Länk kopierad!

Visningar

sön 23 feb 13:00 - 13:30
Bokad visning, vänligen boka tid via vår hemsida.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 750 000 SEK
Adress
Pilevallen 83, Arlöv, ARLÖV
Typ
Bostadsrättsparhus
KVM
123.7 kvm
Avgift
5 535 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Parhus med rosenträdgård

Välkommen till detta välskötta brf-parhus i stabil förening på lugnt läge. Härlig rosenträdgård i insynsskyddat sydvästläge, en riktig oas att njuta av! Bostaden bjuder in till en rymlig hall där man når det generösa vardagsrummet i vinkel med matrum i öppen planlösning. I vardagsrummet har man fin utsikt mot trädgårdens grönska och den stenlagda uteplatsen i skönt sydvästläge med eldriven markis. Matrummet har plats för det större sällskapet för trivsamma middagar och lämpligt placerat bredvid köket som går i charmig lantlig stil med ljusgula köksluckor, vitt kakel ovan köksbänkar i oljad bok och vita vitvaror. Köket har en matplats som rymmer 4-6 personer och vackert burspråk som ger fint ljusinsläpp. Entréplan har även ett duschrum med tvättpelare smidigt placerad bakom vita skjutdörrar så det går enkelt att dölja när man har gäster.

Via den vita trappan med de stora fönsterna i vinkel kommer vi upp på övre plan. Här möts vi av ett allrum som passar utmärkt som TV-rum och har även plats för en arbetshörna eller så bygger man om det till ett tredje sovrum, möjligheterna är många. Ett mindre barn- eller gästrum med två fönster och ett stort master bedroom med två skjutdörrsgarderober finns också på övre plan samt ett helkaklat badrum med bubbelbadkar. I hallen finns vindslucka med stege upp till vinden som har golv över hela ytan och lämpar sig för förvaring.

Notera att husfasaden ska målas ljusgrå med vita knutar och trägavlarna vita till våren 2020, detta ombesörjs av föreningen.

Beskrivning

ENTRÉ: Bakom den nya vita ytterdörren når vi entrén med ljust klinkergolv och mönstrad tapet. Stort fönster i väster, plats för klädhängare och skoskåp.

HALL: Ekgolv och ljusgrön tapet, vit trappa upp till övre plan samt klädkammare/förråd under trappan.

DUSCHRUM/TVÄTT: Turkost klinkergolv och turkos/vit kakel samt blommig tapet på väggarna. Fönster i norr. Vita skjutdörrar med tvättpelare, mangel och hyllplan bakom. Utrustning: toalett, handfat, spegel, belysning, handdukskrokar samt duschvägg av glasbetong. Värmepanna.

KÖK: Ekgolv och mönstrad tapet, stort burspråk i nordost med matplats för 4-6 personer. Ljusgula köksluckor, vitt kakel ovan köksbänkar i oljad bok. Utrustning: spishäll, fläkt, inbyggnadsugn original, mikrovågsugn, kyl -10, frys original samt diskmaskin -05.

VARDAGSRUM: Ekparkett och ljusblå tapet, fönster och utgång i sydväst mot uteplats och trädgård. Rymligt och i vinkel med matrummet.

MATRUM: Ekparkett och ljusblå tapet och fönster mot nordost.

ALLRUM: Ekgolv och ljusgrön tapet, takfönster mot sydväst och skjutdörrsgarderob (Lumi).

SOVRUM 1: Ekgolv och rosa tapet, takfönster i norr samt fönster mot väster med havsglimt samt en garderob.

BADRUM: Rosa klinkergolv med golvvärme, rosa och grått kakel på väggarna. Takfönster i norr. Utrustning: toalett, handfat med kommod, infälld spegel, belysning, handdukstork, vitt högskåp samt bubbelbadkar.

SOVRUM 2: Ekgolv och blommig tapet, två takfönster i norr och sydväst. Två stora skjutdörrsgarderober (Lumi).

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Pilevallen nr 4 Årsredovisning 2018.pdf BRF Pilevallen nr 4 Stadgar BRF Arlöv 17:1 Energideklaration Radonmätning.pdf Tomtkarta.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Arlöv 17:1, Burlöv kommun, Skattesats 32.37%.

Församling

Burlöv.

Storlek

Boarea 123.7 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

10

Byggnad

Byggnadsår: 2001
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Övrigt: Insynsskyddad trädgård i skönt sydväst läge med många rosor, klematis, riddarsporre och lavendel.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme samt Luft/luft värmepump 2013

Föreningen

Föreningens namn: Brf Pilevallen nr 4
Organisationsnummer: 769605-0736
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 10
Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 0

Brf Pilevallen nr 4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 26 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomi:
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1 183 kr år 2020) Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

- Senaste avgiftshöjning: 2019-01-01 med 1%.
- Planerad avgiftshöjning: 2020-01-01 med 2 %. Trolig höjning av vattenkostnad då en generell höjning har gjorts i Burlövs kommun, beslut har ej tagits om hur stor höjningen blir (2019-11-22).

Underhåll och renoveringar:
2014 renoverade föreningen huskropparna.
2015 byttes värmesystemet i samtliga bostäder.
2016 utfördes spolning av dagvattenledningar.
2017 spolades avloppsstammarna från husen till gatan och även längs hela gatan.
Under hösten 2018 kommer nya energideklarationer att upprättas och i samband med detta arbete utförs en rensning av ventilationskanalerna.
2019 målades vissa huskroppar, etapp 1.
2020 målas huskroppar, etapp 2.

Gemensamma utrymmen:
Medlemmarna kan låna personbilssläp, jordfräs, bord, stolar, belysningsslingor från föreningen. Två miljöhus finns på området. De har även boule/boccia-bana och en odlingshage för föreningens barn.

Kabel- tv och bredband:
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem.

Parkering:
Varje bostad har sin egen parkering.

Övrigt:
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar

Föreningens ekonomi

Planerad avgiftshöjning: 2020-01-01 med 2 %. (2019-11-22).

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: B
Energiförbrukning: 30 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-11-04
Energiprestanda primärenergital: 30 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 5 535 SEK / mån
I avgiften ingår: kabel-TV, bredband, parkering samt bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg om 382 kr/mån avser: 182 kr vatten, värmepump 200 kr.

Driftskostnad

1 000 SEK varav:
Elektricitet: 1 000 SEK
I elkostnaden ingår värme.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.77181 %
Andel av årsavgiften: 3.77187 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Badrum ov 2005
Kök uppdaterat 2005
Duschrum bv uppdaterat 2005
Inredd vind med ny vindslucka och stege 2005
Ny ytterdörr december 2019
Fasaden ska målas ljusgrå med vita knutar och vita trägavlar till våren 2020 genom föreningen.

Uteplats

Stenlagd uteplats i sydväst med eldriven markis.

Bilplats

Garage med loft för förvaring samt uppfart för två bilar.

Övriga utrymmen

Isolerat förråd med snickarbänk.

Närområde

Allmänt om området: Pilevallen ligger nära havet och Lomma strand och för den aktive är Spillepengens rekrationsområde på promenadavstånd. Även nära till matbutik, förskola och grundskola, tågstation och Burlövs köpcentrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy