Länk kopierad!

Visningar

ons 8 jan 18:00 - 18:30
Förhandsvisning - välkommen!
sön 12 jan 11:45 - 12:15
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Skebokvarnsvägen 376, Högdalen, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
33 kvm
Avgift
2 542 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt förstaboende med närhet till tunnelbana

Välkommen till 33 väldisponerade kvadratmeter med 30 sekunder från tunnelbana och all tänkbar service.

Här bor du på våning två i en trevlig och ljus lägenhet vilken du med enkelhet kan möblera med både säng och soffa. Väl tilltaget och helkaklat badrum förberett för tvättmaskin, rymligt kök i öppen planlösning mot ett mycket trivsamt rum med utgång till balkong med kvällssol.

I avgiften ingår värme, VA, sophantering, källarförråd och kabel-TV (grundutbud). Möjlighet till parkeringsplats via föreningen finns. Bostadsrättsföreningen innehar en övernattningslägenhet och cykelförråd. Till lägenheten följer ett praktiskt källarförråd, uppskattningsvis ca 5 kvm med drygt två meter i takhöjd.

Högdalen Centrum erbjuder livsmedelsaffärer, restauranger, butiker och annan service. Även goda kommunikationer via tunnelbana och bussar som tar er in till City på ca 19 min. Perfekt och prisvärt alternativ för dig som studerar eller jobbar inne i stan.

Välkommen hem!

Beskrivning

Lägenheten presenteras enligt följande:

Genomgående i lägenheten ligger ett fint ekparkettgolv och väggarna är målade. Badrummet är väl tilltaget och helkaklat med WC, dusch med glasväggar samt handfat med kommod. Förberett för tvättmaskin.

Bostadens köksdel är stilren med vita skåpsluckor och en bänkskiva i laminat vilket ger goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av

- Kombinerad kyl/frys (Elektro/Helios)
- Spis (Elektro/Helios)
- Fläkt (Franke)
- Diskmaskin (Siemens)

Resten av bostaden möter köket i en öppen planlösning via en bardisk. Här kan man med enkelhet möblera med både säng och soffa om så önskas. God förvaring i en stor garderob med skjutdörrar. Från rummet når du den härliga balkongen, där du får plats med mindre cafégrupp.

Övrigt

BRF LJUSPUNKTEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 2006 och inflyttningen ägde rum 2007.
Föreningen har 78 lägenheter med bostadsrätt, fördelade på 74 st 1:or och
4 st 2:or.

KOMMUNIKATIONER
Ett stenkast från huset finner du Högdalens Centrum med utmärkta kommunikationer. Du reser till Stockholm central med t-banan på ca 17 minuter. Det finns även tvärgående busstrafik till exempelvis Farsta och Älvsjö.

OMRÅDET
I Högdalens centrum så finner du livsmedelsbutiker, pizzerior, bibliotek, bowlinghall, simhall, systembolag, vårdcentral och ett antal andra butiker. Närmaste grundskola i området är Bäckahagens skola (åk F-9). Dessutom finns många förskolor på nära avstånd. För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. bollplan, idrottshall med gym, simbassäng samt bowling.

Centrumet rymmer det man vill ha nära inpå från lågprisbutik via COOP och ICA upp till delikatessbutiken där man hittar det där lilla extra inför jular och firande av bröllopsdagar! En stor och välsorterad Second Hand butik ligger mitt i centrum där man även för en billig penning kan ta kaffe och en räkmacka. Systembolag, apotek och spelbutik samt ett par mindre barer. Vill man ändå ut på "grönbete" tar det bara 20 minuter med tuben till Centralen, 15 minuter inklusive gångavstånd om man vill gå på en Bajenmatch (eller ladda lite på Kvarnen innan).

I Högdalen finner ni Söderorts kanske bästa hamburgerhak, populära Babas Burger and Bites! Här ser man burgare som ett konstverk och genom kärlek till konsten erbjuder dem goda hamburgare från grunden, gjorda på färska råvaror tillsammans med hemmagjorda dressingar.

Kommunikationerna är superba, med det enda lilla undantaget om man ska med pendeltågslinjen mot Nynäshamn, då kan man bli tvungen att trixa lite. Gillar man löpning så är en fantastisk runda runt Magelungen bara några övergångsställen bort. Vill man lyfta skrot ligger Fitness 24/7 i centrum. Söndagspromenader med barnen görs enklast till Högdalstoppen där vyer över hela Söderort erbjuds. Grannskapet är fantastiskt och under sommaren ligger doften av nygrillat som mjuk sammet över gårdarna i princip varje kväll.

I närområdet finns gott om välrenommerade förskolor. Gillar man kultur så ligger den välkända "Fria teatern" bara 5 minuter bort. För barnen som gillar att spexa finns Vår Teater alldeles i närheten. Oavsett vem man är kommer man att älska Högdalen!

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen och som köpare har man därför en undersökningsplikt.

VÄRDERING AV ER NUVARANDE BOSTAD:
Vi erbjuder alltid en kostnadsfri värdering av er nuvarande bostad. Detta för att ni lättare ska kunna beräkna en ungefärlig kontantinsats vid ert kommande bostadsköp. Dessutom tittar vi på en preliminär tidplan samt strategi för marknadsföringen i den mån ni önskar.
Ett bra förberedelsearbete tillsammans med vår långa erfarenhet från den lokala marknaden ökar tryggheten för er, när det blir dags att sälja er nuvarande bostad.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar 2016 Brf Ljuspunkten.pdf BRF Årsredovisning 2017 Brf Ljuspunkten.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 33 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

207

Våning / hiss

Våning 2 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2006

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ljuspunkten
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 207
Antal lägenheter: 78
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen registrerades 2006 och inflyttningen ägde rum 2007.
Föreningen har 78 lägenheter med bostadsrätt, fördelade på 74 st 1:or och
4 st 2:or. Total byggnadsyta är 2872 kvm varav 2642 är boyta. Föreningen äger marken.

Parkering: Det finns 11 st parkeringsplatser och 2 stycken utomhus. Separat kö.
Dessa kostar 500 kr/mån att hyra.

TV och bredband: Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telia i huset för 160kr/mån. Varje bostad är själva ansvariga för att införskaffa en router.

Gemensamma utrymmen: Föreningslokal finns i gårdshuset just utanför byggnadens entré. Lokalen går att hyra för föreningens medlemmar, kostnad för detta är 200 kr. I samma byggnad finns även soprum och cykelförråd. Ytterligare cykelförråd finns på källarplan i byggnaden. Tvättstuga, soprum och lägenhetsförråd finns.

Föreningens ekonomi

2017 - Avgiftssänkning i Maj, lån omförhandlat till lägre ränta och ett annat lån har börjat amorteras.

Bankskuld kr / kvm bostadsrättsyta är 11 415 kr enligt årsredovisningen 2017.

Föreningens renoveringar

Genomförda:
2017 - Förstärkning av ytterdörr vid brandtrappan och vid gårdslokalen och byte av cylinder på källardörr.

Planerade:
Kontrollbesiktiga fastigheten under 2019 samt utföra en OVK för att säkerställa ventilationen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2019-04-09

TV

via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet

Bredband via Telia. Internetuppkoppling via Telia ingår även det i månadsavgiften (obligatoriskt tillägg på ca 160 kr per månad).

Månadsavgift

Avgift: 2 542 SEK / mån
Värme, VA, källarförråd och Kabel-tv basutbud via Com Hem ingår i månadsavgiften. Internetuppkoppling via Telia ingår även det i månadsavgiften (Det obligatoriska tillägget motsvarar ca 160 kr per månad och är inräknat i denna angiven avgift).

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.01250 %
Andel av årsavgiften: 1.25000 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Säljaren har själv utfört målning av väggarna 2017.

Uteplats

Balkong, läge väster. Sol från ca 15 fram till solnedgången.

Bilplats

Det finns 11 st parkeringsplatser och 2 stycken utomhus. Separat kö.

Övriga utrymmen

Ett källarförråd hör till lägenheten. Två stycken tvättstugor finns i huset. På gården finns ett gårdshus med en gemensamhetslokal samt cykelförråd och soprum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy