Länk kopierad!

Visningar

sön 15 dec 12:00 - 12:45
Anmälan krävs. Varmt välkomna!
mån 16 dec 18:15 - 18:45
Anmälan krävs. Varmt välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK
Adress
Eslövsgatan 11, S:t Knut, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
46.5 kvm
Avgift
2 388 SEK / mån
Rum
2 rum

Charmig gaveltvåa från 30-talet!

Varmt välkomna till en underbar bostad med välbevarade originaldetaljer från 1930-talet. Här kan ni njuta av högt i tak, ett modernt kök, vackra golv som löper genom hela bostaden, takrosetter och djupa fönsternischer. Denna gavellägenhet bjuder också på mycket tilltalande och välplanerade kvadratmetrar med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Här bor ni i anrika kvarter som bjuder på direkt närhet till restauranger, butiker, bra kommunikationer och mysiga grönområden såsom populära Folkets Park. Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren blir torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL:
Brädgolv och mönstrad tapet, gott om förvaring i klädkammare.

BADRUM:
Blå klinker och helkaklade blå väggar. Utrustningen består av dusch, WC, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork. Badrumsinredning från 2015.

KÖK:
Brädgolv och mönstrad tapet. Köket är i ljust utförande med vita luckor och vitt kakel ovanför bänkskiva i trä. Kökets utrustning består av integrerad kyl/frys (Ikea), induktionshäll, varmluftsugn som även används som mikrovågsugn (Ikea), fläkt (2015), integrerad diskmaskin (Ikea) och diskho (Schock).

SOVRUM:
Brädgolv och ljusa väggar. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring i garderob där det även finns en toppmatad tvättmaskin (Whirlpool 2017). Här finns fönster i två vädersträck.

VARDAGSRUM:
I anslutning till köket ligger detta vardagsrum med brädgolv och ljusa väggar. Här finns ytterligare plats för förvaring i garderob. Här bjuds på härligt ljusinsläpp från fönster i två vädersträck och här får ni plats med soffgrupp och matbord.

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör både ett vinds- och källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Poppeln.pdf Årsredovisning Poppeln.pdf

Länkar

Film

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun.

Storlek

Boarea 46.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1002

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Poppeln
Organisationsnummer: 746000-2616
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1002
Antal lägenheter: 57
Antal lokaler: 2

Brf Poppeln är en äkta förening som bildades 1935, samma år huset byggdes. Det finns 57 lägenheter och två lokaler som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten ägs av föreningen.

Parkering: Boendeparkering finns på gatorna, kostar 15 kr/dygn ansökan sker via Malmö stad.

TV och bredband: Fiber-bredband på 100 Mbit/s försörjs genom Bredbandsbolaget. Kabel-TV levereras av Com Hem och det finns även möjlighet att ta del av TV-utbudet genom vårt bredbandsnät.

Gemensamma utrymmen: Det finns ett vindsutrymme och ett källarförråd till varje lägenhet. I huset finns det två tvättstugor med vardera två maskiner och torktumlare. Bokningslista finns utanför respektive tvättstuga. På gården finns uteplatser, grill, två cykelställ med tak samt miljöstation.

Föreningens ekonomi

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Amortering på föreningens lån sker enligt plan.
Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.
Avgiften höjdes 1/10-2019 med 5 % för att möta sparande till fond för yttre underhåll i enlighet med senaste underhållsplanen. En liknande höjning är trolig till samma tid nästa år men ej beslutad. (Kontrollerat 2019-12-03)

Föreningens renoveringar

Följande större renoveringar är genomförda
2018 Spolning avloppsstammar och portrenovering
2014 Dränering och renovering av gård
2013 Totalrenovering av tak
2010 Fönsterbyte och ommålning av portar
2007 Relining av avloppsstammarna
2006 Termostatventiler på radiatorer
2006 Målning av trapphus
2006 Nya maskiner i ena tvättstugan
2005 Elsystem fas 2 - stambyte
2004 Fönsterbyte
2004 Dragning av nytt kabel-TV-nät
2003 Elsystem fas 1 - lägenheter
2002 Installation av råttstopp
2001 Installation av bredbandsfibernät
2000 Byte av kallvattenstammar i badrum och kök
1999 Omfogning av husfasad
1996 Byte av avloppsstammar i kök
1996 Framdragning av varmvattenstammar i badrum och kök
Gemensam el håller på att installeras. Inga större underhåll är inplanerade inom den snaraste framtiden.

Kommande underhåll:
2019 OVK-inspektion
2019 Byte/renovering av avloppsrör i källaren
2019 Radonmätning
2019 Översyn energiförbrukning
2019 Renovering och byte av maskiner i tvättstugan

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 149 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 2 388 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg tillkommer om ca 165 kr/månad för bredband.
Föreningen har gemensam el och medlemmarna debiteras för faktisk förbrukning med 3 månaders eftersläpning.

Driftskostnad

254 SEK varav:
Försäkring: 134 SEK
Elektricitet: 120 SEK
Driftkostnaden är individuell och varierar beroende på förbrukning.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.27585 %
Andel av årsavgiften: 1.27412 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Boendeparkering finns på gatorna, kostar 15 kr/dygn och man ansöker på Malmö Stad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy