
Andel av årsavgiften: 1.98 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy