Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 395 000 SEK
Adress
Robert Almströmsgatan 10, ½tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
93 kvm
Avgift
3 826 SEK / mån
Rum
3.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig lägenhet med klassisk 20-talsstil bevarad i hjärtat av Birkastan.

Synnerligen attraktivt läge i hjärtat av Birkastan med populära Rörstrandsgatan runt hörnet. En behagligt lugn idyll med omedelbar närhet till ett stort utbud av butiker, restauranger och kaféer samt endast en kort promenad till utbudet i Västermalmsgallerian och runt Odenplan. Charmig 20-talslägenhet med många bevarade detaljer såsom fiskbensparkett, serveringsskåp mm. Generös takhöjd om 2,85 m och gott om förvaring. Säkerhetsdörr med tidningsfack samt postfack i entrén. Stabil och välskött förening i renoverad vacker fastighet. Föreningens hemsida: www.stengodset20.se

Beskrivning

- HALL -
Välkomnande hall med vitmålade väggar och gott om plats för avhängning av ytterkläder på bevarad hatthylla. Spegeldörrar till bl. a. badrummet och den separata toaletten. Gråmelerad linoleummatta. Säkerhetsdörr, tidningsfack samt postfack i entrén.

- VARDAGSRUM -
Ett underbart rum med behagligt ljusintag från två stora och vackert spröjsade fönster samt utsikt över förträdgården och den lugna gatan. Detta är ett lättmöblerat rum med gott om plats för både soffgrupp och matbord. Vita väggar och fin fiskbensmönstrad stavparkett, vaxad.

- MATSAL / INRE HALL -
Här kan många gäster rymmas vid trivsamma middagar, matsalen är naturligt avskiljd från vardagsrummet genom vackra pelare i original. Hit kan du flytta köket om du önskar öppen planlösning av de sociala ytorna och ytterligare sovrum. Det skulle bli en riktigt bra och trevlig lösning. Vita väggar och fiskbensparkett.

- KÖK -
Trivsamt kök med stor matplats där jungfrukammaren tidigare var belägen. Fönster mot liten lugn återvändsgränd (Lewi Pethrus Gränd). Det är gott om förvaring i dubbel skåpshöjd, stilrena vita luckor med enkla speglar och även några vitrinskåp, arbetsbänkar av stavlimmat trä samt rostfritt med vitt kakel bakom. Köket är utrustat med gasspis och varmluftsugn (SMEG), kyl/frys (Electrolux) och diskmaskin (Electorlux). I passage in till köket finns de vackra och rymliga serveringsskåpen bevarade. 3-fas finns framdraget för elspis. Vita väggar och gråmelerad linoleummatta.

- SOVRUM -
Två sovrum, där det större har en hel garderobsvägg och vackra spröjsade pardörrar som släpper in behaglig ljus. Det mindre rummet har två fönster ut mot den lugna gatan.

- BADRUM & WC -
Helkaklat badrum i vitt med grå detaljer och grått klinkergolv. Inredningen består av dusch med fasta duschväggar, tvättställ, handdukstork och tvättmaskin. Det kan vara möjligt att sätta in wc. Separat wc med tvättställ.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF årsredovisning 2018.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stengodset 20, Stockholm kommun.

Storlek

Boarea 93 kvm. Mätning.

Rum

3,5 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

5

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1928
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Stengodset 20
Organisationsnummer: 769609-9451
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 5
Antal lägenheter: 35
Antal lokaler: 1

Brf Stengodset 20 är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten som är från 1928 förvärvades 2003. Bostadsrättsföreningen upplåter 35 lägenheter (ca 2163 kvm) med bostadsrätt och innehar en hyreslokal (ca 170 kvm). Föreningen äger marken. Tillhör Matteus församling. Föreningen godkänner delat ägarskap med minsta ägarandelen 20%. Föreningens hemsida: www.stengodset20.se

Parkering: Föreningen har 7 parkeringsplatser och avgiften ligger på 1500 kr/mån. För närvarande är det kö till platserna. Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte. P-garaget finns vid S:t Eriksplan med 235 platser.

TV och bredband: ComHem - tv och Ownit - bredband.

Gemensamma utrymmen: Renoverad tvättstuga med en del för bokning och en del för snabbtvätt/drop-in. Här finns totalt tre maskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Cykelparkering på fram och baksida.

Föreningens renoveringar

2018 Iordningställande av cykelparkering fram och baksida.
2018 Påbörjat arbete för kommande renovering av källarlokal. Renovering pågår 2019.
2018 Plantering mot Robert Almströmsgatan iordninggjord.
2018 Kontroll av brandvarnare. Komplettering där sådana saknades.
2018 Extra ventilationskontroll i hela fastigheten (ej OVK) efter byggnation på vinden.
2016 Installerat säkerhetsdörrar. Byggt vindslägenheter.
2015 Nya förråd i källaren. Renovering av tvättstuga och källare.
2014 Nya värmerör i källaren. Renoverat fönster i halva fastigheten.
2013 Renovering av tvättstuga.
2012-2013 Ventilationskanaler rengjordes och ventilationsdonen byttes ut.
2009 Renovering av trapphus.
2006-2007 Fasadrenovering mot gatan, takplåt och fönster målade utvändigt.
2005 Stambyte och elstigar.
2003 Föreningen förvärvade fastigheten och är en s.k äkta förening.

Energideklaration

Energiförbrukning: 152 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 3 826 SEK / mån
Ingår: värme, vatten, basutbud tv (ComHem) och bredband (Ownit)

Gårdsplats/innergård

Innergården ska rustas upp. Den är liten med gräsmatta och en pergola, nås via källaren. Öppet in mot granngårdar och avskiljs med staket.

Driftskostnad

912 SEK varav:
Försäkring: 280 SEK
Elektricitet: 380 SEK
Övrigt: 252 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.92829 %
Andel av årsavgiften: 3.92829 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Källarförråd ca 3,5 kvm

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy