Länk kopierad!

Visningar

mån 9 dec 18:00 - 18:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK
Adress
Johanneshöjden 2, Johanneshöjden / Karlsdal, VÄSTERÅS
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
90 kvm
Avgift
4 978 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Toppfräsch trea på Karlsdal med utsikt över centrum!

Här erbjuds en öppen och social lägenhet för dig som är på jakt efter ett trendigt och smakfullt hem. Här behöver du bara ställa in favorit möblerna och börja bo.

Denna trea består av hall, vardagsrum och kök i öppen planlösning, badrum och två sovrum. I det öppna och välplanerade vardagsrummet möts vi bland annat av fint ljusinsläpp, stora fönster, generösa sällskapsytor, fin utsikt och plats för både soffa och matgrupp. Köket är fantastiskt vackert med utmärkta färgkombinationer, modernt och öppet med bra förvaringsmöjligheter, en trevlig köksö, stora fönster, generösa arbetsytor och öppen planlösning mot vardagsrummet. I det toppfräscha och smakfulla badrummet, renoverat 2016 finns dusch med duschvägg, handfat med kommod, goda förvaringsmöjligheter samt tvättmaskin och torktumlare. Det större sovrummet andas exklusivitet. Ett harmoniskt rum med utmärkta förvaringsmöjligheter, vackert ljusinsläpp och gott om plats för stor säng. Det andra sovrummet som är perfekt som kontor, barnrum eller gästrum har en stor skjutdörrsgarderob och en större klädkammare.

Att ha balkong i lägenheten är något som många drömmer om. I den här trean finns en mysig och inglasad balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från vardagsrummet och erbjuder sol från lunch till kväll med en extraordinär utsikt över takåsarna och stan.

Området är populärt och eftertraktat då det ligger med några minuters gångavstånd till Västerås city med sina restauranger, butiker, tågstation och caféer. En lite längre promenad eller kortare cykeltur tar dig till Mälaren och dess sjöliv. 10 minuter med bil så når man Erikslunds shopping.

Beskrivning

Kök
Ett ljust, modernt och öppet kök med köksö, induktionshäll, kyl och frys, diskmaskin, mikrovågs- och ugn. Gråa luckor, ljusa väggar och snyggt laminatgolv.

Vardagsrum
Husets öppna och sociala vardagsrum bjuder på fint ljusinsläpp, stora fönster, generösa sällskapsytor, fin utsikt och plats för soffa och matgrupp. Härifrån når man även balkongen. Ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum 1
Ett harmoniskt och rogivande sovrum som erbjuder goda förvaringsmöjligheter, fint ljusinsläpp och plats för stor säng. Väggar i en modern blå färg som ger en lyxig känsla och parkettgolv.

Sovrum 2
Ett ljust och rogivande sovrum med extra goda förvaringsmöjligheter i form av stor skjutdörrsgarderob och en rymlig klädkammare. Här finns plats för en stor säng eller skrivbord. Ljusa väggar och en snygg heltäckningsmatta. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Badrum
Toppfräscht och smakfullt badrum med dusch, kommod, handfat, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets kaklade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018 BRF Stadgar 2019 BRF Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Västerås kommun, Skattesats 32.45%.

Församling

Västerås domkyrkoförs.

Storlek

Boarea 90 kvm. Bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

2132

Våning / hiss

Våning 13 av 15.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2003
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Ventilationsinspektion: 2010-12-14

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Johanneshöjden
Organisationsnummer: 769615-5782
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 2132
Antal lägenheter: 122
Antal lokaler: 0

Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.johanneshojden.se

Parkering: 51 st garageplatser. Går att hyra för 623kr/mån.
50 st parkeringsplatser. Går att hyra för 300kr/mån.
3 st parkeringsplatser för motorcykel. Går att hyra för 193kr/mån.
Separata köer.
Kö till garage, p-plats och förråd hanteras av Carolin Danielsson 018-66 01 94

TV och bredband: Kabel-tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via stadsnätet, eget abonnemang krävs.

Föreningens ekonomi

Föreningen har väldigt god ekonomi och bra likviditet.
Föreningen har en fastställs plan att höja årsavgifterna med 2% under åren 2016-2021.
Under 2018 gjordes ingen höjning utan genomfördes istället 2019-04-01.

Föreningens renoveringar

För fastigheten finns en 25-årig underhållsplan upprättad, den uppdateras årligen av styrelsen.
2018 Reparation av entrédörr, inpasseringssystem och tvättmaskin. Påfyllning av sand i sandlådor samt reparation av kameraserver till övervakningssystemet.
2017 Reparationer av motorvärmare, torkskåp, tvättmaskin, rensning av avloppsstam, klottersanering samt genomgång av värmesystemet.
2015 OVK besiktning.
2010 Konditionsbesiktning av fastigheten, energideklaration utförd.
Inga större reparationer planerade.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energideklarationsdatum: 2010-12-14
Energiprestanda primärenergital: 127 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 978 SEK / mån
ingår - värme, vatten, TV (grundutbud).

Driftskostnad

500 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.94996 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy