Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Härstavägen 12E, Skönsmon, SUNDSVALL
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
3 767 SEK / mån
Rum
2 rum

Optimalt planerad tvåa med utsikt över city och hamninloppet!

Varmt välkommen till denna välplanerade tvårummare om 55 kvm i populära Skönsmon. Här möts du av en ljuvlig atmosfär och ett underbart ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier i västerläge. Stora sociala sällskapsytor, goda förvaringsmöjligheter. Sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Stilfullt och rymligt kök med matplats som rymmer upp mot fyra personer. Socialt vardagsrum med härlig utsikt mot stan och hamninloppet, flertal inredningsmöjligheter och god plats för större soffgrupp. Badrum med våtrumstapet på väggarna och plastmatta på golvet, duschhörna, handfat, wc samt spegelskåp för diverse förvaring av hygienprodukter.

Här bor du i en stabil och välskött förening i ett lugnt område med trevliga grannar. I närhet till bostaden finner du Skönsmons bästa bageri Eclair, perfekt för lördags- & söndagsbruchen med färskt bakat bröd samt populära Skönsmon kvarterskrog med en tilltalande meny. Bostaden är perfekt belägen med närhet till det trevliga grönområdet Bäckparken men även Sundsvalls stadsberg där du finner både grönområde, nöjeshall samt skidbacke. Här har du även närhet till förskola och grundskola.

På endast ett par minuters promenad når du närmaste busstation vid Skönsmohuset, härifrån tar det endast 5-10 minuter att nå Sundsvalls stadskärna. För dig som har bil når du både E14 & E4:an några hundra meter från bostaden, härifrån kan du färdas både västerut mot fjällvärlden samt norr och söder. Inom promenadavstånd når du även vårdcentral, gym, matbutik, pizzeria och diverse förnödenheter.

Beskrivning

Hall
Vid entré i bostaden möts du av en ljus och välkomnande hall med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob. Vitmålade väggar och slitstarkt laminatgolv genomgående från hallen vidare till köket.

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med härlig rymd, slitstarkt parkettgolv samt vita ytskikt. Generöst utrymme för större soffgrupp med även plats för matbord. Härlig utsikt som vetter mot city och hamninloppet. Här finner du även bostadens trevliga lägenhet i västerläge.

Kök
Med rummets stora fönsterparti och de ljusa ytskikt skapas en härlig rymd och bekvämlighet. Stilrent och smakfullt inrett kök med moderna rostfria detaljer och vita skåpsluckor, praktisk förvaring i över- och underskåp samt goda arbetsytor. Utrustad med ugn, spis, fläkt, kyl & frys samt diskmaskin. Här finns även utrymme för matbord om 4 personer.

Sovrum
Bostaden erbjuder ett väl tilltalande sovrum med goda förvaringsmöjligheter och plats för diverse möbler samt dubbelsäng. Härligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti som vetter ut mot city och föreningens innergård. Vitmålade väggar och härlig heltäckningsmatta på golvet.

Badrum
Väl utrustat badrum med våtrumstapet på väggarna och slitstark plastmatta på golvet, duschhörna, WC, handfat samt spegelskåp med praktiskt förvaring av diverse hygienprodukter.

Balkong
Trevlig balkong i västerläge med utsikt över city och hamninloppet, här kan du njuta av en varm kopp kaffe i eftermiddagssolen.

Dokument (pdf)

Stadgar.pdf Årsredovisning.pdf Energideklaration.pdf

Länkar

Prospekt

Bostadsfakta

Kommun

Valsaren 1, Sundsvall kommun, Skattesats 34.13%.

Storlek

Boarea 55 kvm. Areauppgifter är baserad på föreningens uppgifter.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

48

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1956
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag
Ventilationsinspektion: 2018-11-12

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB BRF Östermon i Sundsvall
Organisationsnummer: 789200-2945
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 48
Antal lägenheter: 52
Antal lokaler: 2

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen har under året skötts av HSB Södra Norrland.

Parkering: 30st 130kr/mån Kö:3st

18st Garageplatser 250-350kr/mån Kö:8st

TV och bredband: Tv - Comhem Ingår i avgiften

Bredband - Finns inget gemensamt bredband. ( Håller på förhandlas fram ) Kopplas upp själv via Telenor i dagsläget

Gemensamma utrymmen: Soprum finns utanför Härstavägen 12E

Tvättstuga finns på 61G i källaren

Cykelrum finns i källaren.

Förråd finns i både vind och källare. Dubbla till varje boende.

Föreningens renoveringar

Utförda Renoveringar

2010 - Takbyte
2011 - Stambyte
2013 - Fönsterbyte
2016 - Nytt sophus byggdes
2017 - Ny kulvert
2017 - Målning av takfot på Härstavägen
2017 - Målning källare på Härstavägen
2018 - Ordningsställande av uteplats samt nyplanteringar av buskar och träd
2018 - Byte radioventiler samt injustering av värme
2019 - Målning av delar av fasader och sockel

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2018-11-12
Energiprestanda primärenergital: 144 kWh/kvm och år

TV

Tv - Comhem Ingår i avgiften

Internet

Bredband tecknas separat, ComHem eller Telenor.

Månadsavgift

Avgift: 3 767 SEK / mån
Inkl värme, VA, kabel-tv.

Gårdsplats/innergård

Grönskande uteplats med grill

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 150 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.90101 %
Andel av årsavgiften: 1.90101 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Betalas av: Köpare
Reparationsfond: 4 690 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till bostaden hör det till ett vindsförråd om ca: 3-4 kvm

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy