Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 195 000 SEK / Eller högstbjudande
Adress
Tollstorpsgatan 7, Tullen, BORÅS
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53 kvm
Avgift
3 344 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilrent och harmoniskt boende snart till förfogande!

Vuxenlivet kan inte starta finare och mer harmoniskt. I alla fall inte rent ytligt sett. Genomgående fin 2:a på attraktiv adress i insynsskyddat läge på Tullen. Här erbjuds gott om förvaringsmöjligheter i både hall och sovrum, vilket gör bostaden passande även för fler boende. Är du äldre eller tillhör du den yngre skaran så passar denna lägenhet oavsett då den är belägen en halv trappa upp. Balkong finns med morgonsol. Köket är delvis uppdaterat med nyare vitvaror, men har behållit sina vita basluckor från byggårets charm. Badrummet helrenoverat 2016/2017 in på minsta millimeter.

Här bor du nära busskommunikation, matbutik och pizzeria. Önskar du motion eller naturliv så finns såväl Byttorpssjön, Ramnaparken eller Pickesjön inom bekvämt räckhåll. Cykelavstånd till högskolan och centrum. Tullen är smidigt beläget med sin närhet till Riksväg 40.

Föreningen är en av dom större i Borås med stabil ekonomi. Lågt belånad förening i relation till sin storlek.

Välkommen med din intresseanmälan!

Beskrivning

Välkomnade hall med vitmålade väggar och eklaminat på golvet. Här finns plats för avhängning och förvaring i form av garderober.

Vardagsrummet är renoverat under 2018 med ny parkett och nymålade väggar i en grå nyans. Här ryms både soffa med tillhörande möblemang och skrivbord. Från vardagsrummet når ni bostadens balkong, perfekt för ett cafébord med tillhörande stolar.

Sovrummet har precis som vardagsrummet renoverats under 2018 med ny parkett och nymålade väggar i grått. Fint ljusinsläpp från stort fönster. Förvaring i form av Elfa-system bakom gardin på takskena. Ni når köket både från sovrummet och hallen.

I köket har man valt att bevara 50-talets charm med dom vita basluckorna. Kyl/frys är från 2018 och köksfläkten är bytt 2019. Här får köksbord för 4-6 personer plats. Trevligt ljusinsläpp från fönster.

Badrummet är stambytt 2016/2017, helkaklat med kommod, spegelskåp, badkar, handdukstork och WC.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Kentauren 1, Borås kommun, Skattesats 34.03%.

Församling

Borås Caroli.

Storlek

Boarea 53 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

204015001-0002

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1956
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Boråshus nr 15
Organisationsnummer: 764500-3596
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 204015001-0002
Antal lägenheter: 252
Antal lokaler: 19

Parkering: Tillgång till 125 st fria parkeringsplatser, varav 46 st har tillgång till eluttag mellan oktober-mars, under dessa månader kostar el-parkeringarna ca 150kr/mån. Även tillgång till 22 garageplatser finns, kostnaden för dessa är ca 357 kr.
Föreningen tillämpar kösystem, kontakta Riksbyggen för mer info.

TV och bredband: 50 Mbit bredband samt ComHem basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Tillgång till bastu (Fjällkroken 7).

Föreningens renoveringar

1993-1994 Stambyte
1993/2011 Fönsterbyte
1994 Takrenovering
2000 Fasadputsning
2000 Balkongrenovering
2013 Elarbete
2016-2017 Badrumsrenovering

Se mer i årsredovisningen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 156 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-10-27

TV

Grundutbud TV ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 344 SEK / mån
inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK
Driftskostnaden kan variera beroende på antal boende, användning m.m. Försäkringspremien kan variera, vänligen kontakta ditt försäkringsbolag för exakta siffror.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.37409 %
Andel av årsavgiften: 0.37632 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Övriga utrymmen

Vindsförråd och matkällare.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy