Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 5 040 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 390 000 SEK / Utgångspris
Adress
Ellen keys gata 91, Fruängen, HÄGERSTEN
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
111 kvm
Avgift
5 500 SEK / mån
Rum
4 rum

Etage lägenhet i fint skick med bra läge i Fruängen

Välkommen till denna mycket fina etage lägenhet om ca 111 kvm. Bostaden erbjuder ett stort och härligt kök med plats för större middagssällskap. Köket är fullt utrustat och erbjuder två ugnar och har en praktisk köksö med bardel med bra förvaring och arbetsyta. Två fina helkaklade badrum, ett på vardera plan. Vardagsrum med utgång till balkong i sydväst med sol från lunch till sen kväll. Tre bra sovrum samt två entréer en på entréplan och en på souterrängplan. Bra förvaring med inbyggda garderober samt stor klädkammare.

En av de större lägenheterna i Fruängen i populära brf Damhatten 1. Föreningen har god ekonomi och har även en mycket härlig innergård.

Bra läge med kort promenadavstånd till Fruängen Centrum med mycket bra kommunikationer och stort serviceutbud.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Förvaring med inbyggda garderober. Ljusa målade väggar och schackrutigt golv som löper vidare in i köket. Säkerhetsdörr.

Kök: Stort och rymligt kök med praktisk köksö med bardel. Induktionshäll och tak spisfläkt. Grymt kök för den matintresserade. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd. Inbyggnadsugn x 2, inbyggnadsmikro samt diskmaskin. Vita köksluckor, stenbänkskiva från Ceasar stone med infälld diskho. Belysning under överskåp. Härligt ljusinsläpp med två fönster och plats för större matbord.

Badrum: Fint helkaklat stambytt badrum med brunt klinkergolv och vita kaklade väggar. Kommod, spegelskåp med belysning, wc, handdukstork, badkar. Belysning med spottar i tak.

Vardagsrum: Ljus och härligt vardagsrum med trappa ned till souterrängplanet. Utgång till balkong i sydväst med sol från lunch till kväll. Parkettgolv och ljusa målade väggar.

Souterrängplan:

Egen ingång med säkerhetsdörr. I hallen finns garderobsvägg för förvaring, undertrapp finns plats för arbetshörna.

Badrum: Stort helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, kommod, duschvägg. wc, spegelskåp med belysning.

Sovrum 1: Plats för säng och skrivbord. Parkettgolv och vita målade väggar med fondvägg.

Sovrum 2: Plats för säng och skivbord. Parkettgolv och ljusa väggar med fondtapet.

Sovrum 3: Största sovrummet med gott om plats för dubbelsäng. Ingång till stor klädkammare. Parkettgolv och ljusa målade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Ellen Keys Gata 85-99.pdf BRF-Damhatten-stadgar.pdf Årsredovisning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.64%.

Församling

Brännkyrka.

Storlek

Boarea 111 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

11026

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Nedre plan i souterräng
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1955
Fönster: 2 glas med energiglas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme/Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Damhatten 1
Organisationsnummer: 769610-2883
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 11026
Antal lägenheter: 66
Antal lokaler: 4

BRF DAMHATTEN
Föreningen består idag av 66 lägenheter och 5 lokaler varav 64 st. som bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt.
2005 Renoverades balkonger, fönster och fasader i föreningen.
2009 Byte av Kall och varmvattenrör i källaren.
2010 Sopskåp installerats. Ombyggnation lokal till bostäder.
2012 Ventilationsåtgärder i lägenheterna.
2013 Trapphus, källargångar, cykelrum m ommålats.
2016 Stambyte i alla lägenheter.
2020 Renovering av fönster med nya energiglasfönster. Bergvärme installeras.

För mer information http://brfdamhatten.se

Parkering: 12 garageplatser och 4 parkeringsplatser.
Garage med eluttag går att hyra för 580 kr/mån.
P-plats går att hyra.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, matkällare, tvättstuga och vindsförråd.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ingen planerad avgiftshöjning 2020-02-04.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-07-22
Energiprestanda primärenergital: 165 /kWh per kvm och år

TV

Com Hem

Internet

Com Hem

Månadsavgift

Avgift: 5 500 SEK / mån
Ink. Värme, Vatten

Driftskostnad

613 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 350 SEK
Övrigt: 113 SEK
( Bredband 100 Mbit Com Hem )

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.93280 %
Pantsättningsavgift: 446 SEK
Överlåtelseavgift: 1147 SEK
Betalas av: Säljare

Bilplats

12 Garageplatser och 13 Uteplatser. Kostnad för hyra är ca 575 kr/månad samt ca 200 kr/månad. Kö till båda idag. Fri parkering på intilliggande 7-dygnsparkering och i området.

Övriga utrymmen

Källarförråd, cykel/barnvagnsrum, tvättstuga, föreningslokal finns i föreningen.

Närområde

Allmänt om området: I Fruängen finns all tänkbar service inom promenadavstånd! Livsmedelsbutiker, Systembolag, apotek, frisörer, optiker, gym och andra butiker. Här finns även ett flertal trevliga lunchrestauranger, t.ex. välkända Erssons Fisk/Deli Catering & Restaurang. I Fruängen hittar du också Folktandvården och en vårdcentral.


Ett stenkast från Centrum finns Långbro Park med sitt berömda Värdshus och grönområde. I nära anslutning till tunnelbanan finns Fruängens Ungdomsgård. FUG erbjuder allt från musik till dans, spel och café med biljardbord. Här finns även en sporthall och gym. Tunnelbanans röda linje med slutstation Mörby Centrum har sin start i Fruängen. Efter ca 10 min är du på Södermalm och det tar endast ca 18 min in till Stockholms Central. Fruängen är dessutom en knutpunkt för många busslinjer. Buss 173 till Skärholmen centrum och Ikea, buss 144 mot Gullmarsplan via Älvsjö, buss 707 mot Tumba via Kungen Kurva, buss 704 via Huddinge Centrum till Flemingsberg. Nattetid går buss 192 till och från Fruängen. Fruängen har nära till både skolor och ett flertal dagis. Fruängsskolan, Kunskapsskolan i Fruängen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy